big bow!

[design by k.]

HRT odbio emitirati video spot blogera


Bloger mrak.org producirao je video spot kojim je želio pozvati cijelu naciju da izađe na izbore te je sam želio financirati njegovo objavljivanje u prime-time terminu na HRT-u 19. studenoga. Međutim, u posljednji je čas saznao da je Etičko povjerenstvo odbilo emitirati spot, a pismeno obrazloženje nije dobio. Mrak je pokretač pollitika.com, građanskog portala koji se bavi društvenim i političkim pitanjima bitnim za građane države, a kako je portal među trideset najposjećenijih stranica na .hr webu, budget za emitiranje spota prikupio je upravo od oglašavanja na portalu! Shvatio je kako taj novac nije njegov, nego svih onih koji na tom portalu pišu, pa je odlučio producirati spot kojim poziva na birališta.
Iz spota je jasno vidljivo komu bi spot mogao eventualno štetiti, ali isto tako ostaje upitnim nemamo li mi građani ista prava glasa prilikom zakupa oglasnog prostora kao i političke stranke? Meni osobno, i kao novinaru, nije jasno kako to da je javna televizija postupila na ovako sramotan način? Još jedan HRT skandal? Ne znači li to da novac političkih stranaka i nas građana njima nije isti? Čija je to javna televizija? Uostalom, pogledajte i sami pa prosudite.



U nastavku prenosim i pojašnjenje samoga mraka, koji je isti tekst objavio i na svom blogu.

Ovaj spot je bio predviđen za emitiranje u ponedjeljak 19. studenog navečer u tzv. prime time terminu. Tijekom ponedjeljka popodne saznao sam da je marketing odbio pustiti reklamu u program i prebacio lopticu na etičko povjerenstvo HRT-a, a ovo je pak odbilo emitirati spot.

Da bi stvar bila bizarnija, čuvari javnog morala odbijaju dati bilo kakvo objašnjenje zašto spot nije emitiran, osobito bilo što u pismenom obliku u kojem bi morali i obrazložiti i razloge svoje odluke. Iako su na objašnjenje obvezni, odugovlače i izbjegavaju odgovor.

Smiješno je i nevjerojatno da je HRT ustuknuo pred TV spotom kojeg plaća jedan poluanonimni bloger. Ovo nije spot političke stranke, nije spot koji promovira bilo koju opciju - to je spot koji je napravljen da bude provokativan, pobudi pozornost, natjera ljude da mućnu glavom i ako je ikako moguće, posjete pollitika.com.

Ne razumijem motive ove odluke. Koja je moguća konsekvenca emitiranja ovog spota? Da li se netko boji da bi mogao promijeniti tijek izbora? Postoji li bilo tko, a da već nije čuo ove rečenice kako su jasno i glasno izrečene s različitih govornica u radijski i televizijski eter? Postoji li bilo tko da sumnja kako su riječi izgovorene u spotu montirane ili istrgnute iz konteksta?

Ponavljam; da li je moguće da je nacionalna televizija ustuknula plašeći se što jedan bloger želi poručiti cijeloj državi?

Da li je moguće da u 2007. godini imamo u samom vrhu najjačeg nacionalnog medija ljude koji se boje glasno izrečene riječi?

Kako je do spota uopće došlo?

U posljednjih 17 godina unatoč tome što smo stvorili vlastitu državu, naši političari su uspjeli napraviti cijeli niz pogrešnih odluka, a njihove ljudske osobine su nerijetko bile podloga za različite vrste grabeža, muljanja i prevare prema onima koji su ih na te pozicije odabrali. Ne čudi stoga što nerijetko čujemo kako su “svi oni isti”, kako stvarni interes za aktivno sudjelovanje u političkom procesu rapidno pada i kao rezultat toga 17 godina kasnije gledamo i dalje ista lica, a biologija je čini se jedini mehanizam za promjenu.

Ja ne vjerujem da su svi oni isti, ja znam da možemo i zaslužujemo bolje, i ne vjerujem kako je svejedno što ću zaokružiti na izborima.

Prije više od godinu dana počeo sam razmišljati o tome kako bi trebalo mobilizirati ljude, tzv. “obične birače” da potroše malo više vremena na odabir prilikom izbora a sve u nadi kako će slijedeći saziv sabora, ovaj kojeg biramo za nekoliko dana biti kvalitetniji od ovih prethodnih. Kao rezultat nastala je pollitika.com, web site koji je uspio okupiti oko tisuću blogera koji svakodnevno pišu o politici i općenito društvu u kojem živimo. Po nezavisnim mjerenjima pollitika.com je danas jedan od trideset najposjećenijih web siteova u hrvatskoj, znamo da nas čitaju novinari iz svih medijskih kuća, a uz nas blogere sudjeluje i respektabilni broj političara. Mislim da je pollitika.com uspjela ispuniti manifest koji sam napisao prije četrnaest mjeseci i cijeli niz tema kojom se bavila cijela nacija, na ovaj ili onaj način je potekla upravo sa stranica pollitika.com-a. Pollitika.com je postala centralno mjesto za građansku politiku na hrvatskom internetu.

U proteklih nekoliko mjeseci, popularnost pollitike je toliko narasla da su se i neki oglašivači odlučili iskoristiti pollitiku i kao rezultat uspio sam “uštediti” nešto novaca; to nije neki spektakularni iznos no svejedno dovoljno veliki da sam se zapitao što s njime učiniti. Došao sam do zaključka kako to nije moj novac i kako ga treba uložiti u nešto što će promovirati pollitika.com i tu negdje se rodila ideja o TV spotu.

TV spot koji sam napravio remake je američkog TV spota iskorištenog u predsjedničkoj kampanji 2003. godine (dobio sam totalno besplatno sva autorska prava za slučaj da nekoga zanima), a izgovorene rečenice rečene su na javnim mjestima tijekom prošlih nekoliko godina. Poruka koju želim prenjeti je da razmislite prije nego što odaberete - smatram da kao donji minimum, ljudi koje na izborima biramo moraju zadovoljiti elementarne kriterije iskrenosti, poštenja i ljudskog integriteta; tek kada dobijemo takve ljude smijemo krenuti dalje i tražiti više.

TV spot kojeg nažalost nećete imati priliku vidjeti na vašim TV prijemnicima moja je poruka cijeloj državi, nadao sam se da će doprijeti do onih koji razmišljaju poput mene i da će dati barem maleni poticaj da se prestane tolerirati manipuliranje, otvoreno laganje i zloupotreba povjerenja koju smo političarima prepustili na izborima.

(ovaj spot u visokoj rezoluciji možete downloadati ovdje, pazi file je predviđen za TV broadcast, snimljen u quicktime .mov formatu i ima 45mb)

Molim sve one koji imaju svoje blogove i web stranice da spot objave na svojim stranicama, također molim novinare koji ovo čitaju da u svojem mediju napišu ili objave vijest o ovome, a ako slučajno imate priliku emitirati to na svojoj lokalnoj TV postaji, gore se nalazi link na spot u visokoj rezoluciji pogodnoj za emitiranje (molim samo da emailom ili kroz komentare obavijestite gdje je i kada emitiran).


:: radikalno komentiraj :: (6) :: objavljeno: 20.11.2007. 23:46 :: isprintaj :: permalink ::






Rođen u Hrvatskoj!


Kao i ova simpa bakica.


:: radikalno komentiraj :: (4) :: objavljeno: 19.11.2007. 08:02 :: isprintaj :: permalink ::






Osiromašeni uran (DU) i njegova upotreba u suvremenom ratovanju


Opasni osiromašeni uran korišten i tijekom napada na Srbiju 1999., te u Bosni i na Kosovu, a projektili sa osiromašenim uranom i dalje hrđaju u Sjevernom Jadranu!

Otkriveno je da se osiromašeni uran taloži u limfnim čvorovima, mozgu, testisima i drugim organima, a da kratkoročne i dugoročne posljedice nisu poznate. Utvrđeno je povećanje broja deformacija kod potomstva osoba izloženih osiromašenom uranu; dok uzorci urina veterana Zaljevkog rata pokazuju abnormalne količine osiromašenog urana i nakon deset godina. Zašto je tako malo napisano o DU i njegovom utjecaju na ljudsko tijelo?

Hrvatska je na najboljem putu da uskoro postane članica NATO pakta. NATO koristi oružje koje sadrži osiromašeni uran kojega Amerikanci marketinški zovu depleted uranium tj. osiromašeni uran. Takvo oružje proizvodi se u Americi i koristi diljem svijeta u globalnom ratu protiv terorista te na preostalu fosilnu energiju i resurse. DU oružje koristi se zbog svojih odlika probijanja oklopa, armiranih betona i sl. UN je DU oružje proglasio ilegalnim jer se brutalne posljedice djelovanja takvog oružja na vojnike i civile vide tek desetljećima nakon napada!

Do sada su se vodila 4 takozvana “nuklearna rata” - dva iračka, jugoslavenski i afganistanski. Američko ministarstvo obrane ne priznaje DU i biokemijska oboljenja svojih veterana.

Uranij je 1789. godine otkrio Martin Heinrich Klaproth (Njemačka). Ime je dobio po planetu Uranu. To je srebrni, savitljivi i kovki metal, potamni na zraku. Reagira s vodenom parom, a uranijev prah reagira i s vodom. Lako se otapa u kiselinama, osim u nitratnoj koja ga čini pasivnim, otporan je na lužine. Uranij je radioaktivni element koji je visoko radiotoksičan i kancerogen. Spojevi su mu visoko toksični i imaju kumulativni efekt. Najvažnije rude uranija su uranijev smolinac ili uranit, karnotit i tobernit. Glavna primjena mu je kao nuklearno gorivo pri čemu uranij-235 služi kao direktni fisijski materijal a uranij-238 služi kao sirovina za dobivanje plutonija-239 koji opet služi kao fisijski materijal. Uranova rudača sadržava 0.71% uranovog izotopa uranij-235, 0.0058 % uranovog izotopa uranij-234 U i 99,28% «osiromašenog urana» tj. uranija-238.

Svaki od ispaljenih DU projektila ostavlja iza sebe radioaktivnu prašinu s alfa, beta i gama radiotoksičnim česticama koje će stanovnici bombardiranih zemlja udisati, jesti i piti još jako dugo vremena. Nukleotidi U-238 će pola svoje radioaktivnosti izgubiti tek za 4.5 milijarde godina! Za usporedbu, svemir je star 13.7 milijardi godina (tako bar kažu). U Iraku, na nukanim mjestima (većinom gradovi), izmjerena radioaktivnost je 1000 do 2000 puta veća od normalne.

USA već godinama koristi nuklearno oružje pod brandom osiromašenog urana što nam kao subliminalna poruka ili subliminalni brand treba podsvjesno reći kako se radi o nečemu što je bezopasno za zdravlje. Istina je dijametralno suprotna. Osiromašeni uran djeluje još milijunima godina polagano, sistematski uništavajući sve s čime dođe u kontakt. Ono što ovakva prašina čini stanovništvu Iraka, Afganistana i balkanskih država može se nazvati jedino oružjem masovnog uništenja s produženim djelovanjem. Procjenjuje se da je do sada u Iraku, Kuvajtu, Afganistanu, Kosovu, Srbiji, Bosni, Makedoniji i drugim zemljama bačeno oko 650 000 tona DU oružja. Samo u 1. Zaljevskom ratu saveznici su utrošili 350 000 tona DU municije, dok je na Balkanu bačeno, po nekim procjenama, samo 10 tona. NATO je priznao da je u Sjevernom Jadranu još oko 130 neispaljenih projektila izbačenih zbog sigurnosnih razloga prilikom povratka bombardera u Aviano.

US vlada, kako svjedočimo, malo-malo pronađe nove žrtve koje povremeno gađa DU oružjem odlagajući tako svoj nuklearni otpad u tuđem dvorištu. Cijeli svijet je njihovo RAO odlagalište! Umjesto da plaćaju skupo odlaganje u skupim odlagalištima radioaktivnog otpada, oni takav otpad stavljaju u oružja i kroz svoju agendu neokolonijalnog ratovanja odlažu u bombardiranim zemljama!

Upotreba DU projektila sa osiromašenim uranom započela je 1973. kada je Izrael koristio (uz američko nadgledanje) DU bombe u Yom Kippurskom ratu. Renesansu doživljava prvim Zaljevskim ratom i nadalje. Naime, ne radi se o bilo kakvom oružju za masovno uništenje , već oružju koje nuklearnim zagađenjem ostavlja trajne posljedice za ljude i okoliš. Iako nas mediji plaše terorističkim «prljavim bombama» u metropolama, Amerikanci upravo takve bombe – samo upakirane u brand «osiromašenog urana» - koriste u svojem globalnom ratnom pohodu.

Prije više od dvije godine, snimljen je dokumentarac «Beyond Treason» o američkim vojnicima koji su iz rata došli s trajnim posljedicama zbog izloženosti DU, biološkom i kemijskom oružju, što je u kombinaciji s cjepivima, nametnicima i drugim kemijskim i biološkim tvarima uvjetovalo cijeli niz oboljenja koja se nazivaju sindromima. Rokke u dokumentarcu kaže da je gotovo 250 000 američkih vojnika kontaminirano i izbačeno iz vojnog stroja zbog bolesti povezanih s tzv. Zaljevskim i Balkanskim sindromom. To je optimistična brojka. Broj oboljelih će se povećavati jer su vojnici i dalje u Iraku i drugim državama kontaminiranim s osiromašenim uranom. Rokke je 1991. bio jedan od čelnika američkog DU programa, i sam je kontaminiran prilikom čišćenja tenkova. Trajno. Nema lijeka za to. Udahnut, popijen ili kroz kožu upijen uran taloži se u zubima i kostima jer ga tijelo prepoznaje kao kalcij!

Znanstvenica i stručnjakinja za opasnosti niskoradioaktivnog zračenja Loren Moret vrlo je zabrinuta za zdravlje kontaminiranih civila u nukanim zemljama. Kaže da je tadašnji friški glavni tajnik NATO-a Lord Robertson (naslijedio Javiera Solanu) - 1999. javno izrekao da je SAD koristio DU bojeve glave u svakom projektilu izbačenom tijekom invazije na Jugoslaviju. Moret apostrofira kako su Srednji istok, Centralna Azija i Balkan trajno kontaminirani.

Kada udahnemo, popijemo ili pojedemo radioaktivne čestice, one zauvijek ostaju u našem tijelu mijenjajući tijek uobičajenog staničnog života. Energija konzumiranih radioaktivnih čestica deformira stanice i dolazi do trajnih neizlječivih oboljenja. Povećani broj oboljelih ne bilježi samo vojska koja je u kratkom vremenu bila izložena visokim koncentracijama tih radioaktivnih čestica, ono najgore tek slijedi za stanovništvo zemalja gdje je ovakvo oružje korišteno.

Prvi Zaljevski rat vodio se prije 16 godina. Roditelji u Iraku više ne pitaju je li beba muškog ili ženskog spola. Pitaju je li normalno. Zamislite što će biti za još 15 godina? A za 300? A za 1000?

Japanski profesor Dr. K. Yagasaki izračunao je da je Amerika od 1991. upotrijebila osiromašenog urana u količini koja predstavlja atomski ekvivalent 400 000 bombi bačenih na Nagasaki. Radijacija koja je tako oslobođena 10 je puta veća od svih izvedenih nadzemnih testiranja atomskih bombi ikada!

Prema dostupnim podacima iz 2002. Amerika ima 480 000 tona uskladištenog osiromašenog urana, dok cijeli svijet zajedno, po službenim podacima, ima gotovo 1,200.000 tona.

:: radikalno komentiraj :: (5) :: objavljeno: 16.11.2007. 22:46 :: isprintaj :: permalink ::






Jezik za zube!


Iliti samo ti pitaj pa ćeš vidit! Vijest da su policajci uhitili dvojicu mladića zato što nisu htjeli na obližnji susret premijera i potencijalnih birača podsjetila me na ovaj video koji dolazi iz zemlje nam uzora svih demokracija. Alajnam uzora! Sami pogledajte nije li uzor dobro iskopiran. Pa ti sad nemoj na skup HDZ-a!



I dok panično moli za pomoć, cijela dvorana gleda scenu i nitko ne pomaže. Zato što bi i njih vjerojatno pohapsili. Policajci bi sigurno pucali u masu da se nađu ugroženima.

:: radikalno komentiraj :: (2) :: objavljeno: 14.11.2007. 16:58 :: isprintaj :: permalink ::






Opasnosti globalne proizvodnje biodizela


Googlam ja tako biodiesel co2 ne bih li pronašao znanstvene, stručne i objektivne tekstove o lošim stranama biodizela. Na prvoj stranici rezultata pretrage pronalazim link pod naslovom Hrčak - NEGATIVE ENVIRONMENTAL IMPACTS DUE TO GLOBAL BIODIESEL PRODUCTION, a u linku .hr domena. Zainteresira me odmah jer googlam engleski, kliknem na link i skužim kako se radi o sažetku na engleskom jeziku stručnog teksta iz časopisa Goriva i maziva, broj 46. od 02.05.2007, autor: Tomislav Kurevija, znanstveni novak na Rudarsko geološko naftnom fakultetu. Daunloadam odmah cjelokupni tekst članka na hrvatskom jeziku (PDF), u čijem pak sažetku piše:
Količina fosilnog goriva koje čovječanstvo danas utroši tijekom jedne godine sačinjena je od organske materije koja je sadržavala 44×1015kg ugljika, što je 400 puta veća količina u odnosu na trenutačnu biološku godišnju proizvodnu kvotu organske materije našega planeta. Ovako velika potrošnja fosilnih goriva dovela je do uvođenja biogoriva kao jednog od alternativnih izvora energije, koje je nužno za smanjenje ovisnosti o fosilnim ugljikovodicima i emisije ugljičnog dioksida u atmosferu. Stoga je Europska unija odredila cilj o povećanju udjela biogoriva na 5,75 % u transportnom sektoru do 2010. godine. Biodizel se često naziva čistim, ekološkim i obnovljivim gorivom ali ako se cijela situacija promatra globalno, biodizel bi se također mogao nazvati i jednim od najopasnijih izvora energije za Zemljin ekosustav. Glavna opasnost od znatnog povećanja korištenja biogoriva dolazi zbog krčenja šuma kako bi se osiguralo neophodno tlo za uzgoj različitih usjeva. Svake godine velike površine tropskih prašuma Jugoistočne Azije i Južne Amerike nepovratno su izgubljene zbog potražnje transportnog sektora za biogorivom. Milijuni hektara šuma zadnjih su godina pretvoreni u plantaže palmi i šećerne trske, ugrožavajući tako ekosustav i opstanak mnogih životinjskih i biljnih vrsta. Krčenje šuma najčešće se provodi izazivanjem požara i isušivanjem prašumskih tresetnih močvara. Izgaranje drveta i oksidacija treseta tijekom sušenja uzrokuje oslobađanje ogromnih količina ugljičnog dioksida u atmosferu, što je u suprotnosti s nazivom biodizela kao ''CO2 uravnoteženog goriva''. Stoga, svaki energetski proces i alternativno gorivo prije globalne uporabe mora biti promatrano i valorizirano kroz 4E princip: ekološki, energetski, ekonomski i edukacijski.

Ne časim časa i odmah čitam članak na svojih 25 stranica. Tema je uistinu kvalitetno obrađena i odlučujem link i saznanje o njemu podjeliti putem RE platforme. Dodajem kvačak uz današnji datum i ohrabrenje svima koje tema zanima da svakako pročitaju cijeli tekst (PDF).

:: radikalno komentiraj :: (2) :: objavljeno: 10.11.2007. 18:29 :: isprintaj :: permalink ::






U biodizelu je spas?


Čini se da baš i ne. Možda za korporacijski saldo (ili račun dobiti, profita i sl.) masovna proizvodnja biodizela i je rješenje, ali čini se kako za okoliš i stakleničke plinove nije. Čak štoviše, masovna proizvodnja i uzgoj uljarica za proizvodnju biodizela dodatno štete okolišu i povećavaju ispuštanje CO2! Iako ima i novijih spoznaja o tamnim stranama biodizela, Channel 4 je u veljači 2007. objavio vijest koja je dodatno odškrinula pandorinu kutiju i potaknula znanstvenike na pomnije bavljenje i računanje dobrobiti od eneregenata dobivenih iz biomase. Pogledajte što se događa s okolišem u Indoneziji i Maleziji zbog sve masovnije proizvodnje biljnog ulja za potrebe biodizel industrije u Europi i zemljama visokog tehnološkog razvoja.


:: radikalno komentiraj :: (1) :: objavljeno: 05.11.2007. 02:05 :: isprintaj :: permalink ::






Antibiodizel aktivisti


Protivnici biogoriva (biodizela, etanola i sl.) sve su aktivniji! Pogledajte fotografije kako je izgledao protest na najvećem europskom sajmu biogoriva, 19.10.2007., Nottinghamshire, Engleska.

-prijepodnevni upad na konferenciju

-par fotki sa sajma i prosvjedi ispred zgrade u kojoj se održavao sajam


Više o lošim stranama biogoriva pogledajte na http://www.biofuelwatch.org.uk/

:: radikalno komentiraj :: (3) :: objavljeno: 03.11.2007. 11:22 :: isprintaj :: permalink ::






Kako je dobro..


..ponovno se nakon dugog niza mjeseci ulogirati na blog.hr :) Stvarno budi emocije. Nego, da podsjetim da su svježi tekstovi ukoliko nekoga zanimaju na www.radicalelement.info :)
P.S. Javio mi se prije koji tjedan čovjek da ima Gaigera i hoćemo li krenuti na lokaciju. Ja sam sve stavio na čekanje, jer osim što trenutno nemam vremena, neda mi se niti hodati po ovom blatu vani. Ukoliko netko ima jedan brojač za prodati, vrlo rado bih ga kupio! Nadam se da će, ako postoji uopće, otpad i do proljeća ostati na istoj lokaciji :)

:: radikalno komentiraj :: (0) :: objavljeno: 02.11.2007. 23:47 :: isprintaj :: permalink ::






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

klikni!

Blogovi:
monsoon
ovajonaj
borja.org
bezkomentara.org
i-scream.net
notorious
drug icy
freethinking
fahrenheit 15/11
45lines
cnn
tomajuda
antiglobalizam
g-news
anarhija weekly
hal9000
borgman
pooka
zuzu'sandals
alientweety
k.
watch tower
nova vizija
nacrtani

blogroll.net

dailykos
faketerror
treehuger
George Monbiot
Greg Palast
biodiesel blog
Barry Fockler
Kurt Nimmo
Rhino's
armscontrol wonk
Huffington Post
thesteeldeal

globalisation

GlobalResearch.ca
Current Concerns
Asia times
F. William Engdahl
voltairenet.org
GlobalIssues
POAC
PNAC.info
StudienVonZeitfragen
counter currents
GlobalSecurity.org
openDemocracy
Axis for Peace
worldwatch.org
antiwar.com
The Munich Conference

ekology

organic consumers
genewatchuk.org
resurgence.org
Greenpeace
Friends of Earth
GM Food Alert
gmo.hr
alert
theecologist.org
osjeckizeleni
zelenaakcija
SEE
ekologija.hr
Eko Kvarner
mzopu
fzoeu

biodiesel

journey to forever
biodiesel community
localb100
french fry fuel
climate neutral fuels
biodiesel america
brevardbiodiesel blog
biodiesel warehouse
biodiesel & svo forums
veggiepowers
rix bio diesel
veggievan.org
biodieselfullingstations
biofuel systems
biodizel.hr

uranium/plutonium weapons

world uranium weapons conference
Depleted Uranium
Low level radiation
Campaign Against DU
nuclearweaponarchive.org
nukestrat
nukephoto
atomicarchive
IAEA
DU in the Balkans 1, 2
DU web resources
Beyond Treason

energy.oil

peakoil
Energy Bulletin
global public media
WTRG Economics
Gas and Oil Connections
Post carbon institute
Official Energy Statistics from the U.S. Government
INOGATE
EnergyInstitute
energyobserver
iranpetroleummag
The Institute for the Analysis of Global Security

11.09.01

oilempire.us/911

energy.alt

Nikola Tesla
zpenergy.com
orgon
FreeEnergyNews
PESWiki
HSUSE

energy.hr

MojaEnergija
HERA
HROTE
INA
janaf
ege
HUNIG
nafta.hr
HED
EIHP

empire

PNAC
The American Empire Project
CFR
ForeignAffairs by CFR
NorthCom
WorldBank
IMF
WTO

nwo

New World Order
Trilateral commision
Bilderberg 2006
Bilderberg 1, 2, 3
Bohemian Grove
Club of Rome 1, 2
Committee of 300
German Marshall Fund
waking up the nwo
AMPP

corporations

BadCorp.org
Corporate Accountability Project
CorpWatch
CorpWatch U.K.
SourceWatch

EM weapons

HAARP
THEL
ADS
sonic weaponry
sonic doom
LRAD
defensetech.org
defense update
MKultra
types of weapons

conspiracy

weatherwars.info
secret societies
Enterprise mission
conspirayarchive
AboveTopSecret

timelines

Center for cooperative research
NATO vs SCG 1999.

UFOs

UFOs Wikipedia
Project disclosure
peace in space

el capitalismo foraneo

U.S. debt watch
FinancialSense
MarketDataCNN
MarketDataBBC
Marketwach
BBC bussines
prudentinvestor
Grandfather Economic Report

links

Dictionary
KingSat
satelitska-tv
Wikipedia
HowStuffWorks
stocitas.org

music

BBC Radio 1
radiodeejay.hr
Pegla
hr electronic music portal