život je kratak

13.03.2007., utorak

ČELO

Mnogo se toga može zaključiti po čelu, a fiziognomika i fiziologija nastoje ondje naći znakove inteligencije.Da pokušamo proučiti dimenzije i oblik čela koji nam mogu otkriti glavne osobine karaktera i ličnosti osobe.
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketŠiroko čelo
- znak je dobrog pamćenja i sklonosti sintezi i rasuđivanju. Tko ima široko čelo nastoji proširiti vlastite obzore, iako se izlaže opasnosti da se izgubi slijedeći tolike interese.
Voli glazbu - vješt je u ovoj teškoj umjetnosti.
Visoko čelo
-znak je oštroumnosti i čisto misaone inteligencije, potrebe za jasnošću i redom u svim oblicima života, vjernosti idealizma.
Usko čelo
- otkriva sklonost analizi, osobu originalnih ideja, ali ograničenu i krutu.također može biti znak oskudne mentalne sposobnosti i slabog smisla za praktično.
Nisko čelo
-je znak konkretnosti i praktičnosti. Osoba niska čela tvrdoglava je i postojana u odlukama, ali veoma poduzetna duha i zna se izvući iz svake neprilike.
Okomito čelo-
kad je riječ o profilu- to čelo otkriva matematičku inteligenciju i proturječan duh, osobu sklonu navikama, koja želi da je se ostavi na miru.
Uvučeno čelo-znak je blistava talenta i sposobnosti imaginacije, iako su ove kvalitete nestalne. Osobe uvučena čela uvijek uspijevaju očarati govorništvom.
Lagano ukošeno čelo-
odaje senzibilnu osobu misaone inteligencije, staloženu, razumnu, koja uvijek nastoji izbjeći bilo kakva pretjerivanja.
Izbočeno čelo-
znak je živahne pažnje promatrača kojemu ništa ne može promaći. Osobe izbočena čela odlikuje čvrsta volja, energičnost, djelotvornost. Posjeduju dobro pamćenje, uvijek spreman odgovor, brzu inteligenciju. U nekim slučajevima sklone su razmišljanju i mogu biti melankolične.

<< Arhiva >>