Jedite što želite, pijte što volite

subota, 03.05.2014.

'Sunce piči - mi roštiljamo'

(kratak satirični izvještaj)

Ili 'Moja draga i ja i gajba puna piva'.. još uvijek nisam sigurna koji naslov bolje opisuje ovogodišnju proslavu praznika rada njami party

Tradicionalni Prvi maj i ove je godine pošteno proslavljen uz dobro piće, još bolju hranu i s odličnom ekipom. Veličanje ovog praznika održalo se na Vallelungi ( klikni pa saznaj više o Vallelungi). Dečki su kao veliki kavaliri dan prije "pripremili teren". Pokosili su i počistili sve što je trebalo, donjeli piće, hranu, stolove i prespavali (kampirali) kako bi dočekali 1. maj u svom stilu.





Ujutro nas je dočekala mala osunčana oaza spremna za proslavu (najbolje je doći na gotov čin). Okupljanje je započelo oko 10 uz kavu i kolače, finalne dogovore, sakupljanje namirnica i ostalih stvari. Do podneva se skupilo cijelo društvo od nas dvadesetak veseljaka (svi smo prije svega veliki ljubitelji prirode). Društvo se smjestilo na stepenice, s kojih se pružao predivan pogled na plinski roštilj po kojemu su glavni kuhari počeli slagati hranu. Čevapčići, pljeskavice, piletina, tikvice i luk - same delicije koje su toliko rijetke da ih se trebalo naručiti čak dan prije, počele su širiti opojne mirise po Vallelungi. K'o izgladnjela djeca, napali smo lonce sa hranom. Nakon dvadesetak minuta tišine, ljudi su se ponovo počeli oglašavati, puno veseliji i zadovoljniji nakon što su napunili želudac.





Nakon ručka došlo je vrijeme za trening i trošenje kalorija. Svatko je radio ono što mu najbolje ide.. Netko se sunčao, netko igrao nogomet, drugi su se uhvatili odbojke, a neki su se jednostavno opuštali uz hladno pivo (sunce je baš upeklo, moralo se pripaziti na unos tekućine u tijelo).. partypartyparty
Popodne je uz igru i u dobrom društvu stvarno brzo prošlo (uz pokoju masažu, vic, priču, čašicu...) Prvenstvo u odbojci bilo je veoma napeto. Tim 1 koji su sačinjavali uglavnom dečki oštro je napadao Tim 2 koji je bio sastavljen od ljepšeg spola. Nakon napete i neizvjesne utakmice, dečki su pobjedili i za nagradu osvojili pripremu roštilja N°2. Drugi roštilj je nestao istom brzinom kao i prvi (Zamijećeni su izvanredni zvukovi mljackanja i lizanja prstiju). Nakon još jednog predivnog obroka, zauzeli smo poziciju s pogledom na more i zaljev, te je uz priču i smjeh pala noć.

< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (4)

Opis bloga

Kolegij: Online novinarstvo
Teme: gastro & ostalo
Studentica: Berečić, Doris