DVD Turopolje

30.05.2016., ponedjeljak

Združena vježba "Mraclin 2016"

U sklopu „Svibnja – mjeseca zaštite od požara“ te sukladno "Planu vježbi za 2016. godinu", dobrovoljna vatrogasna društva Donjeg Turopolja (Župa Vukovina) i DVD Mraclin kao domaćin, 29. svibnja 2016. godine (nedjelja), s početkom u 17:00 sati, organizirali su i izveli združenu vatrogasnu vježbu "Mraclin 2016.". Vježba je održana u pogonu tvrtke KOVA d.o.o., u Mraclinu.

Cilj vježbe bila je provjera koordiniranog rada DVD - ova Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija, provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova. Na samoj vježbi sudjelovalo je 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina. Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje na vježbi je sudjelovalo sa navalnim vozilom i posadom od 6 vatrogasaca.

Tema vježbe bila je spašavanje unesrećenih osoba, evakuacija osoba te gašenje objekta.

Nakon uspješno izvedene vježbe zapovjednik DVD-a Buševec Nenad Lukić izvršio je postrojavanje pripadnika, zajedno sa predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica g. Daliborom Mrakovčićem i zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, odnosno zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica g. Borislavom Turanom, koji su također prisustvovali samoj vježbi. Nakon postrojavanja i govora, izvršena je analiza same vježbe.

Nakon službenog dijela uslijedio je skroman domjenak u vatrogasnom domu DVD-a Mraclin. Još jednom pohvale svim sudionicima združene vježbe DVD-ova Donjeg Turopolja. Za one koji ne znaju, navedena društva u sastavu su Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, odnosno Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i ovo je već 16-a godina za redom da društva vukovinske župe održavaju zajedničku združenu vježbu.

Više na:

http://www.kronikevg.com/dvd-ovi-zupe-vukovina-uspjesno-se-suprotstavili-vatrenoj-stihiji/

http://mraclin.hr/zdruzena-vjezba-vatrogasaca-donjeg-turopolja-mraclinu/

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Više fotografija na web albumu:
Združena vježba "Mraclin 2016"

- 13:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO