Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Uvod i tri magazina

U zadnje vrijeme, slučajno ili ne, svako malo naletim na tekst u kojemu se tvrdi da je čovječanstvo i moderna civilizacija na prekretnici, kako se događaju velike promjene, ali da toga nisu svi svjesni. Zaključak takvih tekstova je da jedino osvješteni pojedinac može biti nositelj obrata u pozitivnom smjeru, nikakve revolucije, ustanci i pokreti otpora neće nas spasiti. Samo osvješteni pojedinci i grupe. Snaga zajednice.

Eto, dragi moji čitatelji, da ne biste bili krivo ili loše informirani o ovom zaokretu u poimanju svijeta oko nas, valja biti točno informiran o događajima i zbivanjima na Zemlji na kojoj je glavni cilj što više zaraditi i trošiti te pri tome ne misliti na okoliš i onu gladnu većinu na drugom dijelu svijeta. Do kuda odlazi nemoralnost klera i službene politike podebljavam samo sa dvije crtice iz naših masmedija: 1) čitam da kod nas u nekoj crkvi ugrađuju podno grijanje i 2) kakva je to država u kojoj toj istoj državi ukradeš 60 miliona kuna te kao kaznu platiš 370 tisuća i nikom ništ'? Mislim, mogao bih još, ali ne da mi se.

Dakle, oni (država, crkva, tvrtka,...) nisu tu zbog nas, da bi nama bilo bolje i lakše, oni su tu zbog sebe i nekolicine onih koji tim formacijama upravljaju. Ruka ruku mije, lova obje. Novac je danas sve i dok god trčimo za lovom ne obazireći na prekrasne male stvari - bivamo uhvaćeni u klopku. Postajemo sljedbenici zarobljeni svakodnevnom borbom s kružnim sistemom u kojemu da bi trošili u supermarketu, točili na benzinskoj, digli kredit za auto ili stan - moramo biti dio uhodanog sustava izrabljivanja (rada s ciljem proizvodnje viškova) i šutjeti. Jer ako se buniš bivaš etiketiran, dezintegriran, neprilagođen i ispadaš iz sistema. A tako i iz modernog stila življenja.

Jedan moj poznanik tvrdi da se borba treba voditi tamo gdje ovakve ideje o neslobodi "slobodnih" nastaju - u institucijama i bankama, lagano ih rušeći iznutra. No, koliko zapravo netko iskren tko mrzi takvo uređenje može biti dvostruki igrač sa zadoćom rušenja tog sistema u konačnici? Može li se to uopće? Moderno društvo zaista treba korjenite promjene koje kreću od pojedinca i znanja. Upravo je znanje danas najviše kontrolirano i onemogućavano raznim kopirajtima i štajaznam kakvim sve izumima i lažima modernog doba.

Kao primjer dotikavam se Amerike i podvlačim spoznaju da Amerikanac toliko voli živjeti u iluziji blagostanja da nije uopće spreman voditi argumentiranu raspravu o porijeklu svog standarda i saznati istinu, a kamoli da bi se zapitao jel' u redu da njihova vlada terorizira cijeli planet kako bi njima bilo lagodnije? Ta šutnja naroda najveće svjetske sile kupljena je upravo standardom koji ne počiva na realnim osnovama već na snazi američke vojske da okupira i pokrade ono što misli da je njihovo. I naravno, na siromaštvu ostatka svijeta.

Ovaj post počeo sam pisati s osnovnom idejom da vam kažem koju riječ više o tri magazina koja redovito čitam, a koja pišu o temama koje masmediji naveliko skrivaju. Uvod se malo otegao, pa treba požuriti:

1. NEXUS magazine - Izlazi u 9 zemalja, a hrvatsko izdanje u recentnom broju 13 doživjelo je korijenite dizajnerske promjene i sada više ne liči na fanzin, već na pravi pravcati magazin. U impessumu tj. izjavi o namjeri piše: "NEXUS uviđa da čovječanstvo prolazi kroz veliku preobrazbu. Imajući to na umu, NEXUS nastoji pružiti "teško dostupne" informacije kako bi time ljudima pomogao da lakše podnesu ove promjene. Nexus nije povezan s bilo kakvom vjerskom, filozofskom ili političkom ideologijom ili organizacijom."
Teme koje obrađuje ovaj dvomjesečnik zaista su informativno zanimljive, a u friškom broju možete čitati o RFID čipovima, GMO-u i ptičjoj gripi (Engdahlovo predavanje u Zagrebu!), te saznajti više o kvantnoj teologiji, chemtrailsima i još mnogo toga što niste ni znali da postoji a toliko utječe na naše živote. Ukoliko vas zanimaju ovakve osvještene teme brzo na kiosk - cijena 18 kn.

2. VIZIONAR - Radi se svježoj tiskovini i 100% hrvatskom proizvodu. Na kioscima se upravo pojavio ljetni dvobroj koji donosi intervju s Hal Puthoffom - gledanje da daljinu i energija nulte točke, a tema broja je Transkomunkacija: kako rade elektromehanički komunikacijski kanali s drugim dimenzijama. Čitajte o energetskoj revoluciji koja dolazi, mitovima o gladi, NLO-ima i nizu drugih zanimljivih tema. VIZIONARA krasi podnaziv "magazin na rubu znanosti" što dakako ima veze s HRT emisijom. U magazinu naime surađuje i voditelj emisije Krešimir Mišak. Cijena 18 kuna.

3. 04 - megazin za hakiranje stvarnosti - Ovo je ustvari postugaslo priznanje ljudima koji su radili ovaj megazin malih dimenzija, ali velikih tema. Koliko znam megazin više ne izlazi, a dok je izlazio u njemu se dalo čitati o alternativnim društvenim pokretima, kulturnoj sceni o kojoj se rijetko moglo čitati u masmedijima, permakulturi i sl. alternativnim (dobrim i pozitivnim) pogledima na svijet. Nadam se da će uredništvo smoći snage da uskoro nastavi s izdavanjem ovog hvalevrijednog izdanja na hrvatskom novinskom tržištu.

Sviđa ti se post? Onda klikni na hr.digg|prijavi

Post je objavljen 25.06.2006. u 12:31 sati.