DVD Turopolje

25.05.2019., subota

Združena vježba "Distributivni centar"

U sklopu „Svibnja – mjeseca zaštite od požara“ te sukladno "Planu vježbi za 2019. godinu", dobrovoljna vatrogasna društva Donjeg Turopolja (Župa Vukovina), DVD Rakitovec kao domaćin i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, 24. svibnja 2019. godine (petak), s početkom u 18:00 sati, organizirali su i izveli združenu pokaznu vatrogasnu vježbu "Distributivni centar".

Vježba je održana na objektu Županijskog distributivnog centra za voće i povrće, u našoj radnoj zoni. Cilj vježbe bila je provjera koordiniranog rada DVD - ova Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija, provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova.

Na samoj vježbi sudjelovalo je 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina te JVP Velika Gorica.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje na vježbi je sudjelovalo sa terenskim vozilom i posadom od 4 vatrogasaca i 3 vatrogasca koji su osiguravali mjesto vježbe.

Tema vježbe bila je spašavanje unesrećene osobe (vatrogasca), evakuacija osoba te gašenje objekta, vozila i otvorenog prostora.

Nakon uspješno izvedene vježbe zapovjednik VZG VG / JVP Velika Gorica g. Borislav Turan izvršio je postrojavanje pripadnika, zajedno sa predsjednikom VZG VG g. Daliborom Mrakovčićem.

Vježbu su uveličali zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije g. Josip Novosel, Branko Herček - viši stručni suradnik za zaštitu i spašavanje Zagrebačke županije te direktor Distributivnog centra g. Hrvoje Bunjevac, koji su pozorno popratili vježbu.

Nakon postrojavanja i govora, izvršena je analiza same vježbe, a nakon službenog dijela uslijedio je skroman domjenak u društvenom domu Rakitovec.

Još jednom pohvale svim sudionicima združene vježbe DVD-ova Donjeg Turopolja. Za one koji ne znaju, navedena društva u sastavu su Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, odnosno Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i ovo je već 19-a godina za redom da društva vukovinske župe održavaju zajedničku združenu vježbu.

Hvala Nikola Sever na fotografijama !








Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO