DVD Turopolje

25.06.2019., utorak

Slavonijo zlatna ti si...

Ovog vikenda (21., 22. i 23. lipnja ) posjetili smo drage nam prijatelje u Slavoniji (Antin, Tordinci, Vukovar, Vinkovci).

U petak (21.6.) u večernjim satima stigli smo u Antin gdje su nas predivno dočekali članovi DVD-a Antin i njihov načelnik Općine Tordinci gospodin Željko Matanović uz poznati slavonski Čobanac.

U subotu (22.6.) u prijepodnevnim satima zaputili smo se u Vukovar – Hrvatski grad heroj, gdje smo proveli gotovo cijeli dan; tamo smo posjetili muzej Domovinskog rata, bolnicu Vukovar, Spomen dom Ovčaru, Vukovarsko groblje, vodotoranj, Dunav.
U večernjim satima imali smo čast gledati predivne nošnje na 12. Šokačkoj kraljici 2019. koja je održana Tordincima, te smo do kasnih noćnih sati uživali na koncertu Tamburaškog sastava Sinovi ravnice.

U nedjelju (23.6.) prije povratka u naše Turopolje prošetali smo Vinkovcima.

Ovim putem želimo se zahvaliti našim prijateljima iz DVD-a Antin na predivnom gostoprimstvu, te zajedničko provedenom vikendu; također se želimo zahvaliti gospodinu Željku Matanoviću na pozivu na 12. Šokačku kraljicu 2019.

Dragi naši Slavonci lijep pozdrav do idućeg puta uz stihove:
„Ne dirajte mi večeras uspomenu u meni, ne dirajte mi ravnicu jer ja ću se vratiti !!“







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2019., ponedjeljak

Natjecanja Buševec / Ostrna

9. Memorijal Josipa Robića Habe
Buševec, 22.06.2019.
DM - 7. mj. (od 14)

11. Kup sv. Florijana
Ostrna, 23.06.2019.
DM - 4. mj. (od 14)

U dva dana kombinirali smo dvije ekipe djece sa kojim smo ostvarili vrlo dobre rezultate. Bravo za djecu, trenere, članove i roditelje !







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2019., ponedjeljak

20. Kup DVD-a Staro Čiče / 10. Memorijal Dražen Plodinec

16.06.2019. godine, nastupili smo na 20. Kupu DVD-a Staro Čiče / 10. Memorijalu Dražen Plodinec, gdje je naša ekipa djece Ž osvojila 2. mjesto (2/8), dok je ekipa djece M zauzela 4. mjesto (4/9). Bravo ekipa, klinci, treneri, članovi, roditelji! Hvala DVD-u Kuče na pomoći!







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2019., ponedjeljak

Gradsko natjecanje VZG VG - djeca i mladež

U nedjelju, 09.06.2019. godine, sa dvije smo ekipe nastupili na Gradskom natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice za djecu i mladež, a domaćin je ove godine bilo DVD Kuče.

Naša ženska ekipa djece zauzela je 6. mjesto, dok je muška ekipa djece bila 11. Čestitamo svima skupa ! Hvala treneru i ostalim članovima te naravno roditeljima na angažmanu.







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 17:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2019., nedjelja

4. Kup DVD-a Kuče

U subotu, 08.06.2019. godine, nastupili smo na 4. Kupu DVD-a Kuče, gdje je naša muška ekipa djece zauzela 12. mjesto. Bravo klinci !






Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2019., subota

Povelja o prijateljskoj suradnji

07. lipnja 2019. godine, na svečanoj Sjednici povodom 90 godina Prostovoljnog gasilskog društva Brezje, potpisana je Povelja o prijateljskoj suradnji između PGD-a Brezje i DVD-a Turopolje.

Ovom Poveljom izražavamo želju i volju da zajedno razvijamo iskrene i prijateljske veze, koje će obogatiti i oplemeniti život i rad vatrogaskinja i vatrogasaca. Da razvijamo ideju suživota i međusobne suradnje. Da stvaramo povoljne prilike za razvoj vatrogasne kulture i razmjene stručnoga znanja u vatrogastvu. Da sudjelujemo u zajedničkom radu i edukaciji vatrogasne mladeži, kako bi osigurali dostojne nasljednike, koji će nastaviti započetu tradiciju vatrogastva i prijateljske suradnje.

Ovu Povelju prihvaćamo u uvjerenju da smo dodatno ojačali prijateljsku suradnju vatrogaskinja i vatrogasaca Prostovoljnog gasilkog društva Brezje i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje.

Moramo spomenuti da je uz sve uvažene goste, svečanu Sjednicu uveličao i naš predsjednik Vijeća mjesnog odbora Turopolje gosp. Zlatko Mihanić, kojem se i ovim putem zahvaljujemo na pomoći i suradnji koju imamo.

VATROGASCI NE POZNAJU GRANICE

Da vatrogastvo ne poznaje granice niti naciju, dokazala su naša dva društva. Prostovoljno gasilsko društvo Brezje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje, druže se i surađuju još od 2015. godine, kada smo u Brezje uputili poziv za pomoć. Brezje se naravno odazvalo, jer nama vatrogascima u krvi je pomoći bratu u nevolji. Naravno, prvi nam se tu javio predsjednik Anton Blažič i priča je krenula.

Stara, istrošena ili nikakva vozila i oprema, kroz godine je zamijenjena novijom i boljom. Operativna sposobnost Turopolja sada je na zavidnoj razini, ali naravno niti jedni, niti drugi ne stajemo na tome, jer iz godine u godinu dogovaraju se i ostvaruju neki novi planovi i neki novi projekti.

Osim toga, svake godine održavamo i zajedničke međunarodne pokazne vatrogasne vježbe, na kojima se iz generacije na generaciju, prenosi stečeno znanje. Učimo jedni od drugih i zajedno napredujemo u znanju i vještinama.

No priča se tu ne završava, jer zajednička druženja čine nas onim što jesmo. Kao istinski prijatelji, jedni drugima dolazimo u posjete. Na skupštine, proslave, obljetnice, a na kraju godine i na božićna druženja, kako bi zaključili godinu i napravili plan za novu. Uz ta druženja međusobno upoznajemo zavičaj i kulturu življenja.

Tijekom svih ovih godina, u Brezju smo pronašli prijatelje, braću, ali i uzor, motivaciju i cilj. BGD Brezje najbolji je primjer dobrovoljnog vatrogasnog društva, kakvo bi naše željelo postati.

Dugogodišnji ogroman trud, rad, zalaganje i rezultati, svih njihovih članica i članova, čine ih velikim društvom i sa razlogom i zadovoljstvom, im u ime DVD-a Turopolje, želim čestitati na uspješnih 90 godina postojanja. Želimo vam još puno uspješnih godina i neka vam se ostvare sve vaše želje, a mi ćemo kroz njih i dalje ići sa vama, u dobru i u zlu. PGD Brezje, hvala vam na svemu !

Uz vatrogasne pozdrave,

NA POMOČ !
VATRU GASI, BRATA SPASI !

Zapovjednik DVD-a Turopolje:
Patrik Čunčić

(Odlomak iz Monografije tiskane povodom 90 godina PGD-a Brezje)





- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2019., ponedjeljak

9. Kup Kurilovca / 7. Memorijal Ivan Veselić

02.06.2019. godine, nastupili smo na 9. Kupu Kurilovca / 7. Memorijalu Ivana veselića, gdje je naša ekipa djeca Ž osvojila izvrsno 2. mjesto, dok je ekipa djece M zauzela 9. mjesto. Bravo za sve ! Puno hvala DVD Kuče na pomoći !







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2019., nedjelja

Županijsko natjecanje VZZŽ

02.06.2019. godine, u Božjakovini - VZO Brckovljani, zajedno sa ostalim ekipama Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, nastupili smo na vrlo jakom Županijskom natjecanju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, gdje su ostvareni izvrsni rezultati. Iz naše se Zajednice na Državno se natjecanje kvalificiralo čak 5 ekipa, pa im i ovim putem čestitamo na iznimnom uspjehu ! Bravo !

MA:
5. DVD Buševec
12. DVD Ribnica
19. DVD Turopolje
(30 ekipa)

MB:
2. DVD Ribnica
3. DVD Strmec Bukevski
5. DVD Mraclin
(16 ekipa)

ŽA:
1. DVD Ribnica
3. DVD Strmec Bukevski
5. DVD Buševec
(9 ekipa)

ŽB:
1. DVD Ribnica
4. DVD Mraclin
5. DVD Kuče
(5 ekipa)







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 16:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2019., subota

Smotra VZG VG / JVP VG 40

Prije svega čestitamo našoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi na prvih 40 godina profesionalnog vatrogastva u Velikoj Gorici !

01.06.2019. godine, u Velikoj smo Gorici prisustvovali Smotri / Mimohodu Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica. Smotra je održana povodom Svibnja - mjeseca zaštite od požara, ali prije svega povodom 40 godina JVP Velika Gorica.







Više fotografija na facebook stranici DVD-a Turopolje
https://www.facebook.com/dvd.turopolje/
- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO