Hotel za pse Zagrebački duhek

14.01.2021., četvrtak

PET SITTING - ČUVANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Pozdrav svima!

Budući da imamo dosta upita, željela bih napisati ponešto o pet sittingu kod nas, kako bih vlasnike pasa, mačaka i drugih ljubimaca bolje upoznala sa prilikama i uvjetima smještaja i boravka, te načinom čuvanja pasa, odnošenju prema njima i ostalim stvarima koje zanimaju svakog vlasnika.

Kako smo i sami vlasnici i ljubitelji pasa i životinja općenito, shvaćamo važnost dobrog smještaja i skrbi za ljubimce, posebno kada ste van grada! Pas postaje dio obitelji, i ako već nemate izbora i ne možete ga povesti sa sobom, sasvim sigurno da ga ne želite ni ostaviti negdje gdje bi mu na bilo koji način bilo loše! I tu počinju problemi i pitanja - gdje, kako, kod koga?
Pokušat ću vam odgovoriti na ova pitanja, opisati kako za psa ili drugog ljubimca izgleda jedan tipični dan i noć kod nas i olakšati vam odluku!

Dakle, što mi zapravo nudimo?
Mi nudimo uslugu čuvanja kućnih ljubimaca, najčešće pasa i mačaka te papigica, kunića, zamoraca, kornjačica, isl., pri čemu psi ili drugi ljubimci ostaju kod nas, sa ili bez noćenja - dakle može se dogovoriti za više dana, tjedana, ali i za nekoliko sati tijekom dana, nakon kojih vi dolazite po svoga ljubimca; ili, može se dogovoriti i samo šetnja, pri čemu pas ostaje doma kod vas, a mi dolazimo u dogovoreno doba, prošećemo ga i vraćamo natrag, provjeravajući da li ima dosta vode, hrane i svega potrebnog, što isto jako dobro funkcionira, posebice ako se radi o nekome s područja Maksimira, Kvatrića, isl.

Što psi i drugi ljubimci dobivaju dolaskom kod nas?
Psi, mace i ostali ljubimci kod nas dobivaju:
- smještaj - pritom psi i mace ne spavaju u boxevima već, baš poput naših pasa, normalno borave u kući, gdje im se napravi i ležaj od dekica i jastučića, isl. za noćenje - premda u 90% slučajeva preuzmu kauč, pa krevetiće malo tko doživljava...Tu i tamo poneka maca preferira pasji krevetić, a psi se ili pokušavaju ugurat u mačje krevetiće, ili se smjeste na kauč - nevezano za to da li netko sjedi na njemu!
- skrb u smislu higijene, četkanja i timarenja - psi i mace se redovito češljaju, a psi posebice ako se ide s njima u prirodu - recimo, do Maksimira, kada se nakon svake tekve šetnje dobro četkaju radi krpelja, bez obzira na Frontline, Advantix, ogrlicu i sl. sredstva,
- redovite šetnje - psi se izvode van usporedno s našima Lisom i Lady, a to je oko 4 - 6 puta dnevno, osim u slučajevima kada im je kretanje ograničeno zbog neke fizičke povrede, nedavnog operativnog zahvata, bolesti, starosti, ili sl.
Tako se psi izvode po našem uhodanom rasporedu, najmanje 4 puta dnevno, te nerijetko i više, i to: prvi puta između 6 i 8 sati, zatim oko 11-12 h, pa oko 16-17h, te između 20-21h. Taj se raspored odnosi prije svega na naše Lisu i Lady, a slijede ga i psi na čuvanju, osim ako nije drugačije dogovoreno s vlasnikom, zbog neke specifične potrebe psa. Napominjem da se psi kod nas izvode van dosta često, ne zbog tolike nužde, već su neki izlasci tu zbog igre i druženja sa drugim psima, kojih se okupi u najvećem broju primjerice svakodnevno oko 12 h, zatim 16.30. te oko 20 h - na opće zadovoljstvo i vlasnika i pasa. Imamo tu sreću da stanujemo pored livadice na kojoj je dozvoljeno puštanje pasa, što mi svi kvartovski ljubitelji naveliko koristimo, naravno!
- igru - svaki pas koji je do sada bio kod nas, proveo je nezaboravno vrijeme uz Lisu, Lady i druge pse, u igri, zabavi, natjeravanju po dvorištu i livadici za pse... Mace, uz pregršt igračkica, najčešće imaju i zabavu u vidu mene koja pokušava zaspati... Naime, vole mi raditi frizuru svake noći a spavaju najčešće na meni - i tome jednostavno nema pomoći...
- redovite obroke - s tim da hranu za kućnog ljubimca bilo koje vrste donosite sami - dakle, hrana je vaša, a u slučaju da je pas ili drugi kućni ljubimac kod nas više dana, a hrane mu ponestane - priskrbljujemo je mi, i to od iste vrste na koju je pas navikao, do vašeg povratka,
- u slučaju potrebe, zdravstvenu skrb i veterinarsku intervenciju - pri čemu ne mislim samo na sebe!

Mace se također ne drže u kavezima već se slobodno kreću dijelom doma predviđenog za mace, tako da nema interakcija sa psima, a mace su slobodne kao kod svoje kuće! Više o macama i njihovu smještaju možete pročitati i u jednom od ranijih postova posvećenih isključivo čuvanju mačaka!

Pokušat ću vam sad to sve bolje opisati konkretnim primjerom.

Kada pas dođe kod nas prvi puta, prvo se upoznajemo s njime i s vlasnikom, te nastojimo doznati o psu što više - što voli što ne voli, što smije što ne smije, ima li nekih stvari na koje je potrebno obratiti posebnu pozornost, npr. pati li pas od nekih alergija, možda ne smije jesti određenu vrstu hrane, ili se specifično boji neke pojave, drugih pasa, glasnog govora, ili sl., zatim, kako se slaže sa drugim psima - a pritom se upoznaje s našim psima, Lisom i Lady. Slijede i sve ostale stvari koje su bitne za zdravlje i udobnost vaših ljubimaca, kao na primjer, da li je pas steriliziran/kastriran; ako je kujica - kada se zadnji puta tjerala; da li psu treba više šetnje ili baš suprotno, u određenom momentu treba mirovati zbog, primjerice, nedavne povrede ili sl. - uglavnom, nastojimo prikupiti što više takvih informacija kako bismo psu mogli pružiti maksimum!

Potom se pas smješta, ako ostaje na noćenju (što u principu znači da odjuri s Lisom i Lady u sobu i počne s njima razbacivati igračkice, a one mu, sve sretne na pomoći, zorno demonstriraju i kako dignuti pločice parketa; tako da, vidite, jedan dio našeg sitterskog tima nudi i edukativni program, kojeg se drugi dio odvija najčešće u dvorištu, gdje se uče tehnike kopanja rupa u tlu, te potkresavanje trave i živice …)
Za to vrijeme mi preuzimamo pesekov ležaj i hranu, a ako nemate neki specifični ležaj (poput košarice, krevetića ili sl.), sve navedeno imamo i mi! Da ne spominjem i kaučeve za pse!

Psi se najčešće smještaju za spavanje u različitim sobama - radi našeg i njihovog mira, a u pravilu po izboru psa i to na način da mu mi sugeriramo mjesto, primjerice, u jednom djelu stana, da bi se on tamo ili zbilja smjestio, ili se radije sam preselio u neki drugi kutak koji mu se više sviđa.

Nadalje, psi se NE DRŽE U BOXEVIMA, već slobodno šeću po stanu, balkonu ili dvorištu, baš kao i kod sebe doma!

Dalje, psi NIKADA NE OSTAJU SAMI i bez nadzora, niti tijekom dana, niti tijekom noći, što bih također naglasila, što je mnogim ljudima jako važno! Na pse pritom pazimo ja i moj otac uz povremenu asistenciju naše vanjske suradnice, ovisno o gužvi i potrebama posla u određenom periodu!

A ponešto i o samim sitterima!
Ja sam po struci veterinarski tehničar, još jedna stavka koja mnogim ljudima ulijeva povjerenje, i to s razlogom, jer sam ipak kvalificirana pomoći psu u slučaju bilo kakve nezgode ili bolesti, i svakako znam prepoznati i na vrijeme reagirati na razno razne simptome.Da vas odmah umirim - takva "ne daj Bože stanja i situacije" se ne događaju kod nas, nadam se da nikada niti neće, jer prevencija bilo kakvih nemilih događaja kod nas je zaista jaka, no ipak - znati da postoji netko stručan u blizini vašeg ljubimca svakako puno znači!
Moj tata nije veterinarske struke, građevinac je u mirovini, ali je veliki ljubitelj i poznavatelj pasa, koji svakom pruža nesebično obilje pažnje, njege, šetnji i igre. Ovo sasvim lako možete i sami provjeriti i odete li do livadice za pse u Švarcovoj ulici, u Maksimiru - svi vlasnici pasa ga dobro poznaju, kao i mene, a i njihovi psi, kojima je nerjetko najdraža osoba, kojoj se vesele, igraju se s njom i nevjerojatno slušaju, osim njihovih vlasnika, naravno! Ma, čovjek jednostavno ima način sa psima; kuži ih i oni njega, i to je to!
Naravno, tu su i glavne majstorice, naše zlatna retriverica trinaestogodišnja Lisa i osmogodišnja mješanka Lady, sterilizirane, jako drage, nimalo agresivne i pažljive. One svakog dočekuju mašući repom, ni na koga se ne postavljaju niti nastoje dominirati i, kao i moj tata, jako su rado dočekane na livadici i omiljene kod drugih pasa! Dozvoljavaju drugim psima da nam priđu bez ljubomore, dozvoljavaju im da popiju vode i iz njihovih zdjelica, dozvoljavaju da se igraju s njihovim igračkicama! Ako su u pitanju mali psi, nema problema - premda je se u prvom trenu preplaše zbog njihove veličine, za čas se oslobode kad vide da im neće apsolutno ništa; štoviše, legnu se na pod da bi im bile u razini i strpljivo čekaju da pas shvati da ga neće povrijediti i da im može prići i igrati se s njima! Ma, mislim, Lisa je općenito jako dobar pseći psiholog, genijalna je, a isto je od nje pokupila i Lady! Svakom zna prići, i sa svakim nađe zajednički jezik, čak i s pesicama koje isprva reže na nju, ako se radi o onim ženkicama koje baš ne vole druge cure. Uglavnom, nikada nije bilo problema s drugim psima uz Lisu i Lady.
Štoviše, uz dobro društvo i obilje igre i zabave, i psu na čuvanju je puno lakše! Osim Lise i Lady, ima priliku upoznati i druge pse, primjerice, one na psećoj livadici i, u pravilu, dani kod nas i njemu protjeću poput pravog malog odmora! Niti u trenucima kada se rastuži i fali mu gazda, nije sam i ima oko sebe i ljudsko i pseće društvo, pa su takvi boravak i odvojenost ipak puno lakši za psa, ali i za vlasnika koji zna da mu je pas u dobroj sredini, s ljudima koji, s jedne strane, zaista iskreno vole pse, i s druge, imaju iskustva i stručnosti što im omogućava da se dobro brinu za njih u svakom trenutku!

I, na posljetku, last but not the least - cijena!

Cijena jedne pojedinačne šetnje, odnosno, obilaska životinje u mjestu naručitelja usluge iznosi 40 -50 kn/30 min., ovisno o lokaciji naručitelja usluge.
Cijena čuvanja psa na nekoliko sati (2-8 sati tijekom dana) tijekom dana je 40 - 60 kn.
Cijena dnevnog boravka(vrtić za pse) u trajanju od 8 - 10 sati je 80 kn.
Cijena noćenja bez dnevnog borvaka, ali s dvije uključene šetnje(večernjom i jutarnjom) je 80 kn.
Cijena cjelodnevnog boravka s noćenjem(24 sata) iznosi 150 kn.

Cijena čuvanja za mace kod nas iznosi 60 kn dnevno (dan i noć), a postoji i opcija u kojoj se maca posjećuje kod sebe doma, pri čemu je dolazimo obići, očistiti, nahraniti, promijeniti vodicu i malo je pomaziti! Ukoliko maca boravi kod sebe doma, cijena obilaska, hranjenja i čišćenja iznosi 40 - 50 kn po obilasku, ovisno o lokaciji gdje maca stanuje, odnosno, da li je u to uključen prijevoz ili maca stanuje negdje blizu, pa prijevoz nije potreban.

Cijena čuvanja manjih životinjica odnosno ostalih kućnih ljubimaca poput kunića, hrčaka, zamoraca, kornjačica, papigica, isl. je 30 - 50 kn dnevno, ovisno o broju životinjica istog vlasnika, veličini gajbice, dužini boravka, i td.
Takve male životinjice se dovoze s kavezima odnosno krletkama ili terarijima/akvarijima u kojima stanuju, te borave u njima i kod nas, uz povremeno puštanje tijekom dana - na što je većina zečeka, zamoraca, hrčaka i ostalih ljubimaca navikla doma!
Pritom se, naravno, puštaju na igru i šetnju u zasebnoj sobi i nemaju kontakata sa macama ili psima.
Kavezići/terariji ili gajbice se redovito čiste uz, naravno, redovito hranjenje, pojenje i zabavu (puštanje i igru).

POSEBNA NAPOMENA: Davanje redovne terapije, odlazak veterinaru u slučaju potrebe te odlazak po ključeve kod naručitelja usluge se NE NAPLAĆUJU!

Nadamo se da smo vam ovim postom uspijeli objasniti i predočiti sve što vas je zanimalo, i razbiti bilo kakve dvojbe!
Za sva dodatna pitanja i rezervacije, slobodno nam se obratite na e-mail: ivana@duhek.com a svakako posjetite i naše službene stranice "Zagrebački duhek", obrt za skrb i njegu o kućnim ljubimcima na www.duhek.com ili nas nazovite na broj: 091/7334 - 456 - Ivana

Kontakt: 091/7334 456 - Ivana
Mail: ivana@duhek.com
web: duhek.com

Oznake: socijalizacija pasa, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa


- 09:24 - Komentari (7) - Isprintaj - #

22.02.2019., petak

"Zagrebački duhek" pet sitting i Wildlife Research and Preservation Society Croatia :-)

Dragi naši,
evo mene opet na ovim našim blogerskim stranicama!

Kako zimu, čini se, konačno ostavljamo iza sebe i veselimo se dolasku proljeća, u „Duheku“ krećemo i s novim elanom i planovima! Uz dosadašnje aktivnosti - koje traju i dalje, i primarna su „Duhekova“ djelatnost te se odnose na skrb i njegu o kućnim ljubimcima, prvenstveno, pet sitting odnosno čuvanje i šetnja peseka, maca i ostalih kućnih ljubimaca kada su im vlasnici na putu ili pretrpani obavezama, u „Duheku“ krećemo i s novima!



Lady, planinski ovčar Điđi i mlada bretonkica Luna u igri sretan



Lisek cerek



"Duhekovo" društvo na okupu cerek



Tata s mješankom maltezera Tiom i našom letečom zveri - Kikijem na glavi rofl



Labrador Uncas, biglica Milka i Lady na popodnevnom odmoru



Mačak Gjuro, jedan od naših čestih gostiju, uživa među igračkicama!

Osim pet –sittinga u smislu kojeg za svog ljubimca možete dobiti privremeni dom kod nas kada ste odsutni, u „Duheku“ možete dobiti i mnoge korisne savijete i pomoć vezano za zdravlje, dresuru, socijalizaciju i grooming vaših pasa te drugih kućnih ljubimaca, dogovoriti boravak, šetnje, igru, te se posavjetovati i nabaviti prirodna repelentna sredstva na bazi najčišćih i najkvalitetnijih esencijalnih ulja te se uvijeriti zašto je aromaterapija toliko cijenjena, kako kod ljudi, tako i kod pasa! Ovo se posebno odnosi na određene skupine pasa koji zbog npr. iznimno mlade dobi, graviditeta, bolesti ili alergije ne smiju koristiti sintetička i nerijetko toksična sredstva protiv krpelja, pa se njihovi vlasnici nužno okreću drugim, prirodnijim i zdravijim alternativama poput prirodnih sredstava na bazi čistih eteričnih ulja. Ovakva su sredstva vrlo učinkovita u borbi protiv vanjskih parazita poput krpelja, papatača i buha, no bez za pse toksičnih komponenti, što ih čini idealnim izborom, posebice u vrijeme prelaznih sezona – poput dolazečeg nam proljeća!



Aromaterapija za pse - učinkovita sredstva protiv egzoparazita, poput krpelja, papatača i buha, možete za svoje ljubimce naručiti u "Zagrebačkom duheku", a dolaze u obliku spot-on sredstva, spreja ili ogrlice sretan

Osim pasa i mačaka, u "Duheku" se brinemo i za druge životinjice, pa se naš balkon zimi pretvara u popularno svratište za divlje ptice e Batokljuni, sjenice, par grlica i vrapci stalni su gosti, a evo i par slikica!



Batokljun pozira



batokljun i sjenica na našem balkonu



Batokljun, sjenice i vrapci na gablecu

Također, osim navedenog, u „Duheku“ često imamo i dobrotvorne akcije skupljanja hrane i stvari na napuštene životinjice, pomažući na taj način mnogobrojnim udrugama i pojedincima koji svakodnevno skrbe za njih diljem lijepe naše i u susjednim nam zemljama! Tako smo sakupljenom hranom, dekicama, lajnama, zdjelicama, sredstvima protiv parazita, lijekovima i vitaminima, od kraja prošle 2012. godine do sada, razveselili sarajevski azil „Gladno polje“, zagrebačku udrugu „Noina arka“, zaprešičku „Šapicu“ te upravo skupljamo stvari za petrinjsku „Sretnu kuću“ i uključujemo se i u akciju „Daj pet“ iniciranu od udruge „Prava šapa“ za pomoć bolesnim, ranjenim i napuštenim macama! Svi prilozi i donacije su, naravno, i dalje dobrodošli, pa uvijek iznova apeliram na sve ljude velika srca da bar povremeno doniraju koju konzervicu ili vreću hrane, staru dekicu, ručnik, lajnicu, zdjelicu, isl. što sve neizmjerno pomaže onima koji su zaista očajni, na rudu gladi i za koje je svaki dan teška bitka za preživljavanje! Za više informacija svakako pogledajte ovaj blog, kao i „Duhekov“ Facebook profil, gdje možete naći mnoštvo linkova, slika i informacija o tome kako i kome možete pomoći!

No, trenutno glavna novost u „Duheku“ je pokretanje neprofitne organizacije - Wildlife Preservation Society Croatia - za čije smo osnivanje upravo u pregovorima i postupku registracije.
Osim mog životnog sna da radim sa životinjama na svim bazama, ideja vodilja ovog projekta je – kako i naziv udruge kaže – očuvanje populacija divljih životinja, od kojih su kod nas mnoge debelo ugrožene, svojevrsni wildlife SOS, kao i pomoć na bilo koji način ugroženim domačim životinjama! Kako zbog realne potrebe, kako zbog nedostatka sličnih institucija u Hrvatskoj i dobrog odaziva okoline, nadam se da će ovaj projekt zaživjeti i aktivno krenuti u konkretne akcije pomoći, istraživanja i monitoringa vezano za životinje čije se vrste gube, suradnje sa sličnim tijelima - kako kod nas, tako i u EU i u svijetu! Posla je tu svakako puno, planova i želja još više, ali volje i ljubavi ipak najviše, pa se (još) ne bojimo kaj nas sve čeka! A želite nam se pridružiti i postati naš član i aktivni sudionik budućih ekspedicija, rada sa životinjama, obilazaka i promocije staništa, praćenja i bilježenja divljih ptica, sisavaca, gmazova i vodozemaca – svakako nam se javite! Za sada je i za udrugu aktivan naš „glavni“ kontakt, kojeg većinom znate – ivana@duhek.com, ili se javite na našu Facebook stranicu „Zagrebački duhek“!



Zimovka (Pyrrhula pyrrhula) - ova ptičica divnih boja, između ostalog, obitava i na Medvednici, no nema podataka o brojnosti populacije. Ptičica je zaštićena, no podaci o ovoj vrsti dosta su šturi - što se nadamo ispraviti u ekspediciji WRPS-a!



Ris (Lynx lynx) pije vodicu cerek



Vuk (Canis Lupus) jedna je od najikonografskijih, no i najugroženijih životinja, kako u RH, tako i diljem svijeta!

Novosti o „Duheku“, našim gostima, mangementu (Lisi, Lady i Kikiju), akcijama pomoći napuštenim životinjama i osnivanju Wildlife society-a slijede, a vi nas nastavite čitati i svakako nam pišite sa prijedlozima idejama ili trebate li bilo kakve informacije vezano za rezervaciju termina za čuvanje i smještaj pasa, maca, malih glodavaca, ptičica i dr. kućnih ljubimaca! sretan

Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2016., nedjelja

Novo u „Zagrebačkom duheku“ – aromaterapija i fitoterapija za pse



Kada se radi o zdravlju, u svijesti ljudi sve više jača tendencija prema prirodnim pripravcima i ljekovima, a shodno tome, takva sredstva dobivaju sve veću popularnost u primjeni kada se radi o životinjskom svijetu i njihovu lječenju i zaštiti. Mnogi veterinari su počeli predstavljati prirodne načine terapije u svojoj praksi, uključujući i osteopatiju, homeopatiju, akupunkturu, cvijetne esencije i nedavno sve više aromaterapiju i fitoterapiju. Aromaterapija je prisutna u veterinarskim redovima svega nekoliko godina i svakako je novije grana a sve je zastupljenija odkako su aromaterapeuti i veterinari počeli prepoznavati kako životinje mogu imati velike koristi od ove prekrasne prirodne terapije.



Za ljude i životinje podjednako, eterična ulja imaju snažno antiseptičko, antivirusno, antibakterijsko, antifungalno, repelentno, detoksikacijsko i revitalizirajuće djelovanje. Vrste eteričnih ulja i pripravaka od njih su brojne, kao i njihove koristi u prevenciji i liječenju raznih stanja i bolesti. Dok neki pripravci djeluju sedativno, drugi djeluju kao imunoboosteri čime se povećava otpornost organizma na bolesti, odnosno, jača imunološki sustav. Neka se koriste kao suportivna terapija pri iscjeljivanju rana i vanjskih povreda, dok su druga inicirana kod mnogih složenih i kroničnih bolesti.



Eterična ulja se također koriste u kozmetičke svrhe i osobnu higijenu, kako ljudi tako i pasa, te za kontrolu mirisa i pročišćavanje zraka od prašine, mikroorganizama, dlaka životinja i alergena. Na primjer, pomiješamo li 50 kapi eteričnog ulja limuna i eukaliptusa u omjeru 50:50 boci sa špricaljkom ispunjenom destiliranom vodom, 70 % – nim alkoholom te nekom prirodnom kiselom bazom, npr. vinskim octom koji je, zbog mirisa, prihvatljiviji od npr. jabučnog, spravit ćemo izvrstan pripravak za osvježavanje i dezinfekciju zraka i prostora, podjednako efektivno i za prostore u kojima borave ljudi i životinje. Mnogi pripravci za kućnu higijenu i sredstva za čišćenje na prirodnoj bazi također se temelje na aromaterapiji i već su odavno priznati i prisutni diljem trgovina u mnogim proizvodima za čišćenje, pranje i njegu. Ova ista prirodna sredstva danas se mogu naći i kao baza proizvoda za kupanje za pse, preko šampona i pudera, sredstava dezinfekciju i čišćenje krevetića i prostora gdje pas boravi na prirodnoj bazi, sve do repelenata koji učinkovito odbijaju insekte i nametnike.

Uz sve navedeno, o prednostima prirodnih pripravaka pred sintetičkima ne moramo posebno niti pričati, posebice sa toksikološkog i alergijskog stanoviša.

U našoj ponudi od sada dostupna su prirodna sredstva za njegu i zaštitu pasa, nastala upotrebom isključivo prirodnih sastojaka.



Sredstva protiv krpelja, buha, komaraca i papatača

Kako se u svom radu sa psima posebno često susrećemo s nametnicima i insektima koji ih prenose, svijesni smo opasnosti i potrebe zaštite kućnih ljubimaca sredstvima koja će insekte odbijati, stoga smo posebnu pažnju posvetili izradi upravo takvih pripravaka, koje vam sada i predstavljamo. Sva su ova sredstva izrazito blaga i sigurna za pse, vrlo učinkovita protiv nametnika te izrađena isključivo od prirodnih visokokvalitetnih eteričnih i baznih ulja provjerenih i priznatih proizvođača i marki (u svom radu koristim isključivo Oshadhi i Pranarom ulja).

Spot – on sredstvo protiv krpelja, komaraca i buha (5 ml)

Sredstvo protiv krpelja, komaraca i buha je sredstvo na bazi prirodnih temeljnih i eteričnih ulja te učinkovito odbilja insekte, nametnike i prenosnike bolesti a nanosi se na način da se nakapa direktno na kožu psa, poput Advantixa ili Frontline-a.

Sredstvo sardrži aktivne komponente eteričnih ulja geranija, paprene metvice, lavande i limunske trave pomiješane u baznom ulju nevena, te djeluje izrazito njegujuće i regenerativno na kožu i dlaku, istovremeno učinkovito odbijajući insekte.

Jedna bočica dovoljna je, ovisno o veličini psa, za nekoliko aplikacija efikasnih 7-10 dana. Aplikaciju je stoga preporučljivo ponoviti svakih 10-14 dana ili kada god idete u prirodu u područja gdje ima krpelja.

Cijena: 55,00 kn



Sredstvo protiv krpelja, komaraca i buha u spreju (30 ml)

Proizvod je na bazi prirodnih biljnih ulja geranija, paprene metvice, lavande i limunske trave koja odstranjuju buhe, krpelje i slične insekte. Netoksičan je i potpuno bezopasan za životinju a kao sredstvo zaštite protiv insekata mogu ga potpuno sigurno koristiti i ljudi. Ima ugodan miris te se upotrebljava samostalno ili kao dopuna u antiparazitnom tretmanu.

Prije korištenja protresite bočicu i upotrjebite na udaljenosti od 30 cm po krznu (dlaci) životinje. Pripazite da sprej ne dođe u dodir s očima i nosom. Ponovite tretman nekoliko puta tjedno ili svakom prilikom kada idete u prirodu.

Cijena: 55,00 kn

Ogrlica protiv protiv vanjskih nametnika i tekućina za impregnaciju ogrlice (5 ml)

Dolazi sa ogrlicom protiv nametnika ili kao samostalno sredstvo, u slučaju da ogrlicu protiv nametnika već imate a želite je samo osviježiti novom dozom sredstva protiv nametnika, odnosno, produžiti djelovanje aktivnih komponenti tekućine. Tekućina se bazira na mješavini prirodnih ulja izrazitog repelentnog djelovanja i sigurna je i ugodna mirisa za ljubimce, a vrlo odbojna za insekte i parazite.

Jedno pakiranje je dostatno za 5 (kraća ogrlica) – 8 (dulja ogrlica) upotreba, a upotrebljava se na način da tekućinu nakapate po unutrašnjoj strani ogrlice dok se ne navlaži. Poslije 15-30 minuta, kada se tekućina malo upije i prosuši, ogrlicu stavite životinji oko vrata.
Po gubitku djelovanja postupak ponovite.



Ogrlicu se može naručiti posebno i dolazi u raznim bojama i veličinama, a izrađuje se ručno od čvrstih i prirodnih materijala. Ogrlica je lagana i meka i lako se uklapa sa klasičnom ogrlicom za povodac a kopča se na čvrsti čičak.

Ogrlica i tekućina mogu se naručiti zasebno.

Cijena tekućine: 55,00 kn

Cijene ogrlica:

mala – 32,00 kn

srednja – 39,00 kn

velika - 42,00 kn





Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 18:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.01.2014., utorak

Sniježne radosti u "Duheku"

Pozdrav svima!

Vani se sve bijeli od prvog snijega ove godine, a evo mene konačno opet s vama i s novim postom o Lisi, Lady i našim divnim gostima!

I dok četvoronožna „Duhekova“ postava jedva čeka baciti se u snijeg, moram priznati da ja njime baš nisam toliko oduševljena pa kaskam za njima proklizavajući, sve u nadi da neću sletjeti na prvom zavoju. Iz nekog razloga, da ne kažem snijega radi, čini se da je livadica za pse tim veća hit – destinacija što je staza do nje zaleđenija, pa kako Lisa, Lady i svatko tko se nađe u njihovu društvu ubrzavaju putem do livadice, je se susrećem s realnim problemom kočenja za njima... Uz malo sreće, stignem na odredište bez većih lomova, moleći se svaki puta Višoj sili i da susjedna mačka ne odlući protegnuti noge u trenutku kada mi prolazimo - jer tada se ne mogu nadati više ničemo negoli kočenju na prvom stupu ulične rasvjete... :-D

A na livadici uobičajeni raspošoj zbog snijega poprima sasvim nove razmjere – osim loptica i općenito drugih pasa u igri, jako su popularne i sniježne grude koje, na način jasan samo njima, svi psi koji drže do sebe uspijevaju formirati i zarolati. Onda slijedi naganjanje i lov na iste – a nama slijedi naganjenje i lov za njima! – i tako u nedogled!

Psi koji se ne puštaju posebni su pak izazov - prvenstveno zbog potrebe održavanja ravnoteže naspram njihove potrebe da potrče za ostalima i moje potrebe da bar donekle očuvam fizičku cijelovitost, hehehe...

Nakon šetnje, puni sitnih grudica od snijega – barem ako ste dugodlaki pas ili ja osobno, dakle, s tendencijom skupljanja istih po svuda – kaskamo svi skupa sretno doma, bez mačaka na putu ako nam je sudbina sklonija toga dana... :-D A po povratku doma, kreće novo veselje – brisanje! U tome posebno uživa većina naših gostiju, uključujući i domačicu Lady, na čijoj kratkoj dlaci, na njenu žalost, ne ostaje ništa – pa je brišemo samo reda radi jer to obožava. Lisa pak, koja se pretvori u snjegovića čim vidi da snijeg pada vani, takoreći bez potrebe da na njega i izađe, ili se smoči čim na prognozi najave povišen stupanj vlage u zraku, brisanje podnosi kao svojevrsnu kaznu i uvredu retriverskom joj biću koje ima plivače kožice među prstima i gustu poddlaku, pa smatra da joj suho stanje ne laska frizuri... Onda muku mučimo oko brisanja, da me sve sram pred gostima – Lisa s patničkim izrazom lica samo što ne koluta očima, pa se pitam što će ostali svjedoci mog zločinstva pomisliti da joj radim s tim ručnikom... :-D

Kada završimo s brisanjem njih, sebe, podova i ručnika samih, u miru odahnemo – ovu smo rundu preživjeli! Tada, naravno, svaki pas još vlažne dlake legne prvo na moj čisti jastuk, zaključi da nije dobro obrisan pa nastavi sam prebacujući mi se na poplon, da bi na poslijetku svi, koliko god da ih ima, na neku foru grupno završili ispod istog tog popolona i deke ... :-D Kao i sve igračkice, posebno blatne i slinave loptice s livade! Ali to samo kada je vani bljuzga ili iznimno blatno! :-D

I tako, kod nas dakle sve po starom ...

Za svaki upit o čuvanju pasa ili drugih kućnih ljubimaca i dalje nam se možete obratiti na mail ivana@duhek.com ili na stare nam brojeve 091 7334 – 456 – Ivana ili 091 7261 684 – Ivica, a za više informacija svakako posjetite i naše službene stranice www.duhek.com

Puno lijepih pozdrava od mene i svih „Duhekovih“ četvoronožaca


Milka

Lisa i Lady


Unkas i Chloe




Oznake: socijalizacija pasa, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa


- 20:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2013., nedjelja

Predblagdanska sezona u „Duheku“

Kako se s početkom prosinca, haldnijim danima i ponegdje prvim pahuljama snijega grad odijeva u blagdansko ruho, predbožićno raspoloženje svakom danom sve se više osijeća i u „Duheku“.

I dok Lisa, naša retriverica, i Asja, aljaška malamutica na čuvanju, s radošću pozdravljaju hladne dane, mi ostali tapkamo na mjestu na livadici, šmrčući i posežući za maramicama, dok su Lady i Iskrica pak podjeljenog mišljenja - hladnoću ne uzimaju previše k srcu i, premda kratkodlake, brzo se zagrijavaju u igri.

Božićni ukrasi diljem grada i svuda po prodavaonicama polako u nama bude duh Božića, pa se ozbiljno spremam na prekopavanje po ormarima u potrazi za Lisinim i Ladyinim omiljenim akvizitima – sobljim roščićima na rajfu i Djed Mrazovim kapicama. Još mi niti jednom nije uspijelo slikati ih s time na glavama a da pritom ne izgledaju kao psi npr. sa Facebook stranica u tipu „Zaustavimo zlostavljanje pasa“, pa se nadam ove godine biti bolje sreće, a koliko će Lisa i Lady biti kooperativne, bolje ne nagađati... Njima naravno, nije to bed samo po sebi, ali kako su u to vrijeme uvijek prisutni i gosti, ozbiljno sumnjaju u svoj kredibilitet kao pasjih glava kuće, pa pokušaj slikanja sa kapicama i rogićima obično završava tako da ih na glavu uspijem staviti samo sebi...

U svakom slučaju, premda do Božića ima još vremena, svi se polako veselimo dolazećim blagdanima, obečajući si da će ove godine sve proći bez strke i stresa, koje redovito i primarno priredim ja, okupirajući kuhinju danima prije tijestom za kolače te naganjajući Lisu i Lady po kući koje, uvijek spremne pomoći, uporno pokušavaju otuđiti nešto od materijala – da mi olakšaju posao, naravno... Istom uče i goste, koji to redom svaki puta iste sekunde usvajaju, pa ako namjeravam napustiti kuhinju na sekundu, moram je osigurati dvostrukim lokotima, hehehe....

Slatke muke u to su doba zasijenjene samo jednom velikom manom blagdana, posebno u urbanim sredinama – petardama. Kako se većina pasa boji pucnjeva tijekom tog perioda od Božića do Nove godine, šetnje povremeno postaju prava umjetnost jer se velik broj pasa - uključujući naše Lisu i Lady – uopče ne usude van, pa ciljamo najtiše periode tijekom dana kako bi peseki barem donekle u miru obavili svoje i uživali na sviježem zraku. Za igru vani tada je malo tko raspoložen pa većinom, nakon nužde, svi vuku natrag doma, u svoju malu oazu gdje se igraju neometani pucnjavom izvana.

Ja se dodatno veselim tom periodu i zbog godišnjeg s posla u uredu u kojem radim, tako da ću biti i više doma, pa ako se zateknete u blizini s ljubimcima – svakako se javite ili navratite na livadicu kod Švarcove!:-)




Oznake: socijalizacija pasa, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa


- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2013., ponedjeljak

Kišni dani u „Duheku“

Pozdrav svima!

Proteklih nekoliko kišnih dana potaknuli su me i da napišem koju o čuvanju i šetanju pasa tijekom dana kada se bez kišobrana ne može!

Za peseke i ostale životinjice, bar u smislu smještaja, kiša, snijeg i ostale vremenske (ne)pogode ne predstavljaju neku razliku jer su svi ionako s nama unutra, odnosno, smiješteni su slobodno u našem domu baš poput naših vlastitih ljubimaca. Pokisnuća, smrzavanja ili močenja svakako nema, a loše vrijeme vani, zbog dobrog duštva unutra, ujedino nimalo ne utječe na opću atmosferu u kojoj vlada igra, odmor i veselje!

Jedini problem tijekom kišnih dana predstavljaju zapravo šetnje. Njih, naravno, ni tada ne nedostaje, pa peseki bez obzira na vremenske uvijete idu van po ustaljenom rasporedu, dakle, izvode se u šetnje četiri puta dnevno, a problematični dio odnosi se primarno i zapravo jedino na hendlanje većeg broja pasa i kišobrana.

Kabanice su svakako opcija, ali ih mi - kao ni svaka druga profesionalna firma koja se bavi pet sittingom i smještajem kućnih ljubimaca - nemamo. :-D Iz nekog razloga niti ja, niti moj otac, a niti Lisa ili Lady – budući da pas reflektira vlasnika – nemamo kabanice niti u primozgu kada bi ih, primjerice, bilo zgodno kupiti…no zato imamo pasje kabanice i kaputiće, u kojima bi Lisa i Lady prije umrle nego izašle na ulicu, pa je problem očito obiteljski. Stoga, ne preostaje nam ništa drugo do li stari dobri kišobran!

S obzirom na opći krkljanac u šetnji s više pasa, neovisno o vremenskim prilikama, situacija za kišnog dana postaje svakako napetija, ako ni zbog čega drugoga – zbog naših nastojanja da kišobrane održimo u vertikalnom položaju istovremeno s nastojanjima pasa da istraže sve moguće smjerove nimalo sinkronizirano… rofl

Tu sad imamo samo dvije opcije – odbaciti kišobran kao suvišnu napravu koju ionako ne možemo zadržati nad glavom, ili uzeti van istovremeno mani broj pasa i pokušati bar donekle dostojanstveno odraditi šetnju. Druga opcija je ujedino i češća, a osim štopodupla broj runda šetnji, ipak i bolja. Pa ne uzmemo cijeli čopor van odmah, nego ih podijelomo u dvije grupe.
Još jedna draž kišnog vremena, s kojim su upoznati svi vlasnici pasa, je svakako i nužno brisanje poslije šetnje – što pasa, što podova za njima, što nas samih… I tako, dok mi ručnici pjevaju u glas „Give a peace the chance“, ja ih ipak ignoriram i opako im zamijeram sporo sušenje i nedostatnu brojnost u slučajevima prisustva više dugodlakih pasa poput Lise na mom teritoriju (…koji na čuvanje ionako dolaze samo kada pljušti kiša…). Kauči i kreveti, sami po sebi iznimno privlačna mjesta za skočiti na njih, za kišnih dana na neku foru nabrijavaju svoju draž za nekoliko potencija, pa je nemoguće ne skočiti na njih drito s vrata - što i čini svaki, s-v-a-k-i pas po povratku s kišne šetnje…Posebice onaj koji kauč, krevet ili išta od namještaja inače ne doživljava… rofl

Ipak, čak i uz kišu i ružno vrijeme vani te nešto kraće šetnje, koje u slučaju nevremena primarno služe kao pauza za vršenje nužde, raspoloženje gostiju ništa ne kvari a igre ne nedostaje! U „Duheku“ je uvijek spremno društvo koje igru vani kompenzira igrom unutra, pružajući nam i za kišnih i hladnih dana divan prizor koji grije svačije srce. cerek




Igrati se može i po doma! sretan


...ili, naravno, odmarati... cerek


... a najbolje je oboje! sretan

Oznake: socijalizacija pasa, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa


- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2013., četvrtak

Jesen u „Duheku“ + novi projekti i akcije!

Pozdrav svima!

Da počnem poetično! rofl

Jesen u Zagrebu, i uz prve jutarnje mrazove, još prije svitanja, zajedno s jutarnjim pjevicama, koracima skladamo simfoniju u otpalom šuškavom lišću. Jutro u „Zagrebačkom duheku“ počinje rano, a prva šetnja odvija se dok većina ljudi i pasa još spava u svojim domovima.
Jedan razlog tome je što su naši psi revni ranoranioci koji nikada ne prespavaju samo njima čujnu budilicu, a drugi je taj što u tim ranim časovima dana još nema drugih šetača, gužve i prometa, pa u nepomućenom miru prije gradske vreve uživamo i mi i psi!

Ideje koje se rode u tom miru – a ima ih podosta! - razrađuju se dalje tijekom dana, i ako se koja primi, do večeri se već inkarnira u misao one vrste koja ima svoju snagu i ne trpi odgode, pa se uskoro realizira u konkretni projekt.

Jesen je, naime, za mene oduvijek bila posebno doba, doba novih projekata, početaka i inicijative za nešto novo i drugačije - što zbog boja, što zbog mirisa, što zbog buđenja one samo jeseni specifične energije – istovremeno smirujuće i krajnje poticajne... I, dok se u toj maniri stvari zahutavaju, „Duhek“ po pitanju čuvanja kućnih ljubimaca ostaje isti, a ni ove godine ostalih novih i zanimljivih projekata neće nedostajati!

Kao i prijašnjih godina u „Duheku“, projekti će biti dobrotvorni, uz sudjelovanje umjetnika, kreativaca i iznimnih ljudi iz različitih područja, a koje sam imala čast upoznati i čijoj se suradnji iskreno veselim! U međuvremenu pozivam i sve prijatelje i poznanike, čitatelje bloga i stranice, vlasnike naših gostiju i suradnike, da se u svakom trenutku uključe u naš rad svojim idejama, prijedlozima, akcijama i svime ostalim što vam padne na pamet, a posredno se ili neposredno bavi životinjama, njihovim čuvanjem, zaštitom, organizacijom akcija za pomoć azilima i pojedincima koji nesebično rade za njih!

Također, ovaj bih post rado iskoristila i da vas podsjetim na našu mladu udrugu osnovanu ove godine, a o kojoj je već bilo riječi, te čiji su primarni interesi dobrobit, istraživanje i zaštita divljih životinja – Hrvatsko društvo za istraživanje i zaštitu divljih životinja il'ti Croatian Wildlife Research and Conservation Society. U rad naše udruge vezano za divlje životinje slobodno se mogu učlaniti svi zainteresirani, a sve informacije o radu, projektima, učlanjenju ili drugom obliku rada u udruzi možete dobiti na „Duhekove“ kontakte – na mail: ivana@duhek.com ili na mob: 091 7334 456 – Ivana.

O svakoj novosti i projektu detaljne ćete informacije na vrijeme moći naći na „Duhekovim“ stranicama i blogovima, a imate li kakav prijedlog, želju ili ideju kojom biste se željeli uključiti u naš rad – slobodno nam pišite! wave

Puno lijepih pozdrava svima,
Ivana



Lisa i Maza

Oznake: socijalizacija pasa, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa


- 20:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2013., četvrtak

Kreće nova akcija skupljanja hrane, lijekova i stvari za napuštene peseke i mace u najugroženijim azilima!



Dragi svi, prije svega - hvala vam na odazivu i pomoći u hrani, stvarima i lijekovima tijekom prethodne akcije skupljanja pomoći za napuštene peseke! Svaka takva donacija možda je kap u moru potreba, no svaka takva donacija nahrani mnoga gladna usta koja ujedino i preživljavaju samo i jedino zahvaljujući sluhu za probleme onih pojedinaca, najčešće i samih vlasnika pasa i mačaka, koji se nesebično odazovu na ovakve akcije!

U "Duheku" nastojimo redovito organizirati akcije skupljanja hrane, dekica, lajnica, posudica, lijekova i pomoćnih ljekovitih sredstava - poput vitamina, sredstva protiv egzo i endoparazita, omega 3,6,9 sredstava, starih ručnika i općenito, svega što može pomoći! Akcije se organiziraju u cilju skupljanja sredstava za najugroženije skupine pasa i mačaka diljem lijepe naše, kao i u susjednoj nam Bosni.

Tako je iz "Duheka" otišlo do sada već dvije pošiljke hrane i stvari, natrpanih u kamionete, za jedan od najugroženijih sarajevskih azila "Gladno polje", kao i dve pošiljke pomoći zagrebačkom azilu "Noina arka"!

Nova akcija ukljućuje i sakupljanje pomoći za napuštene i stradale mace, pa vas ovim putem pozivam i da se uključite u akciju udruge Prava šapa pod nazivom "Daj 5!"! Naime, nit vodilje ove akcije je da se i najmanjom donacijom od npr. 5 kuna, može pomoći i kupiti konzervica za nahraniti jednu macu, skupljati im za sterilizacije, lijekove, isl. !



U budućnosti se nadamo pomoći i ostalima, a ravnamo se prema količini skupljenih stvari, najpotrebnijih sredstava za pojedinu udrugu, te raspoloživosti prijevoza - kojeg nemamo, pa ga također žicamo, posebice kada se treba prevesti nekoliko desetaka kila hrane i konzervica. Tako da svatko tko želi pomoći u ovoj akciji a ima vlastiti auto, svakako može doprinjeti i prijevozom sakupljenih stvari do najugroženijih azila ili pojedinaca! Ponajveći problem predstavlja prijevoz stvari u Bosnu, jer je ljudi na tom proputovanju relativno malo! Ipak, nekako se snalazimo, a najbitnije je svakako veselje kada hrana konačno dođe na svoj cilj i nahrani mnoga gladna usta!

Broj štenadi i napuštenih pasa, kao i mačića i maca, svakim danom sve je veći, a propocionalno tome raste i očaj pojedinaca-volontera u udrugama, zahvaljujući kojima ti psi i mace ostaju na životu! Pomoć općina i država u ovom je pitanju mala ili nikakva, tako da svi oni uvelike ovise baš o ovakvim donacijama!

Stoga se mole svi zainteresirani da se jave i uključe u ovu akciju koja će trajati dokle god ima dobrih ljudi voljnih doprinjeti ovim pesekima kojom vrećom hrane! Veličina donacija nije bitna, i svatko voljan može se javiti, bilo da ima jedan ručnik i konzervicu ili vreću od 15kg hrane! Bitna je samo i jedino - dobra volja i veliko srce da se pomogne onima koji zaista nemaju nikoga, osim nas - volontera i dobrovoljaca koji pokušavaju pomoći!

Pomoć je potrebna uvijek i svugdje. Bilo da želite volontirati osobno, pomoći donacijama ili raditi volonterski kao administrator za peseke i mace koje traže dom - svakako nam se javite, jer svaki je doprinos neprocijenjiv! Javiti se možete bilo meni na mail: ivana@duhek.com, bilo na našu stranicu na Facebooku, bilo direktno nekoj od udruga, za koje linkove možete naći niže u tekstu!

Slike koje slijede, od prve do zadnje, stvarne su slike i prijenos trenutačnog stanja iz azila "Gladno polje", gdje se psi broje u desecima ili, bolje, stotinama - jer će njihov broj uskoro doseći 200 duša. Svaki od peseka sa slika u ovom postu traži dom i vlasnika, pa ako je netko zainteresiran, neka se slobodno javi! Peseka tamo, dakako, ima puno, puno više no što je ovdje slika, a njihov album možete pogledati i na Facebook stranicama azila.

Na sljedećim linkovima i na facebook grupama možete vidjeti još slika, doznati više o ovoj problematici, kao i o načinima pomoći!

Psi iz azila Gladno polje traže donacije u hrani, dekicama, paletama...

Sunshine - grupa za pomoć napuštenim životinjama i azilima diljem Hrvatske

Udruga Futura

Prava šapa - udruga za pomoć napuštenim i stradalim macama



























Hvala vam svima od srca! kisssretan

Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 19:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.02.2013., ponedjeljak

Mace na čuvanju :-)

Pozdrav svima! sretan

Konačno - evo mene opet, a ovaj je post posvećen macama na čuvanju!

Mnogi se pitaju kako uz peseke držimo i mace koje dođu na čuvanje i kako to ustvari izgleda iz mačje perspektive!

Mace, dakle, na čuvanje mogu doći kao i peseki, s tim da se s njima u pravilu ni ne susreću. Mace kod nas imaju svoj dio doma u kome se slobodno kreću, osim rijetkih iznimaka među macama, koje su od malena toliko okružene psima, da ih se uopće ne boje! Takve se mace kreću po svuda, nisu ograničene na svoju sobu i okolinu, već su po svuda - ali to samo i jedino ako su i peseki na čuvanju navikli na mace! Tako da je takva konbinacija iznimno rijetka!

Od pasa koji imaju pristup macama uvijek može se navesti samo moja retriverica Lisa, koja je pravi mačji terapeut! Lisu se može pustiti, naime, i uz mace koje se panično boje peseka, jer Lisa ih ne dira, samo mirno legne negdje kod njih i pusti ih da pušu i frkću na nju.
Nakon prvotne panike, maca uviđa da Lisa ne trza na nju, pa postaje zaintrigirana i prilazi joj polako iz radoznalosti! Uskoro potom počinje i igra - kada se maca dovoljno opusti, Lisa ima fintu pobrati neku igračkicu i vući je po sobi, pa je maca krene natjeravati, hvatati je za rep, isl.! Uskoro, nemamo mira od mace jer stalno pita za Lisu... cerek

Naravno, neke mace ne upoznaju ni Lisu, ako se jako boje - ili ako se Lisa boji njih! rofl Inače, Lisa ulazi u sobu kod maca kao da se sprema minsko polje pretčat - prvo gurne samo glavu unutra, pa pogleda lijevo-desno, pa ide mic po mic u sobu... rofl A kad skuži da unutra nije tigar ili lav, nekako i uđe... E, onda imamo komediju... rofl

Mace se, nadalje, također ne drže u kavezimakavezima, već su slobodne a smještaju se većinom u svojoj (mojoj) sobi, igraju se, papaju, pajke, nateravaju me, i uživaju!

Mace se svakodnevno četkaju, čiste (wc), nararavno, hrane, i sve u svemu - to super funkcionira!

Jedini problem je i opet manjak kapaciteta. Naime, zbog malo prostora uslijed odvajanja maca od pasa, za mace ima malo mjesta, a kako su po prirodi one najčešće i dosta teritorijalne - ako je jedna već kod mene, u pravilu, ne pušta drugu.
Ipak, ako su mace mlađe, onda većinom nema problema, pa mogu biti i zajedno na čuvanju! Malde se mace do cca godinu i pol starosti, redovito počnu igrati jedna s drugom, i postanu divni prijatelji! cerek Starije mace pak, najčešće, ne puštaju nikog blizu mene ili u sobu - bar nikoga od drugih maca. Lisa i poneki cat-loving-psi su jedina iznimka.

Nisam sasvim sigurna zašto me mace toliko prisvoje, ali većinom me nakon dan-dva počnu svojatati i dosta oštro braniti od drugih, pa izbjegavam uzeti dvije mace od jednom, ako smatram da se neće slagati!

Mnoge mace dolaze opetovano, pa kada ih dobro poznajem ili kada se one poznaju od prije - mogu biti zajedno!
Ipak, više od dvije mace istovremeno, na žalost, ne mogu primiti - zbog spomenutog nedostatka mjesta. To je ujedino i glavni razlog zbog kojeg je mjesto za macu potrebno što ranije rezervirati!

Ako je kod mene gužva - što znači da imam bar jednu macu - postoje još dvije opcije koje je nekoliko naših klijenata isprobalo, i savršeno funkcioniraju!
Jedna je obilazak mace koja ostaje kod sebe doma be doma - odnosno, klasični pet sitting u domu naručitelja usluge, pri čemu ja macu svakodnevno obilazim, čistim, hranim, četkam, mjenjam vodicu i poigram se s njom. Kako mace ne trebaju išetavanja po vani kao psi, te nisu toliko socijalno vezane, to je za njih puno lakša i ugodnija verzija nego ista vrsta usluge za npr. psa, i nikada nema problema! Dakle, u slučaju gužve - maca može ostati i doma, zbrinuta i vesela, do povratka vlasnika! sretan

Druga je opcija također ovisna o raspoloživosti mjesta, ali savršeno funkcionira! Maca, naime, može odsjesti i kod mog dragog, koji ima veći stan, više mjesta i svoje mace! U pravilu se i opet savršeno slažu mlade mace, a starije imaju svoju sobu i dio stana, koji je odvojen od ostalih dijelova, pa nema susretanja i svađe! Dragi mi povremeno uskače, na čemu sam mu zahvalna do beskraja - kao i mace i njihovi vlasnici, koji su prezadovoljni smještajem! Mace imaju isti tretman kao i kod mene, svakodnevno se čiste, maze, zabavljaju i naravno, hrane, a ako su mlađe - imaju i našu macu Leu za igru i nateravanje! I onda je to pravi mačji raj!

A ono što me u cijeloj priči najviše veseli - bilo da je maca kod mene, bilo da je kod dragog - je da od macinih gazdi na povratku redovito čujemo pitanje, posebice kada i sami svjedoče igri i veselju među životinjicama:
- "A bude se htjela sad vratit doma?"
- "Bude, svakako! Samo - jeste razmišljali o nabavci retrivera? Ili još jedne mace?" sretan

Cijena čuvanja za mace dnevno iznosi 50 kn po danu kada su kod nas na čuvanju, a s macom je potrebno ponjeti wc, pijesak, transporter i hranu, dok ostalo - krevetiće, igračkice, zdjelice isl. imamo mi, pa da se ne mučite dodatno sa stvarima! S macom se može ponjeti neka igračkica ako joj je omiljena, ali kako imamo i mi toga dosta - računajući tu i Lisu cerek rofl - ne trebate za to previše brinuti!

Također, maca treba biti cijepljena te po mogućnosti imati sa sobom vet.knjižicu!

Mace koje ostaju kod sebe doma takvu potvrdu o cijepljenjima ne trebaju, jer ni ne dolaze u kontakt sa našima, a cijena obilaska je ukupno 40 kn dnevno. U cijenu je uključen obilazak, čišćenje, hranjenje, maženje i igra, te prema potrebi i zalijevanje cvijeća po doma ako su ljudi npr. na moru duže vrijeme, te prijevoz javnim sredstvima (ovisno o lokaciji gdje se maca nalazi, u kakvom su raspoloženju ZET-ovci, te koliko se uspijem prošvercat...rofl)! Ako je maca negdje bliže, npr. u kvartu (Maksimir), tada je cijena obilaska 30 kn dnevno, jer se isključuje prijevoz!

A kako čuvanje maca izgleda te gdje i kako borave, možete vidjeti i na slikicama koje slijede s nekima od naših redovitih gostiju!



Mačak Gjuro - naš stari i redoviti gost, i neviđeni paničar od pasa! Bar dok nije susreo Lisu... cerek



...sada bez Lise više neće ni čut biti u sobi! Prvi i jedini pas kojeg apsolutno obožava! <3



Mlada curica Murka i mačkić Lee <3



Igračkice su ono što si prvo nađu i uzmu <3


Moje dekice su jako popularna stvar za uvaljat se u njih, a posebno su praktične za "mjesit" ih dok se prede... <3



...a ova zelena je apsolutni hit!


Micika i Lisa <3


Leica igra W.o.W. <3


Lisa i Mick su mi oteli kač<3


Jedan od iznimno rijetkih primjera - Maca Micika, odrasla s Ester, najvećom smeđom kujicom na slici, uz Lisu i Lunu <3

Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 21:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2013., utorak

Božić i Nova godina 2012./2013. :-)

Bok svima!

Prije svega, još jednom moje isprike na relativno rijetkom pisanju na blogu, no kako ćete vidjeti iz nove galerije slikica niže – kod nas je sve po starom,
a tulum i dalje traje i svi su peseki pozvani! cerek

Nakon blagdana i dočeka Nove, božićna i novogodišnja gužva sad su nam malo minuli, no ni u siječnju u novoj 2013. godini društva u “Zagrebačkom duheku” ne nedostaje! I dok nam vani pada snijeg, susnježica ili kiša, i nevoljko napuštamo toplinu doma, unutra ipak ne fali akcije pa se dani provode
u igri i uživanciji!

Kao što već vjerojatno znate, psi su s nama u domu, a na često pitanje - gdje i kako spavaju? – mogu odgovoriti jednostvano: gdje si odaberu! Od kauča za peseke, preko dekica i raznih krevetića na podu, mjesta uvijek ima! Samo je jedno pravilo uvijek na snazi, ako naše goste pitate,
i ono glasi: Nikad ne spavaj na svom krevetiću ili dekici; to uopće nije fora! rofl

Stoga dragi vlasnici naših gostiju, ne trudite se donositi ležajeve za svoje ljubimce kod nas u gostima, jer će na njihovu dekicu ionak leći samo naša Lisa ili Lady – vaš će se ljubimac odmah uvaliti u Lisin ili Ladyin krevetić, ili k njima na kauč, samo nikad i ni pod koju cijenu nitko neće spavati na svome…
To jednostavno nije cool! belj

A evo konačno i novih slikica s ovog našeg zimskog pet – sittinga! Na njima možete vidjeti, osim naše retriverice Lise i crne mješanke Lady,
i beagleicu Milku, labradora Uncasa, mješanca NJO-a Rexa, airdale terrier sisters Ellu i Zeu,
maltezericu Oliviju, mješankicu ptičara Reu, kao i papigicu Kikija!

Uživajte!



Lisek pajki <3


Milka u mom krevetu :-)


Dance floor :-D


Pomagači prate izradu božićne sarme :-P


U iščekivanju božićne večere :-)


Grupna slikica - Lisa, Lady, Zea, Milka i Rex


Kiki <3


Lady i airdale terrier sisters, Zea i Ella


Lisa, Lady. Milka i Rex - uvaljivanje tati :-D


Lady, Milka i Uncas - štruce na okupu :-)


Maltezerica Olivija i Lisa


Rexić se budi <3

Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 19:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2012., ponedjeljak

Donacije za napuštene peseke iz azlia Gladno polje (Sa.) i Noina arka (Zg.) <3

Dragi moji, prva je pošiljka pomoći za napuštene peseke iz “Gladnog polja” već krenula i stigla u Sarajevo, dok stvari za “Noinu arku” kreću ovaj tjedan, zbog nemogućnosti dostave prošli tjedan usljed organizacijske gužve oko revije napuštenih pasa u zagrebačkom Avenue Moll-u! sretan

Stvari se, pak, za drugu pošiljku pomoći već sakupljaju i nova pošiljka za Sarajevo kreće prvom prilikom!

Molim stoga i sve ljude dobre volje, koji su eventualno na proputovanju Zagreb – Sarajevo ovih dana ili tjedana, da nam se jave! Ukoliko bi mogli povesti barem dio stvari za Gladno polje, učinili bi nam ogromnu uslugu!

Za sve donacije i stvari, javiti se možete ili meni tj. u “Zarebački duhek” , za “Gladno polje” i “Noinu arku”, kao i na Veterinarski fakultet u Zagrebu, odjel kirurgije, svakim danom od 9-12 h ili od 16-18 h, kada peseki imaju terapije (za “Noinu arku”)!!!

Stvari u svakom slučaju šaljemo, ovako ili onako, a akcija skupljanja hrane, dekica i ostaloga se nastavlja!

Hvala vam od srca – SVIM divnim ljudima iz kvarta i šire, vlasnicima peseka koji su bili kod nas na čuvanju i koji su se odazvali akciji, te koji su pomogli da se ove stvari opet skupe, uključivši se u ovu akciju donirajući hranu, dekice, ručnike, i opčenito, sve što su mogli sakupiti!

Evo i par slikica sakupljenih stvari i hrane, iz prve runde i kombija koji je već sretno stigao u Sarajevo prošli tjedan, kao i slikice stvari koje se skupljaju za novu, drugu rundu, od koje stižu i opet nove slikice po isporuci u azile – no, tada s pesekima u novim dekicama!

HVALA VAM SVIMA NA POMOĆI - DIVNI STE!!!












Kombi s prvom pošiljkom u Gladnom polju! :-)







Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2012., četvrtak

O pesekima iz "Gladnog polja" ili - "Duhekova" akcija darivanja se nastavlja! :-)

I ovaj je post posvećen pesekima iz Gladnog polja i Noine arke, za koje se skupljaju donacije aktualne akcije u "Zagrebačkom duheku"!

Naime, akcija traje i dalje pa molim sve koji imaju stvari koje bi mogle pomoći ovim pesekima, poput hrane, dekica, krpica, ručnika, lajnica, lijekova i sredstava protiv egzo i endoparazita, zdjelice, isl. da mi se jave, bilo na mail, mob ili preko Facebooka!

Pomoći možete donirajući stvari, hranu, volontirajući osobno ukoliko ste iz Sarajeva (za Gladno polje), ili volontirajući "na daljinu" - promovirajući i oglašavajući udrugu i pse, jer svi traže dom! Za područje Zagreba možete se za donacije obratiti meni, odnosno javiti se u „Zagrebački duhek“, ili kontaktirati Natashu Radanović (Facebook), ili ako ste u mogućnosti ili na proputovanju Zagreb – Sarajevo, dostaviti stvari i osobno u Gladno polje!

Za "Noinu arku" stvari možete donirati isto bilo preko mene, tj. "Zagrebačkog duheka", te osobno na veterinarskom fakultetu svakim danom od 8-12 h ili od 16-18 h, ili u sjedištu "Noine arke" u Dumovcu! Ukoliko biste stvari željeli donirati "Noinoj arki" i odnjeti ih osobno, molim vas, slobodno se obratite gđi. Heleni Fink na broj 091/ 3214 - 696 radi dogovora! :-)

Pomoći se može i donirajući sredstva na račun volontera udruge, jer puno je bolesnih pasa koji hitno trebaju veterinarsku pomoć i život im ovisi o tome, a troškovi stalno rastu, i nema sredstava za njihovo liječenje, koje im je nužno potrebno!

Sredstva se mogu dostaviti na sljedeći račun voditeljice volontera udruge Sanele Etterle, a sve se uplaćeno jasno navodi i prikazuje, pa molim sve ljude dobre volje koji mogu ikako pomoći da to i učine, jer svaka i najmanja donacija ponekad znači svijet i život za ove peseke!

HYPO ALPE-ADRIA BANK D.D.
SWIFT code bank:HAABBA22
partija: 25337093
Ime i Prezime: Sanela Etterle
IBAN:BA393060342533709308

Hvala vam svima od srca, koji ste se do sada odazvali na ovu akciju, i svima koji će se tek priključiti, na suosjećanju, potpori i dobroj volji, jer svaka i naskromnija donacija, bilo u hrani, stvarima, novcu ili trudu da se ti peseki oglase, upoznaju i udome, znači neizmjerno puno!

Jedna je pošiljka stvari i hrane za Gladno polje već otišla, što je izmamilo suze radosnice na mnoga lica, a druga je već u pripremi - zahvaljujući divnim ljudima koji su se nesebično uključili u akciju, donirajući stvari, hranu i sredstva za kupovinu istih! Hvala vam od srca, svima, a posebno svim ljudima iz našeg kvarta Maksimir, koji su se skupili i udružili s ovim ciljem pomoći napuštenim pesekima iz Gladnog - zahvaljujući čemu nova prijeko potrebna pošiljka kreće za Gladno polje! cerek

Evo i barem par slikica (jer ih ima još jaaako, jako puno!) iz azila Gladno polje i njegovih stanovnika, dok slikice za Noinu arku možete pogledati ovdje!































Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2012., utorak

"Zagrebački duhek" - crew, family and friends :-)

Bok svima! sretan

"Zagrebački duhek" nam je, u sadašnjoj formi obrta za skrb i njegu o kučnim ljubimcima, početkom rujna proslavio dvije godine, a još su dvije godine iza njega u formi ondašnjeg "Zagrebačkog dušeka", kroz koje nam je u posjeti bilo puno pasa, maca, papigica, zečeka, zamorčića i kornjačica.

Ipak, u ovom postu neće biti govora o njima, već bih vam željela predstaviti "Duhekovu" ekipu, odnosno, dvonožce i četvoronožce koji cijelu ovu čupavu mašineriju hendlaju, i zahvaljujući kojoj se "Zagrebački duhek" razvio u prestižni brand sa vlastitim pravno-veterinarskim, informatičkim, marketinškim i zaštitarskim ogrankom, te ekskluzivnim fitness-centrom! wink

U mirnoj idili, u centru grada, svima nadohvat ruke - gdje se životinje osjećaju kod kuće...a vlasnici ne rofl Jer oni umaknu u času, a mi ih samo preklinjemo da uzmu sa sobom i nas na put, ako Boga znaju!...rofl

Glavne siterice i šefice firme su svakako retriverica Lisa i mješanka Lady, a povremeno im pomaže i tigrica Kiki, te borderica Rhea i mješankica Lily.

Lisa je šefica i glavni pet – sitter, a Lady je apprentice čija je primarna uloga zaigravanje novopridošlica u svrhu diverzije s izlaznih vrata u trenu kada gazde odlaze od nas i kreću na put ili posao, sans pesa.

Rhea, kao najstarija, je „great mother“ of them all, koja dostojanstveno motri situaciju i špota svoju šegrticu Lily kad pretjera sa svojom dužnošću uvođenja reda i mira, i koju zovemo „narednik“. Ona, naime, ne dozvoljava da se natjeravaju mačke, kopa po smeću ili skače na stol....

Kiki cijelu situaciju motri iz ptičje perspektive i drži stvari pod kontrolom iz visine. Ujedino se čini da je jedini kojeg pesi zapravo slušaju, pa ga ozbiljno razmišljamo prerasporedit na šetnje. rofl Trenutno radi kao šef "Duhekove" zaštitarske službe.

Tata ima funkciju stanara, hodača za psima i dežurnog naslonjača, te prema potrebi radi i kao djelitelj zdjelica s hranom, dok frendica Ozana radi primarno za Rheu i Lily, te honorarno i kod mene, u svojstvu ispijača kave ili cappucina, te kao djeliteljica keksića u našim prostorijama (kuhinja – njena ili moja, nevermind - samo je bitno da ima vodu, izvor kofeina i štednjak).

Moja malenkost je pak šljaker zadužen za marketing i plaćanje poreza, urlanje na zveri kad nekaj maznu iz susjedovog dvorišta (jer tamo uvijek ima mačje hrane a grehota je ostavit je nečuvanu i gledat kak' se kvari), plaženje za zverima po kvartu, a ujedino sam i „zla teta“ koja prčka po pesima kad treba čistiti uši, oči isl. i koja ih vodi veterinaru i tamo primorava da budu mirni ako nešto ne štima. So, I'm the evil one… naughty




Ozana i ja s mladim nadama - šegrticama Lady i Lily



Babe na okupu (s lijeva na desno): Lisa, ja, Lady, Rhea, Ozana i Lily



Tata u svojstvu dežurnog naslonjača asistira Lisi u napornom poslu ležanja po doma



Spremne su i tatine aplikacije za mjesto držača loptice, a Lisa je jako zauzeta odlučivanjem o kvalifikacijama...



Lisa, Rhea – viši management; Ozana – main chef and cookie distributor; tata Josip i Miha – pomočna informatička podrška; Lady i ja – pravno – veterinarski i pripravničko – zaštitarski ogranak



Fitness centar rofl



Kiki - glava zaštitarske službe i šef pitanja sigurnosti

Obratite nam se s povjerenjem, a za sve rezervacije mjesta slobodno nazovite naše brojeve (koji su ostali isti) : 091/7334-456 - Lisa (ali, kako stalno zaboravlja mobitel, obično se javim ja) ili 091/7261 - 684 - Lady ( koja je Lisin apprentice, pa isto ne nosi mob sa sobom, tako da se obično javlja tata...). Ili nam pišite na mail: ivana@duhek.com sretan

Za sve informacije posjetite i naše službene stranice na duhek.com sretan

Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2012., četvrtak

Kraj ljetnih radosti u "Duheku", iščekivanje jeseni i The Kauč :-D

Bok svima!

Evo mene konačno opet nakon dužeg perioda; osim ljetne gužve, imala sam i problema s kompom i internetom, pa nikako da krenem pisati kako se spada! zubo

Kod nas u "Duheku" sve je kao i prije, a današnji kišnji dan uvertira je u, nadam se, zlatnu jesen koja nam dolazi. sretan Miris pečenog i kuhanog kukuruza širi se već naveliko zagrebačkim ulicama, a dok neki od nas još uvijek ispucavaju manijakalnu ovisnost o sladoledu po okolnim slastičarnama, čekaju se i prvi vijesnici prave jeseni - kesten pire i proizvodi od istog! cerek


Izuzev činjenice da mi je sutra rođendan (14.09.), te kalendarski još ulazim u "ljetnu dijecu", ne mogu sakriti očaranost jeseni...Koliko god cvilila za ljetom i minulim godišnjim, jesen mi je nekako posebno doba - doba buđenja i inspiracije - i dođe mi kao neko čudno, invertirano proljeće... I uvijek mi dođe da se na nešto upišem, ili idem u brda rudarit kestenje, hehehe... Što nikada zaista ne učinim, jer iz nekog razloga, moja okolina ne smatra da može smoći snage za takav pothvat... rolleyes Ja osobno, s druge strane, nemam ništa protiv to učiniti sama, samo što pojma nemam o kestenskim lokacijama... tuzan Na neke sam znala naletjeti čisto slučajno, during kakvog lutanja Medvednicom, ali da se trebam vratit i naći mjesto opet...

A da je jesen "novo proljeće i buđenje života" u gradu, vidljivo je i po gradskoj vrevi i gužvi koja je zavladala ulicama... Uz početak škole, budi se i gradski život opčenito, pa po svuda oživljavaju zanimljivi programi, a klubovi opet otvaraju vrata nakon ljetne stanke.

I dok sam ja očarana prvim naznakama jeseni, Lisa i Lady su očarane kišom, pa jedva čekaju ponovnu šetnju. Lisa se toliko gušta da skoro pa da brusi pivače kožice, a Lady - premda joj nije zapravo jasno što je toliko očaravajuće u lokvama - svakako nastoji potrefit baš svaku, u nadi da će je jednom obasjati to isto uzvišeno prosvijetljenje kojim sjaji i Lisa... rofl Badava stari i ja urlamo; jasno je da su nam ručnici osuđeni na propast!

Ostale zveri ne dijele entuzijazam prilikom izlaska van, pa imam doslovno razapinjujuću situaciju - dok me dio beštija vuče van, drugi dio me navlači natrag unutra. Kišobran, naravno, nema šanse učinit išta za mene u tom čušpajzu... rofl

I dok moji sluđeni krici odjekuju stubištem, nailazi mi susjeda sa svojim psima, pitajući me da li gledam C. Milana, "Šaptača psima", jer je baš jučer bilo o psima koji neće u vodu, isl. ... Samo kaj moji hoće; dok pak ne-moji-moji neće... headbang

Ali, sure thing! Ok, nisam gledala Cesara jučer jer sam lovila papigu po kući (koja je naganjala Lady, dok je Lady panično bježala od iste, nadajući se spasu od monstruozne tigrice pod mojim poplunom...). rofl Ali inače gledam kad god stignem! Pa kaj se ne vidi iz priloženog? I isto tako "šššššh-šuštim na pese kad me ne slušaju, na šta oni nastavljaju činiti to što su već činili, samo malo jačim intenzitetom... rofl

Ali, najbolje od svega jest činjenica koje ne znam da li ste svijesni: vidite, naš dom i sjedište "Duheka" je zapravo magično mjesto velike moći; posebice sjevero - zapadni dio moje sobe, gdje se nalazi - On! Sveti Kauč. (...tema iz Planet Earth u pozadini...kadar se izoštruje i fokusira na the Kauč...narator nastavlja...)....Mjesto gdje psi dolaze roditi se, preporoditi se, jesti, spavati, a ako treba i umrijeti i reinkarnirati se opet kao new born štenad... rofl

The Kauč and all his puppies:




Poppy se sprema zalit cviječe




Srna i Han u akciji zajedničkog otuđivanja tatine klope




Lady je zaspala




Motiv s "Duhekovog" balkona




Ziggy i Betty u razgovoru



Ferdo i Lady na najpopularnijem mjestu u stanu - mom Kauču. S velikim "K"! rofl



Moj Kauč. Naf' said. Ali.Svi. Na. Njega. Momentalno. Da imam 10 pesa na čuvanju odjednom, svih 10 bi bilo gore! rofl
Na slici: Mala (gore), Rina (dolje) i Lajka (šnaucerica, desno)



...Bond - zna se gdje... rofl



Lisa čuva Malu...



...a Bond čuva Simbu ....



Beba. Na Kuaču. Naravno... rofl

Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 20:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.02.2012., srijeda

U iščekivanju proljeća

Dragi naši,

prije svega, lijep pozdrav svima! sretan

Zimski su dani polako već iza nas, bar se nadamo, i vani su dani sve topliji i ljepši! cerek I u "Zagrebačkom duheku" se pripremamo za proljeće i sve bliži Uskrs, pa molim sve zainteresirane da se jave što prije radi pravovremenih rezervacija! sretan

Kontakti su i dalje isti, odnosno: 091/7334-456 - Ivana ili 091/7261-684 - Ivica, ili na mailove: ivana@duhek.com ili ivana@ripup.hr

U međuvremenu, evo i par novih slikica od ovog vikenda, kada su s nama bili Beba, Nera, Naja, Lucky i Roza! Nadam se da će vam se svidjeti! cerek

Beba i Nera



Vani je možda sve na vodi i blato je po svuda, ali Luckiju i Naji ne nedostaje igre!



Škvadra na okupu: Naja, Lady, Lisa i Nera



Naja se baš sprema naručit rundu party rofl




Dežurna haharica Roza - tromjesečna labradorica cerek



Lisa i Beba - nedužni pogledi nakon pitanja tko je razvukao toaletni papir po cijelom stanu... rofl One svakako nisu! Vjerojatno mačka, jel... rofl A to kaj mačke nema doma nimalo ne mjenja na stvari... rofl



Sportske aktivnosti - Naja i Lucky na treningu juda!




Uživajte i pino lijepih pozdrava od mene i čupave kompanije! kisswave

Oznake: čuvanje kućnih ljubimaca, čuvanje pasa, hotel za pse, hotel za mačke, aromaterapija za kućne ljubimce, udruge za zaštitu životinja, šetanje pasa, socijalizacija pasa


- 21:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2022  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2022 (1)
Siječanj 2022 (1)
Studeni 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Srpanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (1)
Siječanj 2021 (5)
Prosinac 2020 (3)
Studeni 2020 (1)
Travanj 2020 (1)
Siječanj 2020 (2)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (1)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (1)
Listopad 2018 (1)
Prosinac 2017 (2)
Kolovoz 2017 (1)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Travanj 2016 (1)
Siječanj 2015 (2)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (1)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (1)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (1)
Rujan 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)


I još pomalo svega...
  • Loading