Kuku

nedjelja, 30.03.2025.






MG-4581





B(l)ože dragi, kad pogledaš uokolo... čudo jedno koliko nenormalnih luđaka ima.
Al' da vas odmah umirim - to ja prvenstveno na sebe mislim, jelte.

Ponovno sam u nekoj fazi... čudnoj fazi. Nakon one pekarske od zimus, pa one di mi se ništa nije dalo, sad sam ponovno u nekoj polupekarskoj, hibridnoj.
Ma, svakava je. Još ćete čuti...
Strašno nešto.

Skuham jučer ručak za danas. NEŠTO što jako, jako volim, nešto na što sam se jako, jako dugo nagovarala jer je potrebno odvojiti malo više vremena, a meni se to u ovoj posljednjoj fazi nije dalo... i, evo, u ovoj najnovijoj konačno mi uspije. A ova nova faza vam je toliko čudna, da ja sad samo hodam po trgovinama i s polica stalno skidam KUKUruzno brašno, pa KUKUruznu krupicu, pa na kraju i sam KUKUruz... i tako u krug.
Enivej... i uz ovo nešto što sam jučer skuhala odlično bi išao KUKUruzni kruh, i sad, kako je sestra najavila svoj dolazak, iskoristim ja ovu novu, hibridnu pekarsku fazu pa pripremim jučer sve za dva manja KUKUruzna kruha. Jedan meni, i jedan njoj da si ponese.

I stvarno - ispečem ja ta dva savršena, i ovaj moj zamiriiišiiii... na kiflu i paštetu :O
A vi o kifli i pašteti ne znate ništa, je li?
Dakle ovako... mi kući smo jako rijetko kupovali prerađene mesne proizvode. Bilo bi to i glupo kad smo uvjek imali svoje domaće, ali kad smo bili djeca, povremeno bi zatražili nešto i od tih nezdravijih proizvoda. Moj 'grijeh' do danas ostala je pašteta na svježem pecivu. Ozbiljno... kad god sam jako umorna i jako gladna... od sve hrane na svijetu, od svih delikatesa, meni padne pašteta na pamet. I to što slanija i sa što više pojačivača okusa. Al' samo na svježem pecivu, nikako s kruhom.
I sad to što je meni s ovim KUKUruznim kruhom zamirisala kifla s paštetom, samo vam govori kakav je ovo kruh. A o tome koliko je cijela ova moja faza čudna, ne treba ništa više reći osim da sam nekakvim slučajem s polica nedavno skinula i dvije paštete... i da je moj ručak, pored onog pripremljenog, silnog željenog (jer sreća je lepa samo dok se čeka? :O), danas bio kruh s paštetom.
Nenormalna... što reći.




MG-4589












Oznake: kruh naš nesvakidašnji

V, 30.03.2025. 17:53 Ovo s paštetom me do sada lovilo jednom ili nijednom... najviše dva put na godinu. Nadam se da će tako i ostati... inače bih mogla biti u problemu .))

Annabonny, 30.03.2025. 18:43 kruh ti je za razglednicu--savršen
Napiši, jesi li miiešala kukuruzno i bijelo brašno ???

nema garancije, 30.03.2025. 20:36 Od kad nisam jela kukuruzni kruh..., mogla bih jedan dan, svakako
sam u "pekarskoj fazi". Ako lažem ja ne laže pet kila više nego lani.
"Kruh i pašteta", nostalgično se vraćam, a ovaj tvoj pet jezika priča:))))

Dvi, tri riči..., 30.03.2025. 21:44 Ajme...
(...i kuku :)))
Volim kukuruzni, često ga kupim...
U zadnje vrijeme često pečem kruh jer kupovni su ...uh :), fora mi je/faza miješati razna brasna. Trenutno imam na lageru crno, bijelo, heljdino i raženo pa smiksam neku svoju kombinaciju, svaki put u drugim omjerima. Ni ja ne volim prerađevine, slaba sam na pršut, buđolu i pancetu, naravno - hranu svog djetinjstva i mladosti.
(Al se nekad dobro jelo).
Pasteta, kruh i domaći pomidor su mi asocijacija na glad s povratka s kupanja, na ljeto.
I tako...
Najs pikčr.
Sedam jezika govori - kruh sa sedam kora. :)

V, 31.03.2025. 12:19 Annabonny, jep, htjela sam dobiti mekani kruh pa je omjer 2:1, ali i s tim omjerom sam tijesto morala ostaviti da kisne 18 sati

nema garancije, ova moja pekarska od zimus je bila sva od finih peciva i mliječnih kruhova, pa se to odmah i primijetilo. Kad je ta faza prestala, a ja skoro pretala jesti, sve je ponovno nestalo.

Vidjet ćemo što će ova faza donijeti... ali obično je svaka od tih ona koja mi je potrebna u tom trenutku.

Dvi, tri riči..., to je terapija. U trenutku vađenja kruha iz pećnice (ja ovakav pečem u posudi od lijevanog željeza, pa rezultat moram čekati do samoga kraja - nema provirivanja) aktiviraju se i adrenalin, i dopamin... endorfin...

A korica je fantastična; tvrda je samo kratko vrijeme nakon vađenja iz pećnice... poslije već sama za sebe priča :)

Kockavica, 01.04.2025. 11:13 :)

V, 02.04.2025. 15:33 :)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

DNEVNIK.hr10Nakon prijave pratite svoje najdraĹľe blogere i kreirajte vlastite liste blogera!Naslovnica