Mitologija https://blog.dnevnik.hr/enhu

ponedjeljak, 22.05.2006.

Demoni iz mitologija

Lilith – demon ljubavi ili kreatura noći

Anđeli su, dakako to svi Vi znate, po naravi dobrotvorni. Anđeli su božanski ratnici dobra, božanska bića i sinovi božji. Onda pak se na trenutak prisjetite da ste ponekad čuli i za 'pale anđele'. Tko su to onda 'pali anđeli'? Athumanunh će Vam to jednostavno opisati: to su 'sinovi božji' koje su zavele bludne 'kćeri ljudske', a iz njihove veze rodili su se kasnije demoni. Tako je Svijet napućen zlim demonima koji su zakleti protivnici anđela. Zle demone predvode supružnici Lilith i Samael. Iako je ime Lilith najvjerojatnije uzeto iz korijena riječi lajla (noć), njezino pravo podrijetlo seže daleko u prapovijest mitologije. Tako se jedan od oblika Lilith povezuje s babilonskim ženskim demonom koji je trebao postati prva žena prvoga čovjeka. No, svadljiva Lilith posvađala se sa svojim supružnikom kojeg joj odredi Stvoritelj i ona pobjegne. Taj njezin neposluh silno rasrdi Stvoritelja i on za njom pošalje svoja tri najbolja anđela ratnika. Imena su im Snvj (Senevej), Snsnvj (Senesenevej) i Smnglf (Semenegelef). (Uf, ovdje Athumanunh ima mali problemčić, stvarna imena tih anđela ispisana su tajnovitom kabalom (anđeoskom abecedom) koja je u mnogome slična hebrejskom i samarijanskom alfabetu, ali se i razlikuje od njih. Kako Athumanunh ne poznaje toliko dobro tu anđeosku abecedu, a imena triju anđela jako se teško izgovaraju, pa se je Athumanunh dosjetio i dodao je samoglasnik e (tako su se čitali i hijeroglifi) i ona imena u zagradama su Athumanunhova imena za ta tri anđela. Neumorna potraga, a kasnije i potjera za Lilith prestala je kod Crvenoga mora. Anđeli su pronašli Lilith i zatražili od nje da se s njima vrati natrag. No, Lilith ih je tvrdoglavo odbila, a oni joj zaprijete da će, ako se ne vrati s njima, prvih sto djece njezine koje rodi umrijeti. Lilith nije poslušala, ali se prijetnja anđela ispunila. Lilith je teška srca izdržala kaznu koju joj odrediše anđeli, ali se nakon toga i počela okrutno svetiti ljudskom rodu. Tako je Lilith napadala ljudsku novorođenčad i to dječačiće u prvih osam dana nakon rođenja, a djevojčice u prvih dvadeset dana nakon rođenja, nad njih je zazivala strašnu Smrt. Lilith je kasnije sa demonom Samaelom izrodila mnogobrojno demonsko potomstvo.

22.05.2006. u 17:30 • 5 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




www.hitwebcounter.com



Zapisi, crtice, crteži, skice, sheme iz raznih mitologija i legendi

Linkovi

actyalan@gmail.com (Athumanunhovo 'mjesto na kojem plaču ptice')

Photobucket




Mitologija - čudnovato sjeme iz kojeg su kasnije niknule filozofija i religija.

Svijet se boji vremena, a vrijeme se boji piarmida.

Vrijeme je najmudrije, ono zna sve odgovore.

Legenda - priča o neobičnom događaju

Photobucket

wizard Pictures, Images and Photos


Tražeći genijalnost i mudrost nudio je milost i ljubav, a zauzvrat našao je glupost i dobio mržnju. Stvorio je svoj Svijet arbitra plemenitog mira, a postao je bakljonoša koji prenosi vjekovni plamen smrti i uništenja.

Dječak je on u kojem se čovjek budi, ili je možda već čovjek u kojem još uvijek dječak živi.

Photobucket


Zna On tajne prije stvaranja Svijeta iz doba kada su Zvijezde još spavale, Vitez je On jedan od najboljih, a namjere su Njegove uvijek dobro skrivene, kaže malo, a govori nejasno kada priča o najplemenitijoj skupini ljudi koji su ikada Zemljom koračali ...

Lovački krik enhu ptice je: keee - ar! a krik alandske (polarne) enhu ptice puno je prodorniji: kee - aarrmm!

Legatus - kod starih Rimljana izaslanik, namjesnik u provinciji, pomoćnik vojskovođe, a možda onaj koji zapisuje (legator), onaj koji nešto nekome ostavi zapisano.

Tamo negdje daleko gdje topla mora zapljuskuju obale Ledene zemlje Alandije, tamo gdje se kiša i vjetar oduvijek dodiruju, ali se nikada ne razumiju, tamo gdje rastu i mirišu najljepše šume srebrenog bora, tamo gdje počinje tajnovita dolina Sylenca... Pojavili su se iznenada i niotkuda, ni najstariji među najstarijima više se ne sjećaju odakle su stigli i zašto su danima i noćima nešto grozničavo tražili. To Strašno i Nezamislivo Vrijeme zapamtilo ih je kao ratnike lutalice i napadače, teško naoružane i oklopljene koji su mirno jahali svoje plemenite konje i svi odreda bili spremni da se bore i da izginu od reda ... Onda pak u tajnovitom Vremenu Bijelih Snjegova, u tajnovitom dobu noći Hawalandha, pronašli su Ono što su tražili. Našli su Njega okruženog njihovim vlastitim Sjenama. Velika je bila snaga i mudrost koju su Mu poklonili bogovi u sam Osvit Vremena. Legenda je bila konačno živa i za Njih je sve moglo početi... i počelo je!

Jedino tamo, a nigdje ne postoji nešto ljudskije, čovječnije, lete žive ptice praznim nebom iznad plime zlatne zore prema krošnjama srebrenog bora...