DVD Turopolje

30.05.2016., ponedjeljak

Združena vježba "Mraclin 2016"

U sklopu „Svibnja – mjeseca zaštite od požara“ te sukladno "Planu vježbi za 2016. godinu", dobrovoljna vatrogasna društva Donjeg Turopolja (Župa Vukovina) i DVD Mraclin kao domaćin, 29. svibnja 2016. godine (nedjelja), s početkom u 17:00 sati, organizirali su i izveli združenu vatrogasnu vježbu "Mraclin 2016.". Vježba je održana u pogonu tvrtke KOVA d.o.o., u Mraclinu.

Cilj vježbe bila je provjera koordiniranog rada DVD - ova Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija, provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova. Na samoj vježbi sudjelovalo je 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina. Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje na vježbi je sudjelovalo sa navalnim vozilom i posadom od 6 vatrogasaca.

Tema vježbe bila je spašavanje unesrećenih osoba, evakuacija osoba te gašenje objekta.

Nakon uspješno izvedene vježbe zapovjednik DVD-a Buševec Nenad Lukić izvršio je postrojavanje pripadnika, zajedno sa predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica g. Daliborom Mrakovčićem i zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, odnosno zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica g. Borislavom Turanom, koji su također prisustvovali samoj vježbi. Nakon postrojavanja i govora, izvršena je analiza same vježbe.

Nakon službenog dijela uslijedio je skroman domjenak u vatrogasnom domu DVD-a Mraclin. Još jednom pohvale svim sudionicima združene vježbe DVD-ova Donjeg Turopolja. Za one koji ne znaju, navedena društva u sastavu su Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, odnosno Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i ovo je već 16-a godina za redom da društva vukovinske župe održavaju zajedničku združenu vježbu.

Više na:

http://www.kronikevg.com/dvd-ovi-zupe-vukovina-uspjesno-se-suprotstavili-vatrenoj-stihiji/

http://mraclin.hr/zdruzena-vjezba-vatrogasaca-donjeg-turopolja-mraclinu/

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Od Združena vježba "Mraclin 2016"

Više fotografija na web albumu:
Združena vježba "Mraclin 2016"

- 13:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2016., nedjelja

1. Kolo kupa HVZ-a za mladež / 13. Memorijal "Stjepan Paša".

29.05.2016. godine, nastupili smo na vatrogasnom natjecanju 1. Kola kupa HVZ-a za mladež / 13. Memorijalu "Stjepan Paša", održanom u Koprivnici. Naša je ženska ekipa mladeži zauzela 15. mjesto. S obzirom da im je ovo prvo ovakvo veliko natjecanje, rezultat je izvrstan. Pred našim su curama još brojna natjecanja i to je ono što nas veseli ! Bravo za cure, voditelja Hrvoja i cijelu ekipu koja je bila u Koprivnici. Između ostalih natjecanja, još su tu i 3 kola kupa HVZ-a za mladež, pa će se ukupni rezultat popraviti. Cure, vjerujemo u Vas !

Od 1. Kolo kupa HVZ-a za mladež / 13. Memorijal "Stjepan Paša".

Od 1. Kolo kupa HVZ-a za mladež / 13. Memorijal "Stjepan Paša".

Od 1. Kolo kupa HVZ-a za mladež / 13. Memorijal "Stjepan Paša".

Više fotografija na web albumu:
1. Kolo kupa HVZ-a za mladež / 13. Memorijal "Stjepan Paša".

- 13:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2016., utorak

3. Buševska biciklijada - osiguranje

22.05.2016. godine, održana je 3. Buševska biciklijada. I dok je veliki broj naših članova nastupio na samoj biciklijadi, drugi je dio dao svoj doprinos kao osiguranje. Čestitamo svima koji su vozili i naravno organizatorima - Udruzi Moj Buševec i Biciklističkom klubu Velika Gorica.

TEKST I FOTO: DVD TUROPOLJE

------------------------------------

3. Buševska biciklijada

Nakon prvotne odgode zbog lošeg vremena, u Buševcu se napokon vozi 3. Buševska biciklijada u organizaciji udruge Moj Buševec i Biciklističkog kluba Velika Gorica. U 15 sati krenula je Cestovna utrka Buševec, a sat kasnije XC utrka Turopoljski lug te Rekreativna vožnja. Cestovna utrka dužine je 55 kilometara, a ona prolazi relacijom Buševec-Podvornica-Kravarsko-Hotnja-Pokupsko-Cvetnić Brdo-Šestak Brdo-Kravarsko-Podvornica-Buševec.

XC utrka vozi se od Buševca prema Turopolju, Rakitovcu, kod Kučkog mosta nastavak vožnje je uz nasip kanala SAVA-ODRA prema Turopoljskom lugu, dok je povratak kroz šumu Turopoljskog luga prema Turopolju i tako sve do cilja-a u Buševcu. Dužina staze je 35 km.

Rekreativna vožnja u dužini 20 kilometara kreće prema Turopolju, Rakitovcu, Kučama, Gornjem Podotočju pa sve do Vukovine. Nakon kraćeg odmora uz sokove, povratak je istom rutom prema Buševcu.

“Cestovna utrka je zahtjevna zbog brdovitog terena, dok XC ima svoju čar jer se vozi kroz šumu. Pripreme za 3. Buševsku biciklijadu trajale su mjesecima. Prije tjedan dana smo je morali odgoditi zbog kiše, a ova je krenula s lijepim vremenom. Cilj nam je okupiti što više biciklista i družiti se”, rekao je predsjednik udruge Moj Buševec Danijel Rožić, ujedno najavivši i iduće događanje u njihovoj organizaciji, a to je Ivanje u Buševcu za mjesec dana.

TEKST I FOTO: CITYPORTAL.HR

Od 3. Buševska biciklijada - osiguranje

Od 3. Buševska biciklijada - osiguranje

Više fotografija na web albumu:
3. Buševska biciklijada - osiguranje

- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2016., ponedjeljak

1. Kup DVD-a Kuče

21.05.2016. godine, nastupili smo na 1. Kupu DVD-a Kuče, gdje je naša muška ekipa pomlatka zauzela 26. mjesto, a ženska ekipa mladeži 4. mjesto. BRAVO KLINCI !

Naša ekipa mladeži zahvaljuje se DVD-u Kuče, odnosno članici njihove mladeži - Ivi, koja je nastupila kao zapovjednik za našu ekipu !

Od 1. Kup DVD-a Kuče

Od 1. Kup DVD-a Kuče

Od 1. Kup DVD-a Kuče

Više fotografija na web albumu:
1. Kup DVD-a Kuče

- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2016., nedjelja

Na pomoć mještanima, a i šire !

U nedjelju, 15.05.2016. godine, na poziv naših nogometaša iz NK Turopolje, odmah smo se odazvali. Ispumpavanjem vode sa dijela nogometnog igrališta, omogućili smo odigravanje utakmice, koja je bila od iznimne važnosti za naš Klub. Čestitamo našim nogometašima na još jednoj pobjedi !

U utorak, 17.05. 2016. godine, rado smo se odazvali na poziv naše EKO škole Rakitovec, gdje smo s ponosom podigli novu EKO zastavu. S ponosom smo ju podigli, jer naše društvu i škola usko surađuju u raznim aktivnostima. Čestitamo učenicima, učiteljima i ostalima, na 3. obnovi i stjecanju međunarodnog brončanog statusa EKO škole !

U nedjelju, 22.05.2016. godine, i ove godine odazvati ćemo se na poziv udruge Moj Buševec, kada ćemo osiguravati 3. Buševsku biciklijadu. Sretno svim sudionicima utrke !

Od Na pomoć mještanima, a i šire !

Od Na pomoć mještanima, a i šire !

Od Na pomoć mještanima, a i šire !

Od Na pomoć mještanima, a i šire !

Od Na pomoć mještanima, a i šire !

Od Na pomoć mještanima, a i šire !

- 13:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2016., četvrtak

Vatrogasci i komunikacija putem interneta

U novom broju Vatrogasnog vjesnika, pod temom broja: Vatrogasci i komunikacija putem interneta, našao se i članak o blog stranici DVD-a Turopolje.

Trenutno ste na najgledanijoj stranici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije:

https://blog.dnevnik.hr/dvdturopolje


- 13:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2016., ponedjeljak

1. Kup DVD-a Kosnica

08.05.2016. godine, nastupili smo na 1. Kupu DVD-a Kosnica, gdje je naša muška ekipa pomlatka zauzela 5. mjesto, od ukupno 19 ekipa.

BRAVO KLINCI !

Od 1. Kup DVD-a Kosnica

Od 1. Kup DVD-a Kosnica

Od 1. Kup DVD-a Kosnica

Od 1. Kup DVD-a Kosnica

Od 1. Kup DVD-a Kosnica

Od 1. Kup DVD-a Kosnica

Od 1. Kup DVD-a Kosnica

- 13:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2016., subota

140. Godina HVZ-a

07.05.2016. godine, smo u Zagrebu prisustvovali 140. obljetnici Hrvatske vatrogasne zajednice.

- više na: 140. Godina HVZ-a


foto: jutarnji list
- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2016., petak

Edukacija - rad sa djecom i mladima

05.05.2016. godine, smo prisustvovali edukaciji za voditelje djece i mladeži, u cilju što kvalitetnijeg rada sa grupama djece. Treba naglasiti da je ovo prvi i trenutno jedini ovakav projekt u Hrvatskoj.

- više na: Prvi u Hrvatskoj: Voditelji mladih vatrogasaca dodatno se educiraju


foto: vgdanas
- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2016., četvrtak

Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Dana, 04. svibnja 2016. godine, proslavili smo dan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana, a ujedno i 75 godina postojanja DVD-a Turopolje. Proslavi su prisustvovala dobrovoljna vatrogasna društva vukovinske župe: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro čiče i Vukovina, a bili su tu i naši dragi prijatelji iz Slovenije Prostovoljno gasilsko društvo Brezje i Pekre, kojima se zahvaljujemo na lijepim poklonima.

Proslavu su uveličali brojni uvaženi gosti: dožupan Zagrebačke županije gosp. Rudolf Vujević, dogradonačelnik Grada Velike Gorice gosp. Stjepan Kos, Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice gosp. Dalibor Mrakovčić, viječnik Grada Velike Gorice i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Turopolje gosp. Zlatko Mihanić, predstavnik Vijeća mjesnog odbora Rakitovec gosp. Zlatko Dianežević, direktor Distributivnog centra za voće i povrće gosp. Hrvoje Bunjevac, predstavnik tvrtke PANA d.o.o. Turopolje gosp. Hrvoje Posavec, predstavnik tvrke Vatropromet i drugi uvaženi gosti.

Svetu misu u društvenom domu Turopolje povodom Florijanova služio je vlč. Tomislav Krajačić, u prisutnosti brojnih mještana, vatrogasaca. Svetu Misu pjevanjem je animirao župni zbor uz pratnju na harmonici za koju je bio zadužen gosp. Branko Puceković.

Povodom 75 godina od osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje, ispred društveno - vatrogasnog doma Turopolje, otkriveno je spomen obilježje zaštitniku vatrogasaca sv. Florijanu, a isto je i blagoslovljeno.

Spomen obilježje sv. Florijanu izrađeno je na inicijativu DVD-a Turopolje, a idejni projekt osmislio je naš član Leon Godinić. Kip sv. Florijana izradio je od drveta (trešnja), naš turopoljac Zdravko Mateša - Mokica, dok su mu pri izradi vjerne kopije Krčkih vrata (hrast) i ostatka spomen obilježja, pomogli sami članovi DVD-a Turopolje. Osim kipa sv. Florijana i kopije Krčkih vrata, na spomen obilježju je prikazana i tradicionalna gradnja turopoljskih drvenih kuća. Konkretno, od hrastovine je izrađen kut (čošak) drvene kuće i to na dva načina - Hrvatski vez i Njemački vez (Lastin rep).

Od ideje do realizacije projekta bilo nam je potrebno svega godinu dana. Istina je da smo se u tih godinu dana, a naročito zadnja dva mjeseca naradili, ali naš se je trud s obzirom na izglet i samu priču spomen obilježja isplatio.

Uz mnoge vatrogasce i mještane Turopolja, posebno moramo pohvaliti gosp. Zdravku Matešu, koji je aktivno sudjelovao u cijelom projektu od samog početka pa do kraja. Uz njega tu su i Leon Godinić, Željko Marinić, Davor Drakulić i Patrik Čunčić. Uključivali su se tu još mnogi članovi, naravno u skladu sa svojim mogućnostima i poslom od kojega žive: Mihael Čunčić, Filip Lukiček, Danijel Kukor, Drago Rajković, Čedomir Krizmanić, Jasmin Blagušević, Ivan Maričić, Mladen Mihalić itd., a mnogo su nam pomogli i naši mještani Davor Družijanić, Anđelko Matanović, Siniša Lazić i Zlatko Bogdan.

Zahvaljujemo se pokroviteljima i sponzorima koji su nam pomogli u obilježavanju 75 godina DVD-a Turopolje, odnosno pri izradi spomen obilježja sv. Florijanu:
- Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici
- Gradu Velikoj Gorici
- Vijeću mjesnog odbora Turopolje - predsjedniku gosp. Zlatku Mihaniću
- Tvrtki vatropromet – gosp. Nenad Radojčić
- Tvrtki Pana d.o.o. – gđi. Nikolini Babić, gosp. Hrvoju Posavcu i gosp. Miroslavu Peradinoviću
- Tvrtki VG Drvo, gosp. Vjekoslavu Fletku i gosp. Danijelu Vlahinščaku
- Tvrtki OPZ Turopolje – Gord Vukovina – gosp. Silviju Poldrugaču
- Tvrtki Limorad d.o.o. – gosp. Srećku Kovačiću
- ŠRK Ribomanija Turopolje - gosp. Siniša Kos
- Gosp. Ivanu Mrkuzu
- Gosp. Miljenku Vugrinoviću
- Gosp. Stjepanu Filipančiću
- Kronike Velike Gorice
- VG Danas
- City Radio
i ostalima.

Unaprijed se ispričavamo ako smo koga izostavili !

Za generacije vatrogasaca koje dolaze, neka nas čuva naš nebeski zaštitnik - sv. Florijan !

Sretan Vam svima skupa Dan vatrogasaca !

04. svibanj 2016.

DVD Turopolje

Foto:
VG Danas
Kronike Velike Gorice
DVD Čička Poljana
DVD Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Od Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

Više fotografija na web albumu:
Sv. Florijan / 75 godina DVD-a Turopolje

- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2016., utorak

Sv. Misa povodom sv. Florijana

03.05.2016. godine, smo u Velikoj Gorici prisustvovali svečanoj povorci i sv. Misi, povodom zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana.

-više na: Sv. Misa povodom sv. Florijana


foto: cityportal.hr
- 13:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2016., ponedjeljak

Održan 4. Kup. Sv. Josipa Radnika

01. svibnja 2016, na Dan mjesta Turopolje i Međunarodni praznik rada, održali smo "4. Kup Svetog Josipa Radnika", vatrogasno natjecanje za djecu od 6 do 12 godina starosti. Unatoč lošem vremenu, ove su godine u Turopolju nastupile ukupno 32 natjecateljske ekipe, od toga 9 ženskih i 23 muške. Najbolja ekipa natjecanja, po ukupnim brojem bodova, koja je osvojila i prijelazni pehar, bila je muška ekipa DVD-a " Mihanović" Gredice.

Natjecanje koje iz godine u godinu raste u sve veće i značajnije, ove su godine uveličali dožupan Zagrebačke županije g. Rudolf Vujević, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica g. Dalibor Mrakovčić te vijećnik Grada Velike Gorice i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Turopolje g. Zlatko Mihanić, što nam je naravno jako drago. Još nam je draža brojka od preko 300 djece, za koju sve ovo i radimo.

Zahvaljujemo se i čestitamo svim natjecateljskim ekipama,
a zahvaljujemo se i svima koji su pomogli da se ovo natjecanje održi !

ZAHVALJUJEMO POKROVITELJIMA NATJECANJA:
- Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije
- Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice
- Turističkoj zajednici Grada Velika Gorica
- Vijeću mjesnog odbora Turopolje -
predsjedniku g. Zlatku Mihaniću
- tvrtki PANA d.o.o. -
direktorici gđi. Nikolini Babić

ZAHVALJUJEMO MEDIJIMA NA PODRŠCI:
City Radio
Kronike Velike Gorice
VG Danas

-----------------------------------------------------

Rezultati "4. Kupa Svetog Josipa Radnika"

Djeca ženska:

1. KUČE
2. RIBNICA
3. KURILOVEC
4. STRMEC BUKEVSKI
5. SUNJA GREDA
6. RAKITOVEC
7. SUNJA GREDA II
8. STARO ČIČE
9. NOVO ČIČE

Djeca muška:

1. "MIHANOVIĆ" GREDICE
2. RAKITOVEC
3. TUROPOLJE II
4. RIBNICA
5. KRAVARSKO
6. JEŽEVO
7. KURILOVEC I
8. TUROPOLJE I
9. ČIČKA POLJANA
10. KOSNICA
11. STARO ČIČE
12. BREZOVICA
13. NOVO ČIČE I
14. STRMEC BUKEVSKI
15. VELIKA MLAKA
16. KURILOVEC II
17. BUŠEVEC
18. LESKOVEC
19. KUČE I
20. LAZINA ČIČKA
21. MIČEVEC
22. KUČE II
23. NOVO ČIČE II (VAN KONKURENCIJE)

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Od 4. Kup sv. Josipa Radnika

Više fotografija na web albumu:
4. Kup sv. Josipa Radnika

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO