ponedjeljak, 30.01.2012.

Na muškarca naletio teretni vlak te ga usmrtio na mjestu

Na muškarca naletio teretni vlak te ga usmrtio na mjestu
Što je muškarac radio na otvorenoj pruzi u vrijeme nailaska vlaka te njegov identitet i druge okolnosti nesreće pokazat će istraga.
Očevid je na pruzi obavila policija
Ponedjeljak, 30. 1. 2012. u 13:01, zadnja izmjena prije 8 sati i 37 minuta Piše: Boris Gajdukov
Na muškarca naletio teretni vlak te ga usmrtio na mjestu Goran Kovačić/Pixsell Ilustracija

Na dionici magistralne pruge Zagreb-Vinkovci u ponedjeljak ujutro oko 5.30 sati teretni vlak je na željezničkoj postaji Donji Andrijevci
naletio na muškarca i ubio ga na mjestu. Očevid su napravili policajci, a željeznički promet su preusmjerili na drugi kolosijek.
Što je muškarac radio na otvorenoj pruzi u vrijeme nailaska vlaka te identitet stradalog i druge okolnosti nesreće utvrdit će se istragom.


izvor24.sata.hr

Objavljeno u 21:44 • Komentari (0) • Isprintaj#

subota, 14.01.2012.

Dobrovoljni vatrogasci spasili obiteljski dom

Ovo je naša deveta intervencija ove godine, i jedna u nizu noćnih, na koju se u kratkom roku odazvalo 14 vatrogasaca, istaknuo je zapovjednik postrojbe Ivan Vukašinović.

STARO TOPOLJE - Sinoć je poslije 20,00 sati u Starom Topolju buknuo požar na gospodarskom objektu – čardaku u Dalmatinskoj ulici br. 44. Brzom intervencijom dobrovoljnih vatrogasaca iz Donjih Andrijevaca požar je lokaliziran te je spriječeno njegovo daljnje širenje na druge gospodarske objekte i obiteljsku kuću koja se nalazila u istom dvorištu.

Pretpostavlja se kako je požar uzrokovan čovjekovom nepažnjom odnosno neopreznim paljenjem smeća neposredno uz čardak i uz nepovoljne vremenske uvjete (jak vjetar).

- Ovo je naša deveta intervencija ove godine, i jedna u nizu noćnih, na koju se u kratkom roku odazvalo 14 vatrogasaca, istaknuo je zapovjednik postrojbe Ivan Vukašinović.

(izvor:sbplus)

Objavljeno u 15:05 • Komentari (0) • Isprintaj#

Eksplodirala ručna bomba 'M75'

DONJI ANDRIJEVCI - Danas oko 12,40 sati između mjesta Divoševci i Donji Andrijevci, prilikom čišćenja odvodnog kanala, 42-godišnji djelatnik jednog poduzeće iz Slavonskog Broda aktivirao je eksplozivnu napravu koja je bila odbačena u kanalu - izvjestila je PU brodskoposavska.

Po nalogu nadležnog državnog odvjetništva policija je obavila očevid uz stručnu pomoć djelatnika za protueksplozijsku zaštitu. Očevidom je utvrđeno da je djelatnik poduzeća koje je obavljalo poslove čišćenja kanala, upravljajući radnim strojem „Bagerom" s priključnim uređajem za čišćenje kanala tkz. „Tarup", u jednom trenutku zakačio ručnu bombu „M75", koju je nesavjesni građanin tu odbacio i tom prilikom ju aktivirao.

Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja na radnom stroju, ali pri tom nije bilo ozlijeđenih osoba. Na mjestu eksplozije i u njenoj neposrednoj blizini pronađeno je još sedam komada neeksplodiranih ručnih bombi „M75", čije je upaljače na mjestu pronalaska uništio djelatnik za protueksplozijsku zaštitu, a tijela bombi preuzeo radi daljnjeg uništenja.

Zbog kaznenog djela „Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" policija protiv, za sada nepoznatog počinitelja, podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


(izvor:sbplus)

Objavljeno u 15:03 • Komentari (0) • Isprintaj#

U Donjim Andrijevcima "Teška krađa" - četiri autofelge...

DONJI ANDRIJEVCI - Policijski službenici su danas dovršili kriminalističko istraživanje nad četvoricom mlađih muškaraca u dobi od 20 do 29 godina, sa područja općine Donji Andrijevci, te utvrdili osnovanu sumnju da su oni počinili kazneno djelo „Teška krađa". Oni su sredinom mjeseca siječnja, oko 21 sat, preskočili dvorišnu ogradu visine preko 2 metra i ušli u dvorište obiteljske kuće vlasništvo 54-godišnjakinje. Nakon toga su kroz nezaključan prozor ušli u dvorišnu zgradu, a potom preko krovišta ušli u tavanski prostor obiteljske kuće odakle su otuđili četiri čelične felge za automobil, te veću količinu raznog željeza, koje su naknadno prodali kao sekundarnu sirovinu. Protiv njih slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Teška krađa".

(izvor:sbplus)

Objavljeno u 15:01 • Komentari (0) • Isprintaj#

Odličan lovočuvar

SBplus, iz svojih pouzdanih ali neslužbenih izvora, saznaje kako je lovnik LG "Jastreb" iz Donjih Andrijevaca, Antonio Bunčić, tijekom ophodnje lovišta, u krivolovu zatekao Marka (Mate) Seletkovića iz Donjih Andrijevaca te ga prijavio za nezakonit lov.

DONJI ANDRIJEVCI - Policija je jučer oko 16 sati zbog, sumnje u kazneno djelo „Protuzakonitog lova", uhitila 25-godišnjaka s područja općine Donji Andrijevci.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je on, jučer oko 15 sati, na području Lovnog gospodarstva „Jastreb" iz Donjih Andrijevaca, ustrijelio srnu s puškom marke „ČZ", call. 22 VMR. Srnu je, nakon toga, ogulio u dvorištu obiteljske kuće.

Policija je, uz potvrdu, od njega oduzela ustrijeljenu i oguljenu srnu, pušku kojom je počinio kazneno djelo i koju je nedozvoljeno posjedovao, dva pripadajuća streljiva i jednu i čahuru.

Ustrijeljena divljač predana je lovniku LG "Jastreb" Donji Andrijevci, a protiv 25-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Protuzakoniti lov" i optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

SBplus, iz svojih pouzdanih ali neslužbenih izvora, saznaje kako je lovnik LG "Jastreb" iz Donjih Andrijevaca, Antonio Bunčić, tijekom ophodnje lovišta, u krivolovu zatekao Marka (Mate) Seletkovića iz Donjih Andrijevaca te ga prijavio za nezakonit lov.
(izvor:sbplus)

Objavljeno u 14:58 • Komentari (0) • Isprintaj#

nedjelja, 01.01.2012.

NOVOGODISNJA CESTITKA

partyCJENJENI POSJETIOCI OVOGA BLOGA OD SRCA VAM ZELIM SRETNU I USPJESNU NOVU 2012 GODINUpartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartyparty

Objavljeno u 11:44 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

DOBRO DOSLI U DONJE ANDRIJEVCE
Email an Webmaster








value="location_id=gn:3190586&location_name=Slavonski%20Brod&time_format=24&unit_system=metric&lang=hr&background=#FFFFFF&copyright_bar=false"
/>
style="width:220px;height:150px;display: block;text-indent: -50000px;font-size: 0px;background:#DDF url(http://yowindow.com/img/logo.png) no-repeat scroll 50% 50%;"
>Wetter Widget




YoWindow.com
yr.no










Get your own Chat Box! Go Large!



NOGOMET IGRICA












Website counter