Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/duhek

Marketing

Predblagdanska sezona u „Duheku“

Kako se s početkom prosinca, haldnijim danima i ponegdje prvim pahuljama snijega grad odijeva u blagdansko ruho, predbožićno raspoloženje svakom danom sve se više osijeća i u „Duheku“.

I dok Lisa, naša retriverica, i Asja, aljaška malamutica na čuvanju, s radošću pozdravljaju hladne dane, mi ostali tapkamo na mjestu na livadici, šmrčući i posežući za maramicama, dok su Lady i Iskrica pak podjeljenog mišljenja - hladnoću ne uzimaju previše k srcu i, premda kratkodlake, brzo se zagrijavaju u igri.

Božićni ukrasi diljem grada i svuda po prodavaonicama polako u nama bude duh Božića, pa se ozbiljno spremam na prekopavanje po ormarima u potrazi za Lisinim i Ladyinim omiljenim akvizitima – sobljim roščićima na rajfu i Djed Mrazovim kapicama. Još mi niti jednom nije uspijelo slikati ih s time na glavama a da pritom ne izgledaju kao psi npr. sa Facebook stranica u tipu „Zaustavimo zlostavljanje pasa“, pa se nadam ove godine biti bolje sreće, a koliko će Lisa i Lady biti kooperativne, bolje ne nagađati... Njima naravno, nije to bed samo po sebi, ali kako su u to vrijeme uvijek prisutni i gosti, ozbiljno sumnjaju u svoj kredibilitet kao pasjih glava kuće, pa pokušaj slikanja sa kapicama i rogićima obično završava tako da ih na glavu uspijem staviti samo sebi...

U svakom slučaju, premda do Božića ima još vremena, svi se polako veselimo dolazećim blagdanima, obečajući si da će ove godine sve proći bez strke i stresa, koje redovito i primarno priredim ja, okupirajući kuhinju danima prije tijestom za kolače te naganjajući Lisu i Lady po kući koje, uvijek spremne pomoći, uporno pokušavaju otuđiti nešto od materijala – da mi olakšaju posao, naravno... Istom uče i goste, koji to redom svaki puta iste sekunde usvajaju, pa ako namjeravam napustiti kuhinju na sekundu, moram je osigurati dvostrukim lokotima, hehehe....

Slatke muke u to su doba zasijenjene samo jednom velikom manom blagdana, posebno u urbanim sredinama – petardama. Kako se većina pasa boji pucnjeva tijekom tog perioda od Božića do Nove godine, šetnje povremeno postaju prava umjetnost jer se velik broj pasa - uključujući naše Lisu i Lady – uopče ne usude van, pa ciljamo najtiše periode tijekom dana kako bi peseki barem donekle u miru obavili svoje i uživali na sviježem zraku. Za igru vani tada je malo tko raspoložen pa većinom, nakon nužde, svi vuku natrag doma, u svoju malu oazu gdje se igraju neometani pucnjavom izvana.

Ja se dodatno veselim tom periodu i zbog godišnjeg s posla u uredu u kojem radim, tako da ću biti i više doma, pa ako se zateknete u blizini s ljubimcima – svakako se javite ili navratite na livadicu kod Švarcove!:-)






Post je objavljen 01.12.2013. u 10:27 sati.