lutanja 2

četvrtak, 16.03.2023.

Život prolazi

Život prolazi. Dobro to znamo. Samo se nižu sati kao niske bisera na perli. I cure minute, smjenjuju se noći i dani. Vjenčanja, sprovodi, blagdani, rođendani. Pratimo kako grana cvjeta, lišće opada i drvo se suši. Gledamo kako nas godine stežu, kako nas vrijeme guši. Poneka bora ispod oka. Svako jutro jedna nova sjeda. I kao da je jučer bila nedjelja a danas je već srijeda. Za spavanje oblačimo sve deblje piđame, žalimo se na račune i tv reklame. I tko nam je kriv što smo protratili živote da budemo oni koji nismo. Da živimo kako nas drugi vide. Stidimo se sami sebe da se drugi nas ne stide. Lažemo se. Pravimo grimase. Pokazujemo da smo iz neke više klase. Zanemarujemo sebe. Svoje potrebe i strasti. Da li je bitno tko jede kavijar a tko je odrasao na kruhu i masti. LJubav smo zametnuli, izgubili se u spletu internetske mreže. Zaboravili na ono što nam je sveto, što nas zaista veže. I ti i ja, ne ide to jedno bez drugoga.

16.03.2023. u 12:11 • 7 KomentaraPrint#

srijeda, 15.03.2023.

Nikada nećemo biti ljubavnici

Mi nećemo biti ljubavnici. I ovo vrijeme nije naše vrijeme. Sat je odavno zastao na pola kruga , kao da je znao da ja nisam tvoj princ a da ti nisi moja pepeljuga. I znaš da nećemo nikada se držati za ruke u nekom od parkova. Nećemo sjediti na klupi, šetati gradom i na ogradi mosta zaključati onaj lokot. Mi nećemo starjeti zajedno, nećemo skrivati se u tami nekog balkona. Ja nikada neću biti on i ti nikada nećeš biti ona. Znaš da nećemo hraniti labude istim mrvicama kruha. Nećemo praviti kipce u snijegu. I nikada se nećemo voljeti kao što smo se možda trebali. Mi nećemo biti ljubavnici. Jer smo se prekasno susreli u tami ovog našeg tužnog svemira. I ti tad bila si moja sudbina a ja dio tvog nemira. Ljubavnici. Ne, nećemo biti nikada. Iako smo kao mornari koji ne mogu bez mora. Kao vjetar zapleten u vjetrenjače. Kao tuga bez bola. Nikada nećemo biti ljubavnici. Ni kad protresemo onu kuglu u kojoj stanuje zima. Ni Kad tvoje srce dotakne moja rima. Nećemo biti ljubavnici, iako smo se možda voljeli kao nitko prije nas.


15.03.2023. u 12:16 • 12 KomentaraPrint#

utorak, 14.03.2023.

Tko je sada pjesnik u tvome životu

Tko je sada pjesnik u tvome životu. I čiji stih je legao na tvoje gole grudi. Tko ti čini tu prostotu i tko se to kraj tebe budi. Tko te umata u svoje rime. Nudi snove i šarene laže. Na jastuku čije izgovaraš ime. Koga tvoje usne u noćima traže. Čija si muza, čiji ponor pakla. Čije srce lomiš kao da je od stakla. Kome daješ sebe i sve svoje vrijeme. Do koga ti je stalo kao meni do tebe.
Tko je sada pjesnik u tvome životu kad nisam ja. Tko je boem taj, tko je skitnica. Čija čitaš lutanja ...
14.03.2023. u 11:51 • 5 KomentaraPrint#

petak, 10.03.2023.

Tebi koja se pronađeš u ovom stihu

Tebi koja se pronađeš u ovom stihu. Koja u svakoj ovoj riječi tražiš sebe. Koja čekaš da ti se javi a ne želiš to. Baš tebi dajem sve ove rime.
Tebi pišem. Za tebe slažem svoje strofe. Borim se noćima s praznim papirom. I čekam da negdje daleko leptir zamahne krilom...
Da se stvore vjetrovi. Da dođu oluje. Da moj glas, tvoje srce napokon čuje.
Tebi koja se pronađeš u ovom stihu. Koja između redaka poruku tražiš. Koja se nadaš a ne želiš nadu. Baš tebi poklanjam ovu pjesmu.
Tebi pišem. Za tebe moja slova postaju kao rijeka. I teku. I ruše sve pred sobom. I čekaju da mu kažeš zbogom.
Da zatvoriš jedno poglavlje. Da zalupiš vrata. Porušiš mostove. Da zauvijek čitaš samo moje postove.
Tebi koja se pronađeš u ovom stihu. Koja u svakoj ovoj riječi tražiš sebe. Koja čekaš da ti se javi a ne želiš to. Baš tebi dajem sve ove rime.
Tebi pišem. Tebi se obraćam. Tvoje misli skupljam da te ne prevare, da te ne rastuže. Jer ja sam ti prijatelj a prijatelji baš tome služe.

10.03.2023. u 12:16 • 12 KomentaraPrint#

četvrtak, 09.03.2023.

Nitko poput njega

Nitko te ne gleda poput njega. Zločinca u tamnom odjelu. Lupeža tvog sna. Tihog, mudrog kradljivca.
Prikrada se kroz stihove. Riječima te mami, navlači ... i prije nego što te kidnapira, osmjehom ti grudi dira.
Nitko te ne svlači poput njega. Prevaranta iz tvojih mokrih noćnih mora. Muljatora sa stilom ... koji te zavodi romantikom i idilom.
Tu je kada se najmanje nadaš. Spreman da te razoruža. Poljubi u leđa kad nitko ne gleda jer želi samo tebi da se preda.
Nitko te ne voli poput njega. Mafijaša s dugim crnim nizom u životu. Probisvijeta iz predgrađa tvog grada. Nitko te ne voli poput tog gada.
I ti to dobro znaš. I znaš da te zove imenom tuge. Znaš da poslije tebe nikada nije lagao druge ...
Nitko poput njega.

09.03.2023. u 12:26 • 9 KomentaraPrint#

srijeda, 08.03.2023.

Sretan Dan Žena

Nikada nemoj odustati od svojih snova. I nikada se ne obaziri na one koji te osuđuju. Svijet je pun predrasuda a ljudi su prokleta neka rasa. Zapamti da ti nisi na ključevima nekog auta samo dio ukrasa. Usudi se zaplesati svoj ples kroz maštu. Vrišti glasno kada ti se vrišti. Slobodno se isplači na jastuku kad te nitko ne gleda. Snimi svoju strast i vidi kako to izgleda. Budi svoja. Pusti papirnatog zmaja kada vjetar najače zapuše. Izgradi od pijeska zamak za lutke.Obuci se jednom kao dama i jednom poput prostitutke. Napiši volim te na komadu kartona. Nacrtaj kredom srce na fasadi. Pojedi svu Nutellu iz frižidera. Kockaj se kao da si rođena za hazardera. Budi svoja. Slijedi san. Ti si žena koja ima plan ...

08.03.2023. u 15:10 • 4 KomentaraPrint#

utorak, 07.03.2023.

Vrisak tišine

Kada tvoja tišina je glasnija od moje. I kada šuteći vrištiš glasom ranjene zvijeri. I kada ti se život čini poput bombona zatvorenog u žardinjeri.
A vjetar podivlja kao pred oluju i zadigne ti haljinu do iznad struka. A slutnja se probudi poput gladnog vuka.
Samoća kada savlada sve samoće moje. Kada se čini da ovaj put nije za dvoje.
Kada prođu dani bez noći i noći bez traga. Kada u krevetu ne tražimo ljubav već crnog vraga.
I kad je kasno za razgovor uz čašu vina. Kad moju nadglasa tvoja tišina.
Otvori vrata da nas ujutro čistači odnesu, uz prve zrake sunca i zvuk automobila. Neka samo ostane sjećanje kakva je ovo ljubav nekada bila ...

07.03.2023. u 12:08 • 6 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.03.2023.

Žena

Ti nosiš dobro u sebi. I za sve ljude imaš lijepu riječ. I ništa ti nije teško. I nikada nema predaje.
Ti nosiš dobro u sebi. Toplinu doma i vatre plam. Nosiš dobro u sebi. Stvorena si da nam svima uljepšaš dan.
Tvoje je srce preveliko za svijet. I Krvari. I boli. Tisuću je stranih suza u jednom tako krhkom biću. I ponekad je utjeha samo u žestokom piću.
A ponekad ni kada povratka nema. Ti pružaš ruke koje nude spas. Ti daješ sebe. Svoju dušu za nas.
Ti nosiš dobro u sebi. I za sve ljude imaš lijepu riječ. I ništa ti nije teško. I nikada nema predaje.
Velika je to cijena, ali ti, ti si jaka žena.

06.03.2023. u 12:48 • 5 KomentaraPrint#

petak, 03.03.2023.

U tvojoj sam glavi

Kad vrijeme postane prekratko za maštanja. I kad se spuste teške zavjese od flanela na pozornicu od života. Kad se čini da nema putokaza koji navode na pravu stranu. Kada vjetrovi na trenutak zastanu.
Kada pred spavanje na tvoja vrata pokuca stih. Pomalo nestvaran, žestok a opet tako nježan i tih. I dobro znaš da nije od Pabla Nerude i nije pisan krvlju Jesenjina. To sam samo ja, taj boem zbog kojeg ti se ponovno nosi haljina.
Taj lik sam u tvojoj glavi što neprestano priča, što te na grijeh navodi. Onaj što ti podvaljuje rime, što te stalno zavodi. Tužnog harlekina ona vedra strana. Tvoje vode mirna brana.

"Ti osmjehom bojiš moj tmuran dan. Ja stihom budim tvoj nestali san".

03.03.2023. u 11:18 • 13 KomentaraPrint#

četvrtak, 02.03.2023.

Kamo da odem

Kamo da odem, da se sakrijem kad znam da svejedno ćeš me naći. Jer tražiš onaj pogled koji te obara, koji te svlači. Tražiš u meni ono divlje, požudu i sve divlje strasti. Tražiš u meni dijete koje nikada neće odrasti. Sve su naše barikade zapravo samo izazov na putu do grijeha. Sakrivamo se jedno od drugog iza tisuću poruka i neobuzdanog smijeha. Bojiš se dodira u polutami našeg grada. Bojiš se da naša lica pokriva maska koja se skida, koja opada. Ali ipak me tražiš kada me nema. Tražiš strast koja se pravi da samo drijema. Da te ne vidi, da te ne promatra. Tražiš kremen kojim pali se u grudima vatra. I nikada nećeš priznati da imamo ono nešto što nas razdvaja od drugih ljudi. Da smo oboje podjednako ranjeni i podjednako ludi. I zato kamo da ja sada odem, da se sakrijem kada znam da smo stvoreni za veća djela. Kada znam da će svemir spojiti naša tijela.

02.03.2023. u 12:28 • 6 KomentaraPrint#

srijeda, 01.03.2023.

Tišina

Tišina boli. Kao oštrica žileta reže. Para. Probada kao koplje Sinjskoga alkara. Tišina ubija. Polako. S posebnim guštom to radi. Spušta se po tebi, curi ti po bradi. Prikrada se s leđa. Nož u hrbat bode. Tišina ima svoje posebne metode. Ona te muči. Ubija. Okove ti stavlja. Tišina je maćeha koja te zlostavlja. I kad se najmanje nadaš. I kad misliš da je nema. Ona je tu. Ona zlo priprema. Tišina boli. Tišina proganja. Golim rukama srce ti iz grudi čupa. Teškim kamenom po glavi te lupa. Nastani se u tebi. U svima nama. Tišina je mjesečeva tamna strana.

01.03.2023. u 12:54 • 7 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2023  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Izdvojeno

Primam narudžbe za uljepšavanje snova. Predbilježbe za pjesme po mjeri. Za određeni stih dajem popust.
Na rasprodaju stavljam više puta korištene riječi i nekoliko tužnih nota. Sve one dodire koji su me nekada doveli do bankrota.
Za bludne misli i navade stare sezonski popust s moje gitare. A posebna pogodnost uz gratis čašu vina je pjesma što svira ju tužna violina.
Nekoliko potrganih žica i grijeh u polutami sobe je samo za one koji traže pjesmu bez tjeskobe. Romantičari, ljubavnici, i svi oni što hodaju svijetom bez mozga i otkopčanog šlica,obavezno potražiti pjesmu s dva lica. Za mlađi uzrast i ljude zrele dobi slažem stihove uz prikladni hobi. Za Vjenčanja, rođendane, sprovode i krštenja imam odjel osvještenja. Unikatne stihove umotane u celofan možete ponesti i za van.
Primam narudžbe za uljepšavanje snova. Predbilježbe za pjesme po mjeri. Za određeni stih dajem popust.

Mail:

elwalutanja@gmail.com