DVD Turopolje

09.11.2019., subota

SAVJETUJEMO: ODRŽAVAJTE DIMOVODNE KANALE !

Uslijed neredovitog čišćenja dimovodnih kanala smola i čađa talože se na stijenke dimnjaka i čađa se može zapaliti. Ukoliko dimnjaci nisu pravilno i kvalitetno izgrađeni i ožbukani, požar se može prenijeti na drvenu konstrukciju krovišta i međustropnih konstrukcija objekta.

U SLUČAJU POŽARA NAJBOLJE JE NAZVATI VATROGASCE NA BROJ TELEFONA 193 !

NE UBACUJTE VODU U DIMNJAK !

Gasiti vodom smijete samo okolni gorivi materijal, ne ulijevajte vodu u dimnjak jer bi došlo do eksplozije vodene pare, ili pucanja stijenki. Kada čađa izgori i dimnjak se ohladi, može se obaviti čišćenje.

Na fotografijama su samo neki primjeri sa intervencija DVD-a Turopolje, koje prikazuju kako to izgleda kada dođe do požara dimnjaka, odnosno kada se požar čađe u dimnjaku proširi na prostorije, međustropnu konstrukciju ili krov.






- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2019., utorak

Sadimo stabla

Kod nas akcija "Posadi drvo - ne budi panj", traje konstantno. U zadnjih par godina posadili smo ukupno 20 novih stabala, a planiramo ih puno više. Naravno, uz podršku Grada Velike Gorice i Vijeća mjesnog odbora Turopolje. Do tada i dalje ćemo održavati posađeno drveće, kao i okoliš društveno vatrogasnog doma. Sve za ljepše Turopolje !







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/

- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO