< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (10)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari Da/Ne

by XXS Girl

Opis bloga



 Online Users





Pokušat ću s vama podijelit svoje misli i osjećaje o svakodnevnom životu i meni najboljim knjigama Stephenie Meyer - Sumrak, Mladi Mjesec i Pomrčina.


Odbrojavanje do Breaking Dawn!


Get this widget!


Hrvatska verzija Breaking dawn (znači Praskozorje) će prvi puta u Hrvatskoj biti dostupna na velikom Algoritmovom partyju u suradnji sa Forks forumom 6.9. 2008. (subota).
Knjiga će na partyju biti dostupna po promotivnoj cijeni od 129 kn, a u trgovinama će biti dostupna već za nekoliko dana po cijeni od 149 kn. Opširnije o tome imate u postu od 27.6. i na prvom hrvatskom Twilight forumu - Forks forumu - ili na Algoritmovoj stranici - link.



SUMRAK



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photobucket




MLADI MJESEC

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





POMRČINA



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Look After My Heart










Blogovi koje čitam

Općenito, ne čitam ih baš, a ako - onda samo one na koje naletim...
čitam one koji se bave Twilightom


- ECLIPSE FAN
- DIAMONDS ARE ETERNAL
- FIRST TWILIGHT - blog by: Kaia


- THOUGHTS AND WORLD OF SOMEONE SPECIAL



LINKOVI
Službena stranica Stephenie Meyer
Twilight lexicon
Službena Twilight Movie stranica
Prvi hrvatski Sumrak forum - Svakako posjetite!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

četvrtak, 29.11.2007.

VOTE - NOW...

Potaknuta sam anketom koju je napravila Isabella Swan (Forksvampires)....
pa me zanimalo sto "moji" citatelji misle...

KOJI VAM JE NAJDRAŽI NASTAVAK SUMRAK SERIJALA?

Sumrak
Mladi Mjesec
Pomrčina


(View Results)

Create a Poll


ovo je pjesma koju Edward Belli uvijek pjeva prije spavanja...
uživajte

Lullaby (Goodnight, My Angel) — Billy Joel



| Twilight (39) | New moon | Eclipse |

srijeda, 21.11.2007.

Twilight lexicon

OK, činit će vam se smiješno... no, prije par dana... kad sam još bila zbunjena u vezi toga svega sa utiskivanjem.. poslala sam mail na twilight lexicon i odgovorili su mi :)
Pa evo što sam dobila....


First of all, I am not Stephenie. I am Alphie who runs the Twilight Lexicon. Second of all, your English is fine :) Ich kann ein bischen auf Deutsch sprechen, aber mein gramatic ist sehr schlecht!

About the vision that Bella saw - she saw possibilities. She saw that if she chose Jacob, she owuld have a wonderful future with him. He was her "soul mate" in the sense that she could find happiness with him. But Edward is the one she can't live without. And Bella wanted Jacob to find someone that HE can't live without - someone more than a soul mate. Someone who truly completed him. For example - I can think of some of my girlfriends as soul mates, but they aren't the person I have chosen to live my life with. Do you see the difference?



Naravno da sam znala da Stephenie ne odgovara na pitanja, ipak je ona stvarno prezauzeta, ali jako mi je drago što ne spadaju u one koje mailove i fanove ignoriraju. Pa tako da vi ostali znate... iako je meni sama činjenica da bi postavila pitanje bila smiješna.. no kako su krenule rasprave... odlučila sam, jer ipak im s tom namjerom stranica i postoji, a i htjela sam znati istinu iz prve ruke, a ne samo nagađati.



| Twilight (11) | New moon | Eclipse |

ponedjeljak, 19.11.2007.

Utiskivanje... opet

Jedna cura... sa eclipsefan bloga je ostavila jedan komentar.. uglavnom, netko je napisao - na jednom američkom blogu - da je Stephenie ostavila informaciju (na svojoj stranici) da će Bella i Jacob voditi ljubav i da će se on pri tom činu utisnuti na nju.. e pa ja to nisam pronašla na njezinoj stranici, ali još tražim.. dotad pročitajte komentare američkih čitatelja ovdje - klikni
(te informacije su skroz na dnu stranice)
ili jednostavni na mojoj stranici, budući da sam ja laaaganini išla copy - paste...

Pozdrav svima


Anonymous said...
i am SO dissapointed with how eclipse ended! this can't possibly be the last book! there's so much to be desired from the ending, what happens to Bella after shes changed? and does Jacob ever get imprinted? what does charlie say about their getting married??? UGH



Dance Chica said...
I, too, would love to see Jacob find his person to imprint with. I really want that because I really do like Jacob. I mean, I love Edward's character and I wanted Bella with him, but I still liked Jacob. I would have liked for them to remain friends and for Bella NOT to have realized she was "in love" with him. *sigh* While I was disappointed with Eclipse, I did still enjoy it. It didn't ruin anything for me, and I will still read the next one. I just have to know what happens. LOL.


Anonymous said...
The whole relationship between Bella and Jacob threw me off track. From the very beginning of Twilight, Stephanie Meyer has made it exceedingly clear that Bella and Edward are soul-mates, and share a romance that by far surpasses the boyfriend-girlfriend scenario encountered by their friends. The fact that Bella could actually envision a life with Jacob, and imagine their children detracted from my vision of their love. Call me a romantic but I've always been fond of the idea of meeting your prince charming and staying together, forever.


Anonymous said...
People, go on to Stephanie Meyer's website quick! She's dropped a hint that although Edward's blood is stagnant, meaning he can't father children, he actually asks Bella to make love to Jacob in order that they may bring up their own children. Jake doesn't know about any of this, but Edward also doesn't realize that once you make love to a werewolf he imprints upon you.



Anonymous said...
nooo...
i dont wanna that..
i dont wanna that bella and jacob make love together..
i dont wanna that she have HIS kids...
i think that bella & edward are perfect together..and if she will be with jake in the end...it sucks
SM, dont do that!


maybe im crazy but the romantic between bella & edward makes me happy...and i want to find my
soulmate..too..

but this only a boo...so i shouldnt be disappointed.
ps-my english sucks... im from germany



| Twilight (22) | New moon | Eclipse |

nedjelja, 18.11.2007.

DUHOVNI PARTNER - Utiskivanje

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Nela, i svi ostali kojima nije jasno na što mislim pod ovim pojmom:


CITAT SA STRANICE 419.

"U kratkoj, beskrajnoj sekundi, ispod suznih kapaka ukazao mi se posve drugačiji životni put. Kao kroz prizmu Jacobovih misli (!!!!) jasno sam razabrala čega ću se sve odreći, što sve točno mogu izgubiti zbog ove nove samospoznaje. Vidjela sam Charlieja i Renee smiješane u čudan kolaž u kojem su i Billy i Sam i La Push. Ugledala sam kako godine teku i znače nešto dok protječu, jer me mijenjaju. Vidjela sam golemog crvenkastosmeđeg vuka kojeg volim i koji me stameno štiti uvijek kad ustreba. U najsitnijem djeliću te sekunde opazila sam glavice dvoje malene, crnokose djece što trče od mene u poznatu šumu. Kad su nestala u njoj, sa sobom su odnijela i ostatak vizije.

A tad sam, posve jasno, osjetila paranje duž rasjeline u svom srcu, kad se manji dio otrgnuo od cjeline."


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ok, i sad pazite ovo - ovo je citat sa 471.
Molim vas, pročitajte ga više puta, ako ne vidite na što točno mislim, iako... označiti ću ga.


" "Ne." Jacob je odmahnuo glavom. "Ja sam točno ono što ti treba, Bella. Išlo bi samo od sebe - ugodno, lako kao disanje. Bio sam prirodni put kojim bi tvoj život pošao..." Načas se zagledao u prazno, a ja sam pričekala. "Da je svijet onakav kakav bi trebao biti, da nema nemani, da nema magije..."

Vidjela sam isto što i on, i znala da je u pravu. Da je svijet suvisao, kakav bi trebao biti, Jacob i ja bili bismo zajedno. I bili bismo sretni. U tom svijetu, on bi mi bio duhovni par - a bio bi mi i u ovome, da njegovo pravo nije zasjenilo nešto jače, nešto tako jako da ne može postojati u racionalnom svijetu.
Postoji li nešto takvo i za Jacoba? Nešto što bi nadjačalo duhovni par? Morala sam vjerovati da postoji.

Dvije budućnosti, dva duhovna para... previše za bilo koga. I tako nepošteno što neću biti jedina koja će to platiti. Jacobova bol bila je previsoka cijena. Zgrčila sam se na tu pomisao i upitala bih li se ipak pokolebala, da nisam već jedanput izgubila Edwarda. Da nisam znala kako mi je bez njega. Nisam bila sigurna. Ta spoznaja bila je tako duboko u meni da nisam mogla zamislilti kako bih se osjećala bez nje."


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



NJEZIN DUHOVNI PARTNER JEST JACOB - SAMA JE TO GORE REKLA...
i pita se hoće li Jacob ikad imati ikoga tko će nju nadjačati... jer je ona njegov duhovni partner, ...ona ima Edwarda - NJEZIN JE DUHOVNI PARTNER (Jacob) NADJAČAN... NEČIM IRACIONALNIM... EDWARDOM, JER UTISKIVANJE NE ZNA ZA RACIONALNO I IRACIONALNO...


Mislim da ovo ne mogu potpunije objasniti nego što jesam... stvarno se nadam da ćete shvatiti... nemojte tu knjigu samo čitati.. malo razmišljajte o značenju pojedinih rečenica...

UPDATE

Ljudi, pogriješila sam... kliknite OVDJE i dobit ćete odgovor na pitanje.
Nije joj duhovni partner... pročitajte prvo pitanje i odgovor... nadam se da znate engleski, ako ne... mogu prevesti... e još jednom sorry... pokušavala sam ljude ubijediti, huh.. uzalud, ali očito nisam bila jedina koja je razmišljala o tome... jej!



| Twilight (1) | New moon | Eclipse |

izabrana glumica za Twilight

Pročitala sam sa jednog dobrog bloga - eclipsefan - (he he, evo propagande zubo ) da je izabrana glumica za Twilight.

To je Kristen Stewart.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Iskreno, meni se osobno ne sviđa, barem ne fizički... nema smeđe oči i nema pune usne kao Bella, osim toga, čini mi se malo previsokom (5'7'', u cm je to 1.68, dok je Bella visoka 5'4''). No, to što se meni ne sviđa, ne znači ama baš ništa.. jer možda cura baš bude svojim glumačkim umijećem nadoknadila sve fizičke mane... hm.. morat ćemo se još naviknuti.

Iskreno (drugi put), htjela sam... taaako sam htjela da to bude Emily Browning... kad god bih čitala Twilight, New Moon i Eclipse zamišljala bih nju :(

Evo vam ovdje par Kristeninih slika.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Kliknite ovdje za više informacija o glumici

Informacije sa Stepheniene stranice - klikni ovdje >

subota, 17.11.2007.

:)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Pročitala sam jučer Pomrčinu i mogu reći da je stvarno odlična...
Sada čak može konkurirati mom najdražem Sumraku. Jednostavno je pre- pre- dobro napisana; ima akcije... ljubavi.... dubokih misli... Najviše mi se sviđa što konačno otkrivamo pojedinosti iz Jasperovog i Rosalienog života. Zemaljskog. Ali i Edward i Jacob se konačno otvaraju.
Mladi Mjesec mi je tak tak jer Edwarda nema, volim Jacoba, ali Edwarda više. (No u Pomrčini konačno shvaćam u čemu je Jacobina ljepota... ne fizička)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

No, sada kad sam pročitala Pomrčinu, mogu reći da je u nekim dijelovima, bar meni, zbunjena... Taj Vladimir, koji je prevodio, je napravio par propusta...
Bella u jednom dijelu govori "Privukle su me tri riječi" i onda dođe taj text i nakon toga piše "Četiri riječi koje su me privukle bile su..." (ali četiri su riječi)
...zatim je zaboravio staviti navodnike na jednu Bellinu rečenicu.. ma, sve u svemu nije tak strašno... ali zasmetalo mi je.


Također na kraju postoji jedan stvarno zbunjen dio... Utiskivanje. Dogodit će se nešto iz čega će Bella shvatiti da je njezin duhovni partner Jacob. Ili sam to samo ja tako protumačila, jer ne postoji bolje objašnjenje. (471. i 472. stranica)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ali osim toga, zanijemila sam u određenim dijelovima.. mislim, ne želim pisati što se dogodilo, jer ne bi bilo u redu prema drugima koji nisu čitali; samo ću reći da sam ostala zapanjena nekim Bellinim postupcima... ali ipak je ona samo ljudsko biće... i zapravo ne mogu joj zamjeriti kao neki drugi čitatelji koji ostavljaju bijesne komentare na Stephenienoj stranici.

Jedva čekam da više ljudi pročita pa da konačno mogu krenuti rasprave blabla zaliven

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

utorak, 13.11.2007.

GOOD LUCK

Jedna stvarno great pjesma... poslušajte.

Basement jaxx - Good luck




ponedjeljak, 12.11.2007.

IZAŠAO 3. DIO NA HRVATSKOM - POMRČINA !!!! Update

Pročitala sam na blogu Miss Vampire da je izašla Pomrčina.. hm.. samo čudno mi je to što sam ja u subotu prolazila pored Algoritma i vidjela u izlogu Eclipse (engl. verziju) pa mi nije jasno zašto bi stavili englesku verziju ako imaju hrvatsku???? Mislim, ne bi li ljudi prije nahrlili na hrvatsku?

Malo sam skeptična... ali jooooj, da bar budem u krivu eek


UPDATE

KUPILA SAM POMRČINU 2DAY!!! E, ma presretna sam :) :) :)

nut

smijeh

naughty


neću još čitati, odlučila sam prvo još jednom pročitati prva dva... ali dobar je feeling kad znam da mi stoji doma i da mogu svaki trenutak zaviriti i pročitati koji odlomak !

cerek

nedjelja, 11.11.2007.

MY FICTIONAL LOVE

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Maloprije sam bila na stranici Stephenie Meyer, tek toliko da vidim ima li kakvih novosti... pa sam naišla na link, za ovaj stripić.

Malo sam se zapitala jel mi to svi koji smo pročitali ove knjige živimo u nekom - našem - svijetu mašte, fikciji?.. budući da nas je ta knjiga toliko začarala... jesu li nam ljudi i dečki iz našeg života nedovoljno zanimljivi, naši životi suhoparni?

Hm.. za svoj vlastiti mogu reći da nije, ali nešto me i dalje muči, jer zašto sam i dalje toliko opsjednuta njome? Karakterima?

...Zašto ljudi pišu blogove o tom serijalu?! Zašto ja te blogove posjećujem?!

DJECA O LJUBAVI

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ljubav vas pronađe, čak i kad joj se pokušate sakriti. Ja joj se pokušavam sakriti otkad sam imao 5, ali cure me svejedno nalaze.
Dave, 8 godina


Ne žurim se zaljubiti. Četvrti razred je već sam po sebi dovoljno težak
Regina, 10 godina



Ljubav je kad mama vidi tatu na wc-u i ne misli da je to odvratno.
Karen, 7 godina



Naučite se dobro ljubiti. To bi vam moglo pomoći da vaša žena zaboravi da niste iznijeli smeće.
Erin, 8 godina


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Nije sve u izgledu. Pogledaj mene. Zgodan sam, a još nemam nikoga ko bi se udao za mene.
Brian, 7 godina



Ako je zaljubljivanje nešto kao slovkanje, ne želim se zaljubiti. Traje predugo.
Glenn, 7 godina


Ljubav je kao mala starica i mali starac koji su dobri prijatelji čak i kad se dugo poznaju.
Tommy, 6 godina


Moja mama me voli više od svih drugih. Nećete vidjeti nikog drugog da mi daje pusu za laku noć.Clare, 6 godina


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ljubav je ono što je u sobi tokom Božića, ako staneš sa otvaranjem poklona i bolje osluhneš.
Bobby, 7 godina



Ljubav je kad kažeš dečku da ti se sviđa njegova majIca, a onda je on nosi svaki dan.
Noelle, 7 godina



Ljubav je kad mama napravi tati kavu i onda otpije gutljaj prije nego mu je da, da vidi da li je dobrog okusa.
Danny, 7 godina



Ljubav je ono što te nasmije kada si umoran.
Terri, 4 godine


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Ljubav je kad izađete van i sav svoj pomfrit podijelite s drugime, a da ne tražite ništa zauzvrat.
Chrissy, 6 godina



Ljubav je kad cura stavi parfem, a dečko kolonjsku, i onda izađu van i mirišu jedno drugo.
Karl, 5 godina



Kada je baka oboljela od artritisa više se nije mogla saginjati i lakirati nokte na nogama, pa joj je to radio deda, čak i kad je njega boljelo od artritisa. To je ljubav.
Rebecca, 8 godina



Nemojte govoriti VOLIM TE osim kada to osjećate. A kada to osjećate, recite to češće. Ljudi zaboravljaju reći VOLIM TE!
Jessica, 8 godina


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Kada volite nekoga, oči vam trepću i u njima sjaje male zvijezdice!
Karen, 7 godina



Kada mama vidi tatu znojnog i prljavog, ali mu ipak kaže da je svejedno zgodniji od Roberta Redforda.
Chris, 8 godina



Kada nekome kažeš nešto loše o sebi i bojiš se da te ta osoba neće voljeti zbog toga što si rekao, a onda te ta osoba iznenadi tako da te zavoli još više!
Samantha, 7 godina


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Kada te netko voli, način na koji izgovara tvoje ime - je drugačiji!
Billy, 4 godine

četvrtak, 08.11.2007.

JEEE :)


Ajme, ljudi.. položila sam prvi kolokvij.. je je je zubo

Ovih dana baš i nisam često bila za kompom.. nekako su me neke druge stvari previše odvlačile.. osobito i to što mi se baš i nije ništa pretjerano događalo niti su me opsjedale neke misli koje bi bile vrijedne cyber prijenosa. dead

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.