DVD Turopolje

21.07.2019., nedjelja

Požar - Ranžirni kolodvor Turopolje

Prije svega izražavamo sućut kolegama i obitelji našeg brata vatrogasca Ivana Galekovića (24), djelatnika JVP Velika Gorica, koji je jučer 20.07.2019. godine, tragično stradao na gašenju požara kuće u Velikoj Gorici. "

Vatrogasac nikad ne umire,on vječno živi u srcima onih koje je spasio... Brate, počivaj u miru "

Tragični događaj dogodio se u isto vrijeme kada i požar u Turopolju na ranžirnom kolodvoru, gdje je također bila angažirana javna vatrogasna postrojba Velika gorica zajedno sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima Buševec, Rakitovec, Vukovina, Donja Lomnica i Turopolje. Sveukupno je na intervenciji sudjelovalo 8 vozila i 34 vatrogasca. Za potrebe intervencije angažiran je i bager VG Čistoće. Intervencija je trajala od 14:59 (20.7.) do 01:27 (21.7.). Sreća u nesreći je da su par dana prije požara, sa tog mjesta odvezli kompoziciju vagona sa zapaljivom tekućinom, pa je spriječena još veća tragedija. Zbog ovog je događaja promet vlakova na relaciju Zagreb - Sisak prekinut i u tijeku je sanacija pruge i popucalih strujnih žica.

DVD Turopolje sudjelovalo je na intervenciji sa dva vozila i 12 vatrogasaca koje svakako želimo spomenuti, jer je ovo nije bila nimalo bezopasna intervencija, zbog velike količine nimalo bezopasne zapaljive tvari / velike temperature, teških vremenskih uvjeta / vrućine / smjera vjetra, teškog pristupa mjestu intervencije, udaljenog izvora vode, mogućnosti naleta vlaka, mogućnosti strujnog udara itd. Bravo za operativne članice i članove: Martina Kukor, Jasmina Dolački, Danijel Kukor, Hrvoje Mihalić, Marko Jukić, Antonio Zekić, Čedomir Krizmanić, Mihael Čunčić, Krešo Drakulić, Dragan Trtan, Zoran Čunčić, Patrik Čunčić.

Veliko hvala i svima ostalima na pomoći !







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO