big bow!

[design by k.]

outfoxed


Nažalost, ne mogu gledati američki Fox news preko satelita. Sve frekvencije iznad Europe na kojima se vrti ovaj nezamjenjivi izvor dezinformacija su kodirane i za sada još uvijek nedostupne za mene. Postoji opcija da se vidi kroz paket Digital+ na Astri 19,2E ili kroz TV Cabo na Hispasatu 30W (sjetite se da taj satelit ne mogu vidjeti!), ali te opcije iako su još uvijek otvorene i dalje su mi nepristupačne.

Ali zato postoji ADSL i servisi poput YouTubea, pa informacije sa Fox News ipak dolaze. Evo što mi je jutros uz kavicu zapelo za oko. Ovaj prilog postavljen je na YouTube 27.07.2006., u jeku izraelskog...



Outfoxed je zapravo dokumentarac u kojemu se do pojedinosti objašnjava kako to Rupert Murdoch i Fox News vode rat protiv novinarstva. www.outfoxed.org


:: radikalno komentiraj :: (22) :: objavljeno: 29.08.2006. 08:38 :: isprintaj :: permalink ::






fotelja


ustvari sam zapao u neki kreativni neposluh. sve i svasta bih radio, a od sveg tog silnog razmisljanja sto bih sve mogao, samo sjedim i kontempliram. ljeto je jos uvijek tu, i biti ce jos tjedan dana koliko traje moj prinudni odmor, a kojega nastojim maksimalno iskorisiti na nedavno svjeze obojanoj terasi. razvukao sam i kablovinu i zvucnike, pa vise ni ne ulazim u kucu, samo kad treba presaltati izmedju Radio FG i Maxima FM. i fotelja je zavrsila u ljetnom dnevnom boravku. terasa je ustvari po ljetu idealno rjesenje, pogotovo ako je ispod stoljetnog oraha kao sto je moja. kakva klima!?, ne treba to meni.

nisam pratio politiku. nemam pojma sto se dogadja u hr. iskljucen 100%. pomalo sam usput zagled'o samo situaciju oko irana, te poteze chaveza, pogotovo glede naftnog deala s kinom. situacija s venezuelanskom naftom je pomalo cudna. chavez naime, zbog ideoloskih i politickih trzavica sa SAD-om zeli tu naftu prodavati kini. iako to super zvuči, problem predstavlja izvozna infrastruktura i sam fizicki transport sirove nafte do kine. o cijeni nafte necemo sad jer je ona tolika da se nakon gotovo 100 godina iskljucive upotrebe nafte i njenih derivata za pogon motora; autoindustrija, inzenjeri i potrosaci sve vise okrecu altrnativnim izvorima: plinu, biodizelu, etanolu i raznoraznim kombinacijama postojecih i mozebitno buducih defoltnih energenata. malezija je totalni hit u tom svijetu jer proizvodi 50% svjetske proizvodnje palminog ulja, trenutno jedne od najisplativijih uljarica za proizvodnju biodizela.

sjecate li se mojih postova o samo-biodizelu? prica ne gubi na aktualnosti, cak stovise nedavno sam na CNBC-u gledao razgovor od nekih 10 minuta sa covjekom koji se vozi na svoj biodizel za koji ulje nabavlja u lokalnom kineskom restoranu. to sve vise uzima maha i ljudi su sve spremniji koji sat tjedno potrositi na proizvodnju svojega goriva. spomenuti gost izracunao je da godisnje tako ustedi oko 3000 dolara! za americke kriterije to i nije tako puno, ali za nase gdje su place i standard puno nizi, a gorivo sve skuplje, usteda je sigurno jos i veca! tako da cu se i ove jeseni pozabaviti malo opsirnije s ovom temom, uz naravno nove informacije koje prikupljam sa svih strana.

pazljiviji su vec mogli zakljuciti da sam ulozio pare u motorizirani digitalni satelitski komplet. gledam gotovo sve od istoka 42°E do 15°W - jedno dvadesetak pozicija. prilicno popularni satelit na 30°W hispasat ne mogu uloviti. ne znam sto je, mozda nisam nesto dobro postavio na samoj anteni ili motoru, a mozda mi smeta obliznje drvece. nema veze, ovo sto trenutno vidim je cca 3800 TV i 1800 radio frekvencija. Sve sam sam montirao i ustimao pa to sto ne vidim hispasat trenutno nije neki veliki bed iako me kopka. svakodnevno.

ljetna informativna blokada lagano me napusta i zadnjih dana intenzivno razmisljam sto s ovim tu. sad su mnogi preokrenuli ocima, a vecina kliknula x gore desno ili neki link. nakon godinu dana (navrsilo se 19.08.2006.) u kojima sam objavio vise od 100 postova zaista se provuklo tema koje me istinski zanimaju. kroz te postove mnogo sam naucio i nastojao zanimljivo prenijeti cybernautima namjernicima, a nova sezona, kako ju nazivam, jos uvijek nije dobila konacne obrise. forma bloga kao takva i dalje mi je zanimljiva jer mogu, eto prohtjelo mi se, pisati sve malim slovima bez č i ć, ž i š, a da nitko ne pomisli da je tiskarska greška.

i dok je vazno zvati se Ernest, odlazim u svoju fotelju... nadam se da kisa nece pokvariti i ovaj ljetni dan...


:: radikalno komentiraj :: (4) :: objavljeno: 28.08.2006. 18:08 :: isprintaj :: permalink ::






Najnoviji nuklearni rat vodi se u Libanonu


Na jučerašnji dan (06.08.) 1945. godine Sjedinjene Američke Države bacile su atomsku bombu na japanski grad Hirošimu. Tri dana kasnije (09.08.) sličnom bombom pogođen je i grad Nagasaki. Mnogi pogrešno smatraju da je to jedina vojna upotreba atomskih bombi do danas.

Nakon otkrića upotrebe radioaktivnog osiromašenog urana u vojne svrhe 1968., arsenal oružja i skladišta u kojima se čuva takvo oružje stalno se povećava. Osiromašeni uran ustvari je vrlo gusti metal koji se zbog penetrirajućih svojstava koristi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova te armiranih podzemnih i nadzemnih utvrda. Nakon njegove upotrebe nastaje radioaktivni aerosol koji kontaminira zemlju, vodu i zrak.

Kada udahnemo, popijemo ili pojedemo takve čestice, one zauvijek ostaju u našem tijelu mijenjajući tijek uobičajenog staničnog života. Radioaktivna energija konzumiranih čestica deformira stanice te dolazi do trajnih neizlječivih oboljenja. Povećani broj oboljelih ne bilježi se samo kod vojnika koji su u kratkom vremenu bili izloženi visokim koncentracijama tih radioaktivnih čestica. Ono najgore tek slijedi za stanovništvo zemalja gdje je ovakvo oružje korišteno. Vrijeme poluraspada osiromašenog urana je 4,5 milijarde godina.

Dok čitam da je Izrael nedavno kupio od SAD-a bunker-busting bombe (GBU-28) s osiromašenim uranom, moram povući paralelu između trenutnog rata u Libanonu s Yom Kippurskim ratom protiv Arapa 1973. U njemu je Izrael, uz američko tutorstvo, izveo svjetsku permijeru ratnog djelovanja oružja s osiromašenim uranom.
Nakon tog rata, kojemu je kumovao Henry Kissinger, cijena nafte porasla je 4 puta. Slučajno ili ne, dvije godine prije toga dolar je prestao biti vezan uz zlato oviseći o potražnji. Naglim skokom cijene barela nakon Yom Kippurskoga rata na 12$, naglo je porasla i potražnja za dolarom. Koliko danas košta barel? 75$?
U tekstu kojega navodim kao referencu navodi se:
"Japanski profesor Dr. K. Yagasaki izračunao je da je 800 tona osiromašenog urana atomski ekvivalent 83 000 bombi poput one koja je pogodila Nagasaki. SAD je od 1991 iskoristio više osiromašenog urana nego što je atomski ekvivalent 400 000 Nagasaki bombi. To uključuje 4 nuklearna rata (2xIrak, Jugoslavija i Afganistan) u kojima je ispušteno 10 puta više radijacije nego što je ispušteno tijekom svih nadzemnih testiranja atomskog oružja."

Više o temi:
DEPLETED URANIUM, ANTHRAX VACCINE AND THE GULF WAR SYNDROME
By Dr. James Howenstine, MD., August 14, 2005, NewsWithViews.com

Bibliography: Military Use of Depleted Uranium (DU)

Prijašnji postovi:
Osiromašeni uran - oružje masovnog uništenja

hr.digg|prijavi

:: radikalno komentiraj :: (10) :: objavljeno: 07.08.2006. 02:20 :: isprintaj :: permalink ::







u predvečerje sumanutog vremena
život se mjeri u pauzama razaranja.
južnije se Fidelu sprema revolucionarna mirovina.

on nikada neće otići!, viču sljedbenici
ostali već slave.
socijalizam, kapitalizam ili demokracija?
mogućnost da sigurno izaberem protiv sebe.

opcije su opčinjene, kocka je zakockana.
izazov nasljednika.


:: radikalno komentiraj :: (1) :: objavljeno: 06.08.2006. 15:51 :: isprintaj :: permalink ::






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal