big bow!

[design by k.]

Uvod i tri magazina


U zadnje vrijeme, slučajno ili ne, svako malo naletim na tekst u kojemu se tvrdi da je čovječanstvo i moderna civilizacija na prekretnici, kako se događaju velike promjene, ali da toga nisu svi svjesni. Zaključak takvih tekstova je da jedino osvješteni pojedinac može biti nositelj obrata u pozitivnom smjeru, nikakve revolucije, ustanci i pokreti otpora neće nas spasiti. Samo osvješteni pojedinci i grupe. Snaga zajednice.

Eto, dragi moji čitatelji, da ne biste bili krivo ili loše informirani o ovom zaokretu u poimanju svijeta oko nas, valja biti točno informiran o događajima i zbivanjima na Zemlji na kojoj je glavni cilj što više zaraditi i trošiti te pri tome ne misliti na okoliš i onu gladnu većinu na drugom dijelu svijeta. Do kuda odlazi nemoralnost klera i službene politike podebljavam samo sa dvije crtice iz naših masmedija: 1) čitam da kod nas u nekoj crkvi ugrađuju podno grijanje i 2) kakva je to država u kojoj toj istoj državi ukradeš 60 miliona kuna te kao kaznu platiš 370 tisuća i nikom ništ'? Mislim, mogao bih još, ali ne da mi se.

Dakle, oni (država, crkva, tvrtka,...) nisu tu zbog nas, da bi nama bilo bolje i lakše, oni su tu zbog sebe i nekolicine onih koji tim formacijama upravljaju. Ruka ruku mije, lova obje. Novac je danas sve i dok god trčimo za lovom ne obazireći na prekrasne male stvari - bivamo uhvaćeni u klopku. Postajemo sljedbenici zarobljeni svakodnevnom borbom s kružnim sistemom u kojemu da bi trošili u supermarketu, točili na benzinskoj, digli kredit za auto ili stan - moramo biti dio uhodanog sustava izrabljivanja (rada s ciljem proizvodnje viškova) i šutjeti. Jer ako se buniš bivaš etiketiran, dezintegriran, neprilagođen i ispadaš iz sistema. A tako i iz modernog stila življenja.

Jedan moj poznanik tvrdi da se borba treba voditi tamo gdje ovakve ideje o neslobodi "slobodnih" nastaju - u institucijama i bankama, lagano ih rušeći iznutra. No, koliko zapravo netko iskren tko mrzi takvo uređenje može biti dvostruki igrač sa zadoćom rušenja tog sistema u konačnici? Može li se to uopće? Moderno društvo zaista treba korjenite promjene koje kreću od pojedinca i znanja. Upravo je znanje danas najviše kontrolirano i onemogućavano raznim kopirajtima i štajaznam kakvim sve izumima i lažima modernog doba.

Kao primjer dotikavam se Amerike i podvlačim spoznaju da Amerikanac toliko voli živjeti u iluziji blagostanja da nije uopće spreman voditi argumentiranu raspravu o porijeklu svog standarda i saznati istinu, a kamoli da bi se zapitao jel' u redu da njihova vlada terorizira cijeli planet kako bi njima bilo lagodnije? Ta šutnja naroda najveće svjetske sile kupljena je upravo standardom koji ne počiva na realnim osnovama već na snazi američke vojske da okupira i pokrade ono što misli da je njihovo. I naravno, na siromaštvu ostatka svijeta.

Ovaj post počeo sam pisati s osnovnom idejom da vam kažem koju riječ više o tri magazina koja redovito čitam, a koja pišu o temama koje masmediji naveliko skrivaju. Uvod se malo otegao, pa treba požuriti:

1. NEXUS magazine - Izlazi u 9 zemalja, a hrvatsko izdanje u recentnom broju 13 doživjelo je korijenite dizajnerske promjene i sada više ne liči na fanzin, već na pravi pravcati magazin. U impessumu tj. izjavi o namjeri piše: "NEXUS uviđa da čovječanstvo prolazi kroz veliku preobrazbu. Imajući to na umu, NEXUS nastoji pružiti "teško dostupne" informacije kako bi time ljudima pomogao da lakše podnesu ove promjene. Nexus nije povezan s bilo kakvom vjerskom, filozofskom ili političkom ideologijom ili organizacijom."
Teme koje obrađuje ovaj dvomjesečnik zaista su informativno zanimljive, a u friškom broju možete čitati o RFID čipovima, GMO-u i ptičjoj gripi (Engdahlovo predavanje u Zagrebu!), te saznajti više o kvantnoj teologiji, chemtrailsima i još mnogo toga što niste ni znali da postoji a toliko utječe na naše živote. Ukoliko vas zanimaju ovakve osvještene teme brzo na kiosk - cijena 18 kn.

2. VIZIONAR - Radi se svježoj tiskovini i 100% hrvatskom proizvodu. Na kioscima se upravo pojavio ljetni dvobroj koji donosi intervju s Hal Puthoffom - gledanje da daljinu i energija nulte točke, a tema broja je Transkomunkacija: kako rade elektromehanički komunikacijski kanali s drugim dimenzijama. Čitajte o energetskoj revoluciji koja dolazi, mitovima o gladi, NLO-ima i nizu drugih zanimljivih tema. VIZIONARA krasi podnaziv "magazin na rubu znanosti" što dakako ima veze s HRT emisijom. U magazinu naime surađuje i voditelj emisije Krešimir Mišak. Cijena 18 kuna.

3. 04 - megazin za hakiranje stvarnosti - Ovo je ustvari postugaslo priznanje ljudima koji su radili ovaj megazin malih dimenzija, ali velikih tema. Koliko znam megazin više ne izlazi, a dok je izlazio u njemu se dalo čitati o alternativnim društvenim pokretima, kulturnoj sceni o kojoj se rijetko moglo čitati u masmedijima, permakulturi i sl. alternativnim (dobrim i pozitivnim) pogledima na svijet. Nadam se da će uredništvo smoći snage da uskoro nastavi s izdavanjem ovog hvalevrijednog izdanja na hrvatskom novinskom tržištu.

Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi

:: radikalno komentiraj :: (21) :: objavljeno: 25.06.2006. 12:31 :: isprintaj :: permalink ::


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal