< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (10)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari Da/Ne

by XXS Girl

Opis bloga



 Online Users





Pokušat ću s vama podijelit svoje misli i osjećaje o svakodnevnom životu i meni najboljim knjigama Stephenie Meyer - Sumrak, Mladi Mjesec i Pomrčina.


Odbrojavanje do Breaking Dawn!


Get this widget!


Hrvatska verzija Breaking dawn (znači Praskozorje) će prvi puta u Hrvatskoj biti dostupna na velikom Algoritmovom partyju u suradnji sa Forks forumom 6.9. 2008. (subota).
Knjiga će na partyju biti dostupna po promotivnoj cijeni od 129 kn, a u trgovinama će biti dostupna već za nekoliko dana po cijeni od 149 kn. Opširnije o tome imate u postu od 27.6. i na prvom hrvatskom Twilight forumu - Forks forumu - ili na Algoritmovoj stranici - link.



SUMRAK



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photobucket




MLADI MJESEC

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





POMRČINA



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Look After My Heart










Blogovi koje čitam

Općenito, ne čitam ih baš, a ako - onda samo one na koje naletim...
čitam one koji se bave Twilightom


- ECLIPSE FAN
- DIAMONDS ARE ETERNAL
- FIRST TWILIGHT - blog by: Kaia


- THOUGHTS AND WORLD OF SOMEONE SPECIAL



LINKOVI
Službena stranica Stephenie Meyer
Twilight lexicon
Službena Twilight Movie stranica
Prvi hrvatski Sumrak forum - Svakako posjetite!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

subota, 01.03.2008.

Intervju s Alice, Rachelle, potvrde, Stephenie na turneji u Njemačkoj (Hamburg)

Hej.. ovako.. idemo od najstarijih vjesti prema najnovijima... sorry što nisam prije objavila sve vijesti.. čekala sam da ih se nakupi.. hehe

Evo ovako: na twilighters.org je objavljen intervju sa Alice, tj. Ashley Greene (intervju su obavile TwilightMoms), original možete pročitati klikom ovdje


no, budući da je text stvarno dug, evo prijevoda:

" 1.) TM: Da li si pročitala knjige?
Ashley: Naravno da jesam! Točnije, nekoliko puta. Završila sam sa sve tri knjige i postala sam fan i prije nego što sam otišla na audiciju.


2.) TM: Što radiš sa svojim slobodnim vremenom u Portlandu? (ima još, ali je ne bitno)
Ashley: Istražujem grad. Stvarno je prekrasno mjesto. Htjela bih imati ovdje kuću.


3.) TM: Koji je tvoj najdraži Alice-trenutak? Ako si ih čitala.
Ashley: Omiljeni Alice-trenutak? Hmmm.. Ima ih više, no onaj koji me uvijek nasmije je događaj sa žutim Porscheom. Pokazuje zaigranu toplu povezanost između Edwarda i Alice.


4.) TM: Da li si čula ijedan trač o nastavcima?
Ashley: Definitivno sam čula. Voljela bih kada bi bilo nastavka. Vidjet ćemo.


5.) TM: Da li se slažeš sa ostalim glumcima?
Ashley: Glumci su odlični! Svi si odgovaramo što je lijepo budući da smo sada obitelj.



6) TM: Koji glumci ili glumice su ti uzori?
Ashley: Obožavam, obožavam Audrey Hepburn. Tako je bezvremenska i klasična. Gina Davis je također odlična... Long kiss goodnight mi je bio jedno vrijeme omiljeni film. Julia Roberts, Meryl Strepp i Felicity Huffman su također osobe u koje se ugledam.


7.) TM: Koja je najveća razlika između Alice u knjigama i Alice koju ćemo vidjeti u filmu?
Ashley: Pokušat ću lik prikazati što sličnije knjizi. Iako ju svatko drukčije doživlava. Ne želim ništa unaprijed odavati, no pokušat ću liku dodati fasete koji možda neki nisu zamijetili. Većina ju doživljava kao veselu slatku vrckavu djevojku, no toliko je toga više u Alice.
than that.



8.) TM: Da li je Alicina kosa problem (zbog skraćivanja) ili ćeš raditi svoju verziju? Hoće li to biti perika ili tvoja kosa?
Ashley: Oh, kosa! Ha ha, definitivno će bit rada u procesu. No mislim da ćete biti zadovoljni. Opet, pokušat ću ju prikazati što sličnijom onime kako ju vide fanovi. Budući da nisam fikcija, morat ćemo raditi s mojim licem.


9.) TM: Da li si vidjela odjeću iz filma? Stephenie Meyer ima vrlo određeni look za za Alicinu haljinu za maturalnu večer na svojoj web stranici. Da li će designer odstupati od toga ili će biti nešto potpuno jednako?.
Ashley: Gardaroba koju sam ja vidjela je fantastična! Obožavam ju. No, nažalost, maturalna haljina je jednaki misterij i meni.



10.) TM: Htjeli bismo znati više o (casting) slikama. Da li je to stvarno bilo u zadnji trenutak? Hoće li perike biti korištene u filmu?
Ashley: Da, slika je bila samo sveukupna ideja. (???) Bez brige. Nismo ni pribiližno gotovi. Yes, the photo was just a general idea. Don’t worry.



11. ) TM: Što misliš o Stephenie Meyer?
Ashley: Stephenie je bila tako ugodna. Stvarno je slatka i nadarena žena. Bila sam pomalo nervozna što ću ju upoznati, no nakon što smo sjeli i počeli čarljati bilo mi je potpuno ugodno. Jako sam uzbuđena što sam imala mogućnost upoznati ju!



12.) TM: Na koji način si slična Alice, a na koji način se razlikuješ?
Ashley: Pa, fizički ima nekoliko razlika. U ovm trenutku znamo da sam mnogo višlja i sa dužom kosom. Mogu se identificirati sa bilo kojim karakterom, no ovo je malo drukčije ako uzmemo u obzir da je ona vampir koji može gledati u budućnost. Ja imam istu jako privrženost i ljubav prema obitelji. Blagoslovljena sam što imam tako dobru obitelj. Brinem se i puno za osjećaje drugih. Ne bih nikada nikog namjerno povrijedila. I da, koja djevojka ne voli shopping?



13.) TM: Da li si pod ugovorom za nastavke?
Ashley: Ne pričamo o ugovorima.


14.) TM: Što misliš na koji način će ti se život promijeniti nakon izlaska ovog filma?
Ashley: Pomalo sam nervozna. Ali to je pozitivna nervoza.I am a little nervous. A good nervous though. No izloženost javnosti će sigurno pomoći mojoj karijeri i omogućiti mi da radim ono što volim. Malo me strah za privatnost koja će sigurno biti na razini ničega, no osim toga vrlo sam uzbuđena (sretna).


15.) TM: Koje akcijske scene će se raditi? Čuli smo o letenju između drva - da li ćeš ti raditi nešto slično tome?
Ashley: Svi radimo dobar dio stuntova. Tako elegantno! We are doing a good amount of stunt work. So neat! Pokušavam sve svoje stuntove raditi sama.


16.) TM: Kako se pripremaš za ovu ulogu? Ili što moraš raditi? Čuli smo da Robert radi dosta fizičkih vježbi i također radi na svome dijalektu/naglasku. Da li ti moraš raditi nešto tome slično?
Ashley: Pa, baseball. Nisam ga nikada igrala, tako da je to izazov. Proučavam nekoliko knjiga, filmova i svoje osobne zadatke.


17.) TM: Kako je radit sa Catherine Hardwicke?
Ashley: Catherine je energijska bomba. Pozitivna energija. Vrlo je zabavno radit s njom.


18.) TM: Neki glumci samo pročitaju scrip, ali ne i knjigu prema kojoj je script napravljen.. što ti radiš? Budući da je dost tog u scriptu promjenjeno, da li misliš da ti poznavanje karaktera iz knjige pomaže ili to smeta?
Ashley: Mislim da sve pomaže što mi dođe pod ruke. Knjige, script, twilight stranice, Wikipedia..


19.) TM: Da li nam možeš reći nešto o Alicinoj odjeći?
Ashley: Aliceina odjeća je mix moderne odjeće sa elegancijom. Ma, ja imam najbolju odjeću! Razmišljam o tome da ju pokušam ponjeti sa sobom!


Ima još puno puno toga... rekla je također da je Jackson Rathbone (Jasper) vrlo drag dečko.. vrlo zabavan i na pitanje da li će Robert u filmu govoriti američkim naglaskom rekla je da misli da hoće. (iako - zašto smo onda pročitali da ima govorne vježbe? HM).
Ostatak možete pročitati klikom ovdje!




- sljedeći intervju je bio sa Victoriom... u njemu manje više nema nikakvih posebnih novosti.. no, iz intervjua se Rachelle čini tak dragom.. i tak ljubaznom.. intervju možete pročitati klikom ovdje.



- Kristen Stewart je uvrštena u Entertainment Weekly’s 30 under 30 listu - glumice. To je lista sa 30 glumica koje su sve mlađe od 30. godina i koje će imati (prema njihovim pretpostavkama) obećavajuću karijeru.. pa evo pogledajte klikom ovdje.



- konačno je potvrđeno da će Sarah Clarke glumiti Renee i Edi Gathegi Laurenta (klikom na Sarah Clarke imate cijeli popis glumaca, režisera i slično)



- na stranici the N je pronađeno (prema glasanju korisnika) da su među omiljenih 5 knjiga (ovog tjedna!) Sumrak i Mladi Mjesec

Photobucket




- Stephenie je bila na turneji u njemačkoj 28.2. (u Hamburgu - to je bilo prvo odredište - šmrc cry ... a ja živjela tamo...) .. tamo je čitala odlomke iz svojih knjiga... odgovarala na pitanja obožavatelja...

Photobucket


klikom ovdje možete pročitati na engleskom iscrpan izvještaj o tome..


ovdje imate snimke... 1. dio, 2. dio, 3. dio, 4. dio, 5. dio, 6. dio, 7. dio, 8. dio


--> Stephenie priča o tome kako je dobila ideju za knjigu.. priča o svom snu

--> govori kako je htjela pisati priču o prvoj ljubavi.. kako je prva ljubav nešto jedinstveno, kako je puna terora i strasti

--> dok je pisala Twilight slušala je Linkin Park, beat je vrlo ubrzan, a tako je tekla i radnja... no dok je pisala New Moon beat je bio puno sporiji i depresivniji. Tada je otkrila Muse i otad čine veliki dio njezine playliste. Vrlo su joj draga grupa (ako ne i najdraža). Sa svakom novom knjigom je otkrivala i nove bandove i dopuštala im je da utječu na radnju i samo stvaranje scena. Kada je započela sa pisanjem Eclipse (skroz na početku) slušala je Hysteria-u (od Muse). Kao omiljenu pjesmu ju je slušala stalno iznova i iznova i na kraju, kada je bio poljubac između Jacoba i Belle - ta ju je pjesma također vodila. I da nema te pjesme, misli da stvari ne bi ispale tako kako jesu.

--> knjige je pisala navečer, dok bi djeca spavala (prevoditeljica - s njemačkog - nije baš dobro prevodila.. kada je netko to pitanje postavio, ona je određeni dio izostavila i samo na kraju dodala - a kada ste pisali - u koje doba dana? Na to je Stephenie dodala da je pisala noću, dok djeca spavaju - i prevoditeljica je na to dodala ''Respect'' / poštovanje/)

--> S glumcima je zadovoljna 95% (tko su ostalih 5 mene zanima.. hmm). Osobito je zadovoljna Edwardom i to joj je najbitnije što su njega dobro odabrali. Kaže da je imala priliku razgovarati sa Robertom o Edwardu i njegovoj depresiji u Sumraku. Nadodala je kako zna da neki nisu zadovoljni izborom no kako ne shvaća cijelu tu stvar sa Gaspardom Ullielom. Zatim - kad su bili na ručku - vidjela ga je kako je išao niz cestu.. imao je kosu ofarbanu u crveno i imao je dugi crni kaput.. i mogli ste vidjeti ljude na cesti kako se pitaju tko je to (a čak i pomalo više kao ''što je to'') *Stephenie je to rekla pomalo hipnotizirano* cerek
Čak joj je izgleda slatko. 'Više kao anđeo nego kao osoba. Ima tako zanimljivo lice i dok sjediš uz njega, ne znaš što bi rekao.' I pitao ju je "Zašto su Edward i Carlisle tako bliski, pa nisu si čak ni prava obitelj?" a ona bi "Što? što si to rekao? *Stephenie je to rekla pomalo zamišljeno.. kao da sanjari... kao da joj se manta* I rekla je lijepe riječi o Kristen.. kako ga gleda kada su u istoj prostoriji
*Stephenie imitira Kristenino obožavanje*.
Za kraj je nadodala da je savršen i da nemamo razloga za brigu.


Stephenie Meyer


--> pričala je o tome kako su joj likovi došli na um.. 90% su iz njezine mašte, sve je išlo tako prirodno.. dok je pisala o Edwardu i Belli bilo joj je normalno da Edward ima sestru koja se zove Alice, koja može vidjeti u budućnost.. no tijekom jednog intervjua joj je sinulo - kada su ju pitali da li je njezina obitelj kao Bellina (odgovorila je da nije, jer je Bella dijete razdvojenih roditelja i jedinica, a da je njezina vrlo velika, roditelji su joj u braku sto i nešto godina, ima hrpu braće i sestara, svi su veoma različiti, ali se odlično slažu) - da su oni Cullenovi! Tako da misli da su Cullenovi bazirani na njezinoj obitelji; tata joj je isti Carlisle samo što je sijed, a nadodaje iako su tako jako jako različiti da bi ispod svega toga jedni za druge život dali

--> pitaju ju da li je istina da izlazi i četvrta knjiga (onako, allo????).. govori da da.. uskoro, 2. 8.'08. u Americi.

--> pitali su Steph tko su osobe za koje Edward Belli jednom govori da su na popisu osoba kojima se ona više sviđa nego što misli; odgovara da su to većina dečkiju i jedna osoba za koju to baš nije primjereno, a to je njezin učitelj biologije - Mr. Banner

--> pitaju ju koliko je Alice visoka ; odgovor je 4'8'', 4'9'', no Steph ne zna koliko je to u cm. (145cm -
netko iz publike viče odgovor u centimetrima smijeh)

--> Twilight je napisala u 3 mjeseca, tijekom ljeta, a za ostale dvije joj trebalo puno duže zato što ne može samo tako pisati, mora još dovršavati i ići na turneje..

--> pitaju ju koji joj je omiljeni citat,govori da je to teško pitanje.. vjerojatno iz posljednje knjige, no da joj je glava trenutno puna četvrte knjige, no ima jedan citat koji joj je vrlo drag, a to je onaj kada Bella ima slomljenu ruku pa ju Emmet pita - "Ha, Bella, opet si pala?" pa ona kaže da je udarila vukodlaka. (“You fall down again, Bella?” ''No, I punched a werewolf in the face, Emmett.”)

--> na pitanje hoće li pisati još neke priče osim Midnight suna i četvrte knjige, odgovara da ne zna.. da joj je pomalo dosta vampira, da ima dosta drugih ideja koje bi htjela zapisati, no da si ne može zamisliti da prestane pisati o 'svojim' vampirima ... no vjerojatno će napisati još knjiga, ali ne iz Belline perspektive, tj. da će se najvjerojatnije vratiti Cullenovima. zubo

--> na pitanje da li vampiri mogu dobiti djecu je odgovorila da se takvi odgovori nalaze na twilight lexiconu, no da na takva pitanja neće odgovarati jer bi fanovi mogli početi zaključivati da se neke stvari neće pojaviti u knjizi .. tj. ako na neke odgovori da nikad neće biti u knjizi, a na neke ne odgovori, da će ljudi započeti sa svojim pretpostavkama.

--> opet o snu; što je točno sanjala (o vampirima); u njezinom snu oni nisu imali imena, no tu je bio taj prekrasni, sjajni vampir i bio je sa djevojkom na proplanku pokušavajući joj objasniti zašto mu je tako teško ne ubiti ju i u snu je znala da su zaljubljeni i znala je za sve probleme koji su imali i zatim, kada se probudila, je napisala 13. poglavlje - scenu sa proplankom i nakon što je završila htjela je znati što će im se dogoditi. Hoće li ju ubiti, kako će to riješiti. I to je razlog što jr nastavila pisati.

--> da li je imala ikakve ideje prije nego što je sama počela pisati, da li je imala kakvu predodžbu iz druge knjige ili filma kao što je ''Intervju s vampirom''; Prije Twilighta je pročitala samo jednu vampirsku knjigu, od Anne Rice - ne sjeća se točno koju, pročitala ju je jako davno i misli da joj se baš nije pretjerano svidjela. Bila je prestrašna. Nije nikad u životu pogledala film s vampirima, nije nikad čitala 'Draculu'... jednostavno joj se horori ne sviđaju. Tako da, kad Twilight izađe u kinima, to će joj biti prvi put da gleda film s vampirima.

--> tko joj je omiljeni lik.. s kime se najviše identificira; Hmm... ne može nikoga izabrati.. no.. Bella joj je pomalo kao sestra, pa čak kao kćer. Ponekad joj se njezine odluke ne sviđaju pretjerano, no onda ona i Edward imaju isti pogled na stvari. Ako se ikad u knjizi pojavljuje kakav argument, možemo biti sigurni da sjedi pored Edwarda. A i tu je i Alice koja je savršeni najbolji prijatelj. Voljela bi se družiti s njom. A tu si i Carlisle, Emmet... težak izbor... ne može se odlučiti.

--> nekoga je zanimalo što bi se dogodilo kada životinja (koju vampir ugrize - tj. čiju krv ispije) ne bi uginula. Da li bi postala vampir - životinja ili nešto slično; Ne, ne.. oni su njihova hrana.. to je.. .. njihov otrov je prejak za životinje. Ubio bi ih.

--> da li je smišljala Edwarda prema nekoj svojoj mašti ili dečku iz snova (žena koja je prevodila je pitanje prevela u totalno drukčijem značenju i zbunila Stephenie. Tako da Stephenien odgovor ne odgovara postavljenom pitanju); 'Nisam tražila nikog takog opasnog.. Ja, stvarno... Edward je bio... kada mi je Edward prvi puta sinuo u mom snu... Nije bio ono što sam tražila, no imao je podlogu... Pomalo sam oduvijek voljela crvenokose... Tako da su postojali djelići njega, no nije temeljen ni na kome koga poznajem niti je stvoren prema nekom idealu.'

--> da li se identificira sa Bellom - zbog cijele one situacije što ne zna što želi / zbog njezine neodlučnosti;
odgovorila je da kad je bila na fakultetu da je bila okružena mnogim ljudima tako da zna kako je voljeti više ljudi na različite načine. I misli da ako nisi nikad bio zaljubljen da ne znaš kako je to preboljeti (preći preko) prvu osobu u koju si bio zaljubljen. No nakon što to prođeš, nakon što ti srce bude slomljeno i kreneš dalje i nađeš drukčije vrstu ljubavi, shvatiš kako postoje mnoge sjajne stvari i da se one sve ne mogu uspoređivati. Ne možeš reći ovo je najbolje, a ovo je samo sporedno. Ljubavi dolazi u tako mnogo oblika i vrlo je teško odabrati.

--> da je ona Bella; da li bi izabrala Edwarda ili Jacoba?
*duga stanka* Ona bi vidjela da li bi se mogli složiti da dijele. Ne bi se mogla odlučiti.. (ok.. ovo zadnje me malo isfrustriralo.. jer nisam znala kak bi prevela.. pa evo.. ostavit ću vam originalni citat
''I think I would see if they would agree to a sharing situation. I couldn’t make a decision''.. sada pitanje - što misilte, jel jo se to odnosilo na nju.. da nju dijele.. ili kao neku opasnu situaciju u kojoj bi se obojica mogli zauzeti za nju?)



Eto.. ovo je bio malo iscrpniji post.. iako svi znate engleski, navikla sam na prevođenje.. pa da nastavim s tom tradicijom naughty

Veliki pozz svim twilight fanovima.



| Twilight (28) | New moon | Eclipse |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.