filmozof

08.03.2010., ponedjeljak

Oscar 2010 - pobjednici

Ipak je prevagnula politika

Image and video hosting by TinyPic

Američka ratna drama o ratu u Iraku Narednik James (The Hurt Locker) iz 2008. godine dobitnik je 6 ovogodišnjih Oscara - i to za najbolji film, režiju, originalni scenarij, zvuk, montažu i montažu zvuka. Prvi puta nakon 1987. i Stoneovog Voda smrti (izuzmemo li Schindlerovu listu koja nije ratni film u pravom smislu riječi) jedan ratni film je nagrađen "najprestižnijom" nagradom. S moje strane, Narednik James nipošto nije film za Oscara, međutim među ovogodišnjim nominiranim filmovima objektivno je vjerojatno najbolji. Naravno, nije presudila samo njegova kvaliteta. Desetljeće je obilježio, između ostaloga, rat u Iraku, pa se Narednik James može smatrati svojevrsnim Akademijinim osvrtom na to. Stoga, u ovogodišnjem dvoboju komericijale (Avatar) i politike (Narednik James) prevagnula je ipak politika.
Ono po ćemu će zasigurno biti zapamćena ovogodišnja dodjela jest to da je redateljica najboljeg filma, Kathryn Bigelow prva žena u povijesti nagrade koja je osvojila kipić za režiju. S moje strane, sasvim zasluženo, jer ako uzmemo u obzir da se ratnom tematikom uglavnom bave muškarci, onda je za jednu ženu ovo zbilja veliku uspjeh.
Što se tiće glavnih uloga, opet se sve svodilo na vraćanje dugova.
Jeff Bridges nagrađen je kipićem za najbolju mušku ulogu u filmu Creazy Heart. Kao što sam i napomenuo u prognozi, ovo je bila najizvjesnija kategorija. Nisam pogledao film, no zaslužio Jeff za tu ulogu Oscara ili ne, taj Oscar shvatit ćemo kao priznanje za sve dosadašnje mahom odlične uloge ovog veterana.
Meryl Streep ima 61 godinu, 2 Oscara i 16 nominacija. Međutim, što se nominacije više slažu Meryl postaje sve veća gubitnica. Ove godine u osvajanju 3. nagrade spriječila ju je miljenica Amerike Sandra Bullock. NIje Sandra osvojila kipić za ovogodišnju Priču o prvaku, nego za Brzinu, Mrežu, Vrijeme ubijanja, Crash i mali milijon romantičnih komedija.
Jedini ovogodišnji pobjednik o kojem ne bih vodio debate o opravdanosti njegova Oscara jest briljantni Christoph Waltz, odnosno hladnokrvni Hans Landa aka The Jew Hunter iz Tarantinovih Nemilosrdnih Gadova nagrađen za sporednu mušku ulogu. Jedinstven preformans.
Da akademija ne bi izgubila na svojoj demokratičnosti Oscara obavezno mora tu i tamo dodijeliti tamnoputoj osobi. Ove godine to je bila izvrsna Mo'Nique, koja je napravila ljepu gestu i podsjetila na Hattie McDaniel, prvu crnu oskarovku koja je svoj kipić odnjela još davne 1939. godine.
" Crtanac " Nebesa odnjeo je dvije nagrade - najbolji animirani dugometražni film i najbolja originalna glazba. Radi se zapravo o tek solidnom filmu, no Pixar je očito postao pre moćna kompanija...
Osim Ni na nebu ni na zemlji i Districta 9 (0 Oscara!) najvećim gubitnikom ove godine može se smatrati Avatar, koji je pobijedio u kategorijama u kojima je Oscare zapravo jedino i zaslužio (kamera, vizualni efekti, scenografija). Bez obzira na to Jamesu Cameronu još uvijek pamtimo onih 11 kipića za Titanic i status jednog od vodećih suvremenih redatelja.
Jedino iznenađenje večeri, i to ne baš veliko, predstavila je kategorija najboljeg stranog filma u kojoj je favorit bio njemački film Bijela vrpca Michaela Hanekea, no nagrađena je ipak argentinska kriminalistička drama El secreto de sus ojos.

Sve u svemu, ovo je bila još jedna predvidiva dodjela bez puno iznenađenja. Zapravo, kada malo razmislim, zanimljiva i neizvjesna dodjela nije se vodila još od 1999. godine. što ne isključuje pokoje iznenađenje. Uz to, usuditi ću se reći kako je ovo vjerojatno jedna od najlošijih, ako ne i najlošija oskarovska godina u posljednjih 9 godina (od kada zapravo i pratim to).

Image and video hosting by TinyPic

Evo i pregleda svih dobitnika:

Najbolji film: Narednik James

Najbolji redatelj: Kathryn Bigelow za Narednika Jamesa

Glavni glumac: Jeff Bridges za Ludo srce

Glavna glumica: Sandra Bullock za Priču o prvaku

Najbolji sporedni glumac: Christoph Waltz za Nemilosrdne gadove

Najbolja sporedna glumica: Mo'nique za Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire

Najbolji originalni scenarij: Mark Boal za Narednika Jamesa

Najbolji adaptirani scenarij: Geoffrey Fletcher za Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire

Najbolji strani film: El Secreto de Sus Ojos, Argentina

Najbolji dugometražni animirani film: Nebesa

Najbolji dokumentarac: The Cove

Najbolji kratki animirani film: Logorama

Najbolji kratki dokumentarni film: Music By Prudence

Najbolji kratki igrani film: The New Tenants

Najbolja originalna pjesma: Ryan Bingham i T Bone Burnett za 'The Weary Kind' (Ludo srce)

Najbolja filmska glazba: Nebesa

Najbolja montaža: Narednik James

Najbolja montaža zvuka: Narednik James

Najbolji mix zvuka: Narednik James

Najbolja kamera: Avatar

Najbolja scenografija: Avatar

Najbolja kostimografija: Viktorija – život mlade kraljice

Najbolja šminka: Star Trek

Najbolji vizualni efekti: Avatar



- 12:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

05.03.2010., petak

OSCAR 2010 - PROGNOZA

Za nešto više od 48 sati počinje posljednja dodjela Oscara u ovom desetljeću (ali ne i za ovo desetljeće!), pa mislim da je vrijeme da se još jednom, ali opširnije osvrnem na nominacije i potencijalne pobjednike. Glupo bi bilo ponovno govoriti o tome kako su Oscari unosan biznis, sama ceremonija okupljanje razmažene kreme i promocija modnih dizajnera, a nominirani filmovi uglavnom samo komercijalna ostvarenja - to je iovako već odavno postalo očito. Mene više zanima druga strana - potencijalni dobitnici, zašto su nominirani (izuzev komercijalnih razloga, a čak ni sama kvaliteta filma ili pojedine glumačke izvedbe kao takve nije uvijek presudna) i tko bi trebao, odnosno ne bi trebao dobiti najprestižniju filmsku nagradu. Prije nego krenem dalje želim istaknuti jednu stvar - pratim Oscare od prvog izravnog prijenosa kod nas (2001) i u posljednjih 9 godina ne pamtim lošiji izbor nominiranih filmova od ovogodišnjeg (što se tiće kvalitete i osobnog dojma filma).

NAJBOLJI FILM:

Glavni favorit: Avatar i Narednik James
Opasan kandidat: Nemilosrdni gadovi, District 9
Može iznenaditi: svi ostali
Autsajder: /

Trebao bi dobiti: Narednik James
Dobit će: Avatar


Avatar, Narednik James, Nemilosrdni gadovi, Ni na nebu ni na zemlji, Nebesa, Priča o prvaku, Ozbiljan čovjek, Precious, Sve o jednoj djevojci, District 9 - nominirani filmovi. Za razliku od prošle godine kada je Milijunaš s ceste imao veliku prednost pred Benjaminom Buttonom, ove godine stvari su malo neizvjesnije. Kada se sve svede na najuži izbor, u glavnoj bitci ostaju Avatar i Narednik James za kojima kaskaju Nemilosrdni gadovi i District 9. Ovdje opet ne bih davao toliku prednost Avataru koliku je recimo Milijunaš imao pred Buttonom. Dakle - Avatar ili Narednik James. Dobit će ga vjerojatno Avatar koji je u mnogim aspektima preveliki film da bi ga Akademija samo tako zanemarila. Ipak - ovo desetljeće između ostaloga obilježio je i rat u Iraku, a niti jedan film koji je o tom događaju snimljen (ruku na srce, malo ih je vrijednih spomena) nije bio čak ni nominiran. Možda je vrijeme da se Akademija osvrne i na to? Osim toga, politika je ta koja se uz komercijalu uvijek mješa u Oscare! Tarantinove Gadove nipošto se ne smije izbaciti iz utrke - ne zaboravite - Pakleni šund koji danas predstavlja klasik također je ostao bez glavne nagrade, osim toga Drugi svjetski rat (pogotovo kada su u igri Židovi!) uvijek dobro prolazi kod Akademije. District 9 jedinstveno je osriginalno ostvarenje s velikim naglaskom na politici i problemima u današnjem društvu.
Samatram da pretjeranog autsajdera nema, no svejedno, glavni Oscar za bilo koji od ostalih filmova bio bi iznenađenje.

NAJBOLJA REŽIJA:

Glavni favoriti: James Cameron i Kathryn Bigelow
Opasan kandidat: Quentin Tarantino
Može iznenaditi: Jason Reitman
Autsajder: Lee Daniels

Trebao/la bi dobiti: Kathryn Bigelow
Dobit će: Kathryn Bigelow

Meni osobno uvijek zanimljiva kategorija. Akademija je često sklona "drugačijim" rješenjima od uobičajenih - nema žene nagrađene za režiju, a ovo je jedinstvena prilika da je u toj kategoriji žena favorit, stoga smatram da Akademija tu priliku neće propustit. U prilog tome ide što Cameron uz Oscara za režiju ima još 2 kipića, sva tri za Titanic, što se može smatrati iskorištenom prilikom. Sada je vrijeme da svoju priliku ostvari i Cameronova bivša supruga.
Kao ni njegove Gadove, ni Tarantina se ne smije otpisati. On doduše ima već jednog Oscara i to za scenarij Paklenog šunda, no možda mu Akademija ove godine odluči iskazati počast i nagraditi ga Oscarom kao priznanjem za cjelokupni rad. Ipak, mislim da se to neće dogoditi - ako Tarantino u nedjelju išta osvoji bit će to ponovno Oscar za originalni scenarij. Jason Reitman može iznenaditi jer nije osvojio ništa prije dvije godine kada se predstavio Junom, a u prilog mu ide i prezime. Međutim, mislim da je tu ista stvar kao i kod Tarantina - Reitmanu se smiješi kipić za adaptirani scenarij. Iako baš nije mlad, Lee Daniels našao se među nominiranima kao još jedna relativno nepoznata figura koja je nominacijom zaradila tek promociju.

NAJBOLJI GLAVNI GLUMAC:

Glavni favorit: Jeff Bridges (Creazy Heart)
Opasan kandidat: Morgan Freeman (Invictus) i George Clooney (Up in the Air)
Može iznenaditi: Colin Firth (A Single Man)
Autsjader: Jeremy Renner (The Hurt Locker)

Trebao bi dobiti: Jeff Bridges (Creazy Heart)
Dobit će: Jeff Bridges (Creazy Heart)

Najizvjesnija kategorija ove godine. Jeff Bridges, povratnik sa stilom, navodno je odigrao ponajbolju ulogu u karijeri, osim toga radi se holivudskom veteranu kojem je ovo peta nominacija pa će u slučaju pobjede Oscar primiti kao sveukupnu nagradu za nenagrađene role. Prilog tome - prošle se godine Mickey Rourke vratio u velikom stilu i ostao praznih ruku - Akademija rijetko ponavlja istu grešku dvije godine zaredom.
2010. godina je koja je obilježila 20 godina od izlaska nobelovca i bitne političke ličnosti Nelsona Mandele iz zatvora. U filmu Clinta Eastwooda igra ga legendarni Morgan Freeman, jedan od najboljih afroameričkih glumaca koji će kad - tad vjerojatno osvojiti Oscara za glavnu ulogu (ima ga za sporednu). Hoće li to biti ove godine? Lako moguće.
George Clooney osvojio je utješnog Oscara za sporednu ulogu (koja baš i nije bila sporedna) u Syriani i dovoljno je velika zvijezda da ga Akademija još dodatno gurne - ne smije ga se otpisati, s druge strane - Freeman i Bridges čine se prevelike ribe. Nisam gledao Firtha i ne mogu suditi o njegovoj ulozi, ali pretpostavljam da je ovdje zasluženo i kao predstavnik britanske vojske glumaca:) Ipak, relativno je mlad i bit će još vremena za njega. Jeremy Renner nosi film, međutim i sama nominacija je već bila iznenađenje. Nešto više teško je očekivati.

NAJBOLJA GLAVNA GLUMICA:

Glavni favorit: Sandra Bullock (The Blind Side)
Opasan kandidat: Meryl Streep (Julie i Julia)
Mogu iznenaditi: Helen Mirren (The Last Station) i Carey Mulligan (An Education)
Autsajder: Gabourey Sidibe (Precious)

Trebala bi dobiti: Sandra Bullock
Dobit će: Sandra Bullock

Gusto. Jako gusto. Sandra Bullock prvi put i Meryl Streep 16. puta. Nisam gledao Meryl u njenom filmu, međutim Sandra je izvrsna. Legendarna Meryl Streep nije kipić osvojila od 1983. godine!! Sandra Bullock teže će stvoriti iduću priliku. Sjetimo se - i Mickey Rourke je bio ispred Seana Penna koji je na kraju i pobijedio (iako je već nagradu osvojio prije u kratkom vremenskom razmaku). U podosta slučajeva nije samo vraćanje duga. Bit će gusto. Helen Mirren nagrađena je nedavno, a u Akademiji nije toliko omiljena kao Meryl, stoga sumnjam da će se za nju ponoviti 2007. godina. No ipak, radi se o fantastičnoj glumici. Carey Mulligan je izvrsna - moguće, teško, ali moguće. Gabourey Sidibe, ne znam za kvalitetu uloge, no ovdje je kao predstavnica crnaca kako ni oni nebi ostali zapostavljeni. Filmu u kojem igra prije se smiješi onaj za sporednu žensku ulogu.

NAJBOLJI SPOREDNI GLUMAC:

Glavni favorit: Christoph Waltz (Inglourious Basterds)
Opasan kandidat: Stanley Tucci (The Lovely Bones)
Mogu iznenaditi: Matt Damon (Invictus), Woody Harrelson (The Messenger) i Christopher Plummer (The Last Station)
Autsajder: /

Trebao bi dobiti: svi podjednako
Dobit će: Christoph Waltz

Definitivno najneizvjesnija kategorija ove godine. Autsajdera nema. Zašto? Christoph Waltz jednostavno je briljantan u ulozi nacističkog inteligentnog i hladnokrvnog oficira te je do sada osvojio sve bitne nagrade. Stanley Tucci sporedni je glumac No.1 i osim što igra psihopata (uvijek dragi Akademiji:)) za sve svoje dosadašnje uloge zbilja je zaslužio prestižnu nagradu. Woody Harrelson godinama, doduše s oscilacijama, drži mjesto u holivudskoj A ligi, a osim toga sjetite se Larrya Flinata. Matt Damon je jedna od najbolje plaćenih holivudskih zvijezda, no nadasve osrednji glumac. Ne mogu suditi o Invictusu, no sumnjam da će baš on izaći na pozornicu. No, tko zna! Christoper Plummer glumac je s više od 50 godina karijere i preko 150 snimljenih filmova, a ovo mu je tek prva nominacija. Kako je u poznim godinama, teško da će više imati priliku ponoviti nominaciju. Možda je ovo ipak njegova večer?

NAJBOLJA SPOREDNA GLUMICA:

Glavni favorit: Mo'Nique (Precious)
Opasan kandidat: Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart)
Mogu iznenaditi: Penélope Cruz (Nine) i Vera Farmiga (Up in the Air)
Autsajder: Anna Kendrick (Up in the Air)

Trebala bi dobiti: Mo'Nique (Precious)
Dobit će: Mo'Nique (Precious)

Mo'Nique je dosada pokupila sve važnije nagrade, a i po onome što sam uspio vidjeti nagrade su bile zaslužene. Vrijeme je da ih samo potvrdi Oscarom. Maggie Gyllenhaal dosada je imala vrlo dobrih zapaženih uloga, Creazy Heart nisam gledao no vjerujem da je među nominiranima zasluženo. Ako nije uspjelo bratu, možda uspije seki. U svakom slučaju nemojte ju otpisati. Penelope Cruz svog je Oscara odnjela prošle godine, ali pjevanje i ples u mjuziklima nerijetko su znali šarmirati Akademiju. Vera Farmiga - iskreno, ne znam što ona radi među nominiranima, u Up in the Air je solidna, no ništa vrijedno divljenja. Po meni, puno je bolja bila relativno nepoznata Anna Kendrick koja je ovdje zasluženo, ali i kao još jedna promocija mlade zvijezde.

Što se tiće ostalih kategorija. Tarantinovi scenariji jednostavno po stilu i orginalnosti odskaču od ostalih i smatram da bi se ove godine, ako ne dobije nagradu za režiju, mogla ponoviti 1994. odnosno 1995 godina. Ne dobijuli li ovoga za scenarij, Gadovi će ostati gubitnici godine. Na braću Coen se uvijek mora računati, no 2 oscara za scenarije i jedan za najbolji film zasad su savim dosta. Scenaristu Marku Boalu pao je rejting nakon što se javio čovjek po čijim je pričanjima navodno snimljen Hurt Locker te je odlučio tužiti dotičnu ekipu filma za krađu!
Adaptirani scenarij također je teško predvidjeti, no mislim da će ga osvojiti Jason Reitman za Up in the Air.
U tehničkim kategorijama dominirati će vjerojatno Avatar, osvojio nagradu za najbolji film ili ne.
Crtić Up nominiran je u 2 prestižne kategorije - najbolji film i najbolji animirani film. Iako je konkurencija prilično jaka (Coraline, Fantastic Mr. Fox, The Princess and the Frog,The Secret of Kells) mislim da će presuditi komercijalni uspjeh tog crtića i to što vjerojatno neće osvojiti glavnu nagradu.

Kako će se stvari odvijati zapravo, doznat ćemo u nedjelju. :)

- 11:52 - Komentari (4) - Isprintaj - #

04.03.2010., četvrtak

Oscar revija - blitz recenzije

Premalo vremena do Oscara a previše filmova za predstaviti, pa evo ukratko o onima koje sam pogledao.

AVATAR
9 nominacija

Image and video hosting by TinyPic

SF pustolovina
SAD, 2009
Režija: James Cameron
Uloge: Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana, Giovanni Ribisi
Scenarij: James Cameron
Trajanje:166'

Nakon 10 godina James Cameron se vration s megauspješnim ostvarenjem i ponovno revolucionarnim specijalnim efektima. Međutim, konceptualno i sadržajno film ne odskače visoko iznad uobičajenih holivudskih blockbustera. Ipak, bilo bi pogrešno staviti ga u kategoriju s nastavcima PIRATA S KARIBA, TRANSOFRMERIMA 2 ili SPIDERMANIMA. AVATAR je film na razini više, no za Oscara za najbolji film - premalo.

Ocjena: 3/5


NAREDNIK JAMES
9 nominacija

Image and video hosting by TinyPic

The Hurt Locker
ratni
SAD, 2008
Režija: Kathryn Bigelow
Uloge: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Ralp Fiennes, Evangeline Lilly, Guy Pierce
Scenarij: Mark Boal
Trajanje: 131min

Film koji niti propagira niti osuđuje rat u Iraku, već donosi brutalnu, stravičnu realnost događanja na ulicama Bagdada i uvjerljivo interpretira svakodnevicu s kojom su suočeni američki vojnici. Po meni tehnički vrlo impresivan film, međutim s nekoliko nepotrebnih sekvenci i vrlo izraženom dinamikom- iznimne trenutke napetosti neutraliziraju dosadnjikavi dijelovi.

Ocjena: 3.5/5


NEMILOSRDNI GADOVI
8 nominacija

Image and video hosting by TinyPic

Inglorious Basterds
ratni/crna komedija
SAD, 2009
Režija: Quentin Tarantino
Uloge: Brad Pitt, Eli Roth, Mélanie Laurent, Christoph Waltz,
Scenarij: Quentin Tarantino
Trajanje: 153min

Drugi svjetski rat nipošto nije događaj koji bi trebalo gledati s podsmjehom, međutim Tarantino ga je iskoristio kao podlogu da se naruga gotovo svima - nacistima - cjelokupnoj Hitlerovoj "ekipi", amerikancima talijanskog podrijetla, Židovima pa čak i samoj holivudskoj industriji i uspio napraviti vrlo originalno i duhovito ostvarenje. Također film koji ne zaslužuje Oscara, ali meni osobno najdraži među nominiranima.

Ocjena: 4/5


SVE O JEDNOJ DJEVOJCI
3 nominacije

Image and video hosting by TinyPic

An Education
romantična drama
Velika Britanija, 2009
Režija: Lone Scherfig
Uloge: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Alfred Molina, Cara Seymour
Scenarij: Nick Hornby
Trajanje: 95min

Ovogodišnji britanski predstavnik u utrci za Oscara nije nipošto originalna priča, baš suprotno, to je film sniman u maniri najboljih britanskih adaptacija poput Sobe s pogledom, Moje male praonice ili Howards enda koje izvanredno prikazuju atmosferu engleskoga društva pojedinih razdoblja i upravo to mu daje šarm. Radi se o vrlo poučnoj priči s nekoliko odličnih glumačkih ostvarenja koje predvodi mlada Carey Mulligan nominirana za Oscara za najbolju glavnu glumicu, Jedna glumačka nominacija uistinu je premalo za možda najbolji glumački ansambl među nominiranim filmovima. Meni osobno, nakon Basterdsa, najbolji film u utrci za prestižnu nagradu.

Ocjena: 4/5
- 12:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.03.2010., ponedjeljak

Oscar revija

PRIČA O PRVAKU
2 nominacije za Oscara

Image and video hosting by TinyPic

The Blind Side
sportska drama,
SAD, 2009
Režija: John Lee Hancock
Uloge:Sandra Bullock, Tim McGraw, Lily Collins, Ray McKinnon, Kathy Bates
Scenarij: John Lee Hancock (scenarij), Michael Lewis (knjiga)
Trajanje: 128'

Michael Oher je afroamerički tinjedžer beskučnik iz Memphisa odrastao u opasnom kvartu u razorenoj obitelji. Leigh Anne Tuohy je imućna dizajenrica i vrižna supruga i majka dvoje djece. Vidjevši MIchaela jedne večeri kako se smrzava na kiši i saznavši da je on školski kolega njezine djece, Anne mu pruži utočište preko noći. Međutim, Michael nema kamo otići pa ostaje u obitelji koja će mu pružiti priliku za čestit život kakvu nikada nije imao.

Image and video hosting by TinyPic

Svaki dan u novinama čitate loše vijesti o kriminalu, korupciji, krizi, crnu kroniku i slične stvari. Onim dobrim vijestima posvećeno je manje rubrika, pa ljudi sve više zaboravljaju da na ovom svijetu još uvijek postoje i pozitivne stvari. Jednu od takvih ¨ pozitivnih ¨ priča donose nam redatelj John Lee Hancock i književnik i novinar Michael Lewis koji su udružili snage prilagodivši Lewisovu priču The Blind Side: Evolution of a Game za film, inače inspiriranu životom Michaela Ohera, mlade zvijezde američkog nogometa.
Mnogi holivudski filmaši od ove priče bi napravili sladunjavu, pretjerano patetičnu dramu, međutim Hancock je uspjeva napraviti umjerenu u svemu, referirajući se nakratko i na neke osnovne probleme američkog društva. Na kraju, ovo ispada kao priča koja želi pokazati kako na svijetu još uvijek ima dobrih, nesebičnih ljudi koji bez obzira na sva materijalna i ostala postignuća mare i za druge, male stvari koje mogu promijeniti tuđi, ali i njihov vlastiti život.
Sandra Bullock, ovgodišnji favorit za Oscara, kao Michaelova starateljica Leig Anne Tuohy nije pokazala neku zavidnu glumu, međutim bila bi laž reći da je loše odglumila. Uz sve dosadašnje uloge, uglavnom u romantičnim komedijama, čini se kako se Sandra ipak dobro snalazi i u ozbiljnom filmu. Ako i osvoji Oscara biti će to nagrada za dosadašnji cjelokupni doprinos industriji zabave.

Ocjena: 4/5

- 16:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2011 (16)
Siječanj 2011 (3)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Veljača 2009 (6)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Listopad 2008 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi