DVD Turopolje

30.05.2013., četvrtak

Pregled hidrantske mreže

29.05.2013. godine u sklopu "Svibnja mjeseca zaštite od požara" obavili smo redoviti godišnji pregled hidrantske mreže u naselju Turopolje. Tri operativna člana DVD-a Turopolje zajedno sa djelatnikom VG Vodoopskrbe pregledali su ispravnost hidranata. Neispravni hidranti evidentirani su i biti će uskoro sanirani / popravljeni.

Od Pregled hidrantske mreže 29.05.2013

Više fotografija pogledajte ovdje:
Pregled hidrantske mreže 29.05.2013

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.05.2013., utorak

Požar parketare - PANA d.o.o. - Turopolje

Dana 28.05.2013. godine, u 18:22 izlazimo na intervenciju u tvrtku PANA d.o.o. (Turopolje, Turopoljska 4) sa dva vozila (navalno i kombi) te posadom od 10 vatrogasaca. Na intervenciji je sudjelovala i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, također sa dva vozila (navalno i cisterna). Radilo se o požaru krova parketare površine otprilike 30 m2. Zbog odlične i brze reakcije djelatnika tvrke i vatrogasaca spriječena je šteta većih razmjera.

Od Požar parketare - PANA - 28.05.2013

Od Požar parketare - PANA - 28.05.2013

Od Požar parketare - PANA - 28.05.2013

Od Požar parketare - PANA - 28.05.2013

Od Požar parketare - PANA - 28.05.2013

Od Požar parketare - PANA - 28.05.2013

Više fotografija pogledajte ovdje:
Požar parketare - PANA - 28.05.2013



- 20:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2013., subota

Združena vatrogasna vježba "Lugarnica Okuje 2013"

U sklopu „Svibnja – mjeseca zaštite od požara“ te sukladno "Planu vježbi za 2013. godinu", dobrovoljna vatrogasna društva požarnog područja Donjeg Turopolja i DVD Okuje kao domaćin, 24. svibnja 2013. godine (petak), s početkom u 20:00 sati, organizirali su i izveli združenu vatrogasnu vježbu "Lugarnica Okuje 2013". Vježba se održala u lugarnici Okuje. Cilj vježbe bila je provjera koordiniranog rada DVD - ova Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija, provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova. Na samoj vježbi sudjelujovalo je 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina, sa 10 vatrogasnih vozila i 43 vatrogasaca, Hitna pomoć Velika Gorica, Policijska postaja Velika Gorica, Lugarnica Okuje - Šumarija Velika Gorica.

Tema vježbe bila je spašavanje unesrećenih, evakuacija zaposlenika lugarnice, gašenje šumarskog stroja, objekata lugarnice te zaštita šume, benzinske postaje i drugih objekata

Nakon uspješno izvedene vježbe zapovjednik Nenad Lukić izvršio je postrojavanje pripadnika. Nakon toga krenulo se u vatrogasni dom Okuje gdje je uslijedila analiza i prezentacija same vježbe. Analizi i prezentaciji prisustvovali su svi sudionici vježbe, ali i gosti, a vodio ju je g. Dario Munjić iz DVD-a Novo Čiče. Između ostalih bio je tu i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica g. Borislav Turan. Nakon službenog dijela uslijedio je skroman domjenak. Još jednom pohvale svim sudionicima združene vježbe DVD-ova Donjeg Turopolja. Za one koji ne znaju navedena društva u sastavu su Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice koja još uvijek nije izabrala novo vodstvo.

Od Združena vježba lugarnica Okuje 2013.

Od Združena vježba lugarnica Okuje 2013.

Od Združena vježba lugarnica Okuje 2013.

Od Združena vježba lugarnica Okuje 2013.

Više fotografija pogledajte ovdje:
Združena vježba lugarnica Okuje 2013.

- 20:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2013., nedjelja

3. Kup Kurilovca

Natjecanje "3. kup Kurilovca", održano je 18.05.2013. godine u Kurilovcu. Dobrovoljno vatrogasno društvo nastupilo je na ovom natjecanju sa dvije svoje ekipe. Djeca - žene osvojile su 8. mjesto , dok su djeca - muški zauzeli 4. mjesto. Bravo klinci! Još je puno natjecanja pred Vama!

Od 3. Kup Kurilovca

Od 3. Kup Kurilovca


Više fotografija pogledajte ovdje:
3. Kup Kurilovca

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2013., četvrtak

Proslava 70 godina DVD-a Gradići

Dobrovoljna vatrogasna društva Donjeg Turopolja: Buševec,Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina te dobrovoljna vatrogasna društva Novo Čiče i Velika Buna formirala su najprije konvoj vatrogasnih vozila, a zatim i ešalon koji je predvodio zapovjednik VZG VG g. Krešo Hubak dr.med.dent. Ešalon je sastavljen u povodu proslave 70 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradići, ali i zato da se pokaže vatrogasnome svijetu kako u redovima VZG VG još uvijek ima sloge, zajedništva i snage. Tome najbolje svjedoče i ove fotografije koje govore same za sebe. BRAĆO VATROGASCI: VATRU GASI - BRATA SPASI !



Više fotografija pogledajte ovdje:

Proslava 70. godina DVD-a Gradići






- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Proslavljen Sv. Florijan - zaštitnik vatrogasaca

04. su svibnja 2013. godine u Okuju dobrovoljna vatrogasna društva Donjeg Turopolja (Buševec,Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina) obilježili i proslavili dan nebeskog zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana. Uz mimohod kroz mjesto u Kapelici Krista Kralja održana je i Sv. Misa koju je predvodio Vlč. Đuro Sabolek. Ovogodišnju proslavu uveličalo je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Buna.



Više fotografija pogledajte ovdje:

Proslava Sv. Florijana - Okuje 2013.





- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2013., četvrtak

Održan "1.Kup Sv. Josipa Radnika"

Odlična ideja da se na dan mjesta Turopolje i međunarodni Praznik rada održi vatrogasno natjecanje za djecu od 6 do 12 godina ubrzo je i ostvarena. 2 ekipe djece DVD-a Turopolje, ženska i muška, pod vodstvom našeg dozapovjednika Marija Blaguševića, redovito vježbaju, odlaze na natjecanja i gdje god stignu ostvaruju odlične rezultate, pa smo im evo pružili priliku da i oni budu domaćini drugim ekipama. Dakle, 01.svibnja 2013. godine održan je "1. Kup Sv. Josipa Radnika". Natjecanje za 200 - tinjak djece počelo je u 10:00 sati, a završeno je već u 13:30. Prijavilo se 20 ekipa, a ovo su rezultati :

NAJBOLJA EKIPA NATJECANJA PO UKUPNIM BODOVIMA, KOJA JE OSVOJILA I PRIJELAZNI PEHAR, BILA JE EKIPA DVD-A MRACLIN - DJECA - ŽENSKA.

-Djeca - ženska:
1. DVD MRACLIN
2. DVD SUNJA GREDA
3. DVD TUROPOLJE
4. DVD PAUKOVEC
5. DVD DRAGONOŽEC
6. DVD KUČE
7. DVD RIBNICA
8. DVD ČIČKA POLJANA

-Djeca - muška:
1. DVD VELIKA BUNA
2. DVD RIBNICA
3. DVD BUŠEVEC
4. DVD KURILOVEC
5. DVD NOVO ČIČE 1
6. DVD TUROPOLJE
7. DVD RAKITOVEC 2
8. DVD RAKITOVEC 1
9. DVD BREZOVICA
10. DVD STARO ČIČE
11. DVD NOVO ČIČE 2
12. DVD KUČE

ZAHVALJUJEMO SE I ČESTITAMO SVIM EKIPAMA !


Moramo se zahvaliti i svima koji su pomogli da se ovo natjecanje održi: Prije svega Mjesnom odboru sa g. Zlatkom Mihanićem na čelu, koji se odmah složio sa idejom da se obogati program proslave dana mjesta. Također se moramo zahvaliti g. Mariju Šveli i g. Branislavu Katuliću iz DVD-a Buševec na pomoći pri organizaciji i suđenju na natjecanju. Zahvaljujemo se i na pomoći Vatrogasnoj zajednici Grada Velika Gorica, Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke Županije, a posebno gđi. Nikolini Babić i tvrtki PANA d.o.o. koja je financirala pehare i medalje za našu djecu. Ne smijemo zaboraviti niti našeg turopoljca g. Damira Šimunića koji je i svojom donacijom pomogao ovom natjecanju. Zahvaljujemo se i gradonačelniku Velike Gorice g. Draženu Barišiću, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije g. Josipu Novoselu, Zapovjedniku Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica g. Kreši Hubaku i dopredsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica g. Ivanu Grđanu što su uveličali ovo naše natjecanje.

Toliko od nas (za sada). Veselimo se "2. Kupu Sv. Josipa Radnika" za godinu dana !

Od 1. Kup Sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje

Od 1. Kup Sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje

Od 1. Kup Sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje

Više fotografija pogledajte ovdje:
1. Kup Sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje




- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO