srijeda, 28.12.2011.

Novo na blogu

Dragi moji vjerni posjetioci samo za vas postavio sam web radio na blog tako da mozete uzivat uz glazbu raznih web radio postaja sve sto morate uciniti kliknite na slikicu SurfMusik.de na desnoj strani bloga pritom vam se otvori novi prozor na kojemu mozete izabrati koju radio postaju zelite . ukoliko vam nekrene glazba i u lijevom kutu stoji firefox plugin kliknite na to i u par sekundi ce biti instaliran potrebni plugin te nakon instalacije mozete bez problema i besplatno slusati glazbu.za daljnja pitanja obratite mi se putem maila ili upisite jedan kmentar ovdje ispod.

Vazno ako zelte snimati glazbu sa "Radiograbber" taj program nije besplatan ali sa njime mozete legalno skidati glazbu

Objavljeno u 14:19 • Komentari (0) • Isprintaj#

petak, 23.12.2011.

BOZICNA CESTITKA



Dragi moji Blogovci,posjetioci mojih stranica od srca vam se zelim zahvaliti za dugogodisnju podrsku i suradnju.
Lijepo je znati da kad covjek nesto naprvi ,napise , ima onih koji to posjete pogledaju i cak i komentiraju ,a najvecea nagrad mi je uspjeh da sam sa mojim stranicama uspio ponovno okupit i udruziti
toliko ljudi tu su nastala i neka nova prijateljstva i probudila se naka stara vec usnula zbog lose komunikacije
nazalost u svijetu komunikacija u danasnje vrijeme sve manje ima mjesta ovakvim formatima kao sto su moje homepage ili ti blogovi ,jer
izlaze sve vise ovakvih poput Facebook Google+... ;sto nazalost moram priznati da je jednostavnije i bolje uredjeno
jer nazalost izrada takovih formata kosta novca i vremena i nemoze se realizovati s jednim covjekom .I za kraj htio bi se jos jednom
zahvaliti sto uz ovakve skupo i lijepo izradjene stvari jos uvjek nadjete vremena da posjetite ove nase jednostavne stranice ,
Te od srca vama i vasim familijama zelim cestit i blagoslovljen BOZIC te uspjesnu sretnu i veselu novu 2012 Godinu
vas Smolcic Vjeko BMV

Objavljeno u 15:08 • Komentari (0) • Isprintaj#

nedjelja, 18.12.2011.

TEXT PODRSKE ANDRIJEVACKIM RADNICIMA

"Svi želimo raditi. Želimo da naša firma izađe iz krize kako bi bila stabilna i dobra. Samo želimo pošteno raditi i svoju plaću primati, isključivo, u novcu"

DONJI ANDRIJEVCI - 'Našička d.d.' Andrijevci, tvrtka za eksploataciju šuma i pilanarstvo, 1921. godine otvorila je svoju pilanu s četiri 'jarmače' i parnim lokomobilom od 150 KS (110 kW) s uskotračnom prugom u dužini od 50 kilometara. U toj gigant pilani radilo je preko tisuću ljudi. Zbog nje je puno Ličana otišlo iz svog zavičaja.

Nesretne, trinaeste godine od otvaranja ove (Židovske) multinacionalne kompanije, nezadovoljni radnici, predvođeni andrijevačkim HSS-ovcima i perkovačkim komunistima, organizirali su poduži štrajk. Kako su, odreda, bili sirotinja koja nije imala nikakve materijalne zalihe, pa niti što za jesti, mjesni župnik, legendarni Ferdo Gersner, u crkvenom dvorištu, za njih je organizirao javnu kuhinju. Za 'nagradu' ga je, potom, biskup Akšamović, unatoč velikom protivljenju Andrijevčana, premjestio u novu župu
Američki san na hrvatski način

Šezdesetak godina kasnije, izvjesni Marinko Mikulić doselio je u Donje Andrijevce sa svojom već 'etabliranom' tvrtkom 'PAN kartonaža' u kojoj je desetak zaposlenih, manufakturno, izrađivalo kartonsku ambalažu za Đuru Đaković, Slavoniju DI i druge industrijske SOUR-e u okruženju. Iako je u selu radio 'Đurin' pogon u kojem je sedamdesetak zaposlenika proizvodilo sudove pod pritiskom, ovaj obrtnik je bio dobrodošao. Kasnije mu je, u narodu, državi i crkci, utjecaj rastao s rastom tvrtke i brojem zaposlenih u njoj.

U svom tridesetogodišnjem životu, tvrtka PAN je imala spektakularan razvojni put - postala je hrvatski industrijski kolos s više stotina zaposlenih - od Donjih Andrijevaca do Zagreba.

Kao da se povijest poigrala s Andrijevčanima, danas se počelo događati isto ono što je prije 77 godina eskaliralo u generalni štrajk u koji se uključila i crkva - na strani radnika. Danas se, ispred olinjalog, mjesnog, socijalističkog 'društvenog doma' okupilo četrdesetak (od 63-je sindikalno organiziranih) radnika PAN-a kako bi dali podršku svom sindikalnom povjereniku Marinku Matiću, koji je, nezakonito, premješten na novo radno mjesto - iz Andrijevaca u Slavonski Brod.

Marinko ga nije volio

„Zadnja tri dana, kad dođem na portu, upućuju me na novo radno mjesto - u brodski pogon, a tamo ne želim, jer sam, kao sindikalni povjerenik, nezakonito premješten, kaže Matić, koji u PAN-u radi već 18.godina.

Povjerenik SSSH u Slavonskom Brodu, Ante Malovan, pojašnjava kako je odluka o premještanju povjerenika ništavna te da, sukladno zakonu, 15 dana će čekati odgovor poslodavca, a nakon toga, povlačenje odluke zatražiti će sudskim putem.

Osnivanje sindikalne podružnice u PAN-u potaknulo je nezadovoljstvo radnika, prije svega, zbog smanjenja plaće i njene isplate u bonovima, odnosno, putem kartica tvrtke.

Kartica koja život zagorčava

„To su PAN-ove kartici s kojom možemo kupovati jedino hranu i piće i to u PAN-ovim trgovinama. Ne možemo plaćati kredite, režije, odjeću… školovati djecu. Tražimo svoje plaće u novcu" kažu ogorčene dugogodišnje zaposlenice Pavica Matić, Julija Puljić i Marica Rašić koje su, tvrde, ove godine dobile samo četiri plaće u novcu, a radile su svaku subotu, a ponekad i nedjelju - besplatno.

„Nekad se mogla kupiti i bijela tehnika i namještaj, a sada je sve palo samo na prehranu" potvrđuje i Ivan Markovac koji u PAN-u radi na slaganju kartona. „Kreditiramo mi njega, a ne on nas … ali, što možemo" demantiraju radnici zadnje izjave poslodavca Marinka Mikulića, kako mu radnici duguju četiri plaće.

Socijalni nauk crkve u Hrvata

„Sindikat smo osnovali isključivo zbog pravne zaštite radnika, a ne kako bi naškodili poslodavcu ili doveli konkurenciju. Želimo samo poštivanje kolektivnog ugovora. Zbog toga i dalje poslodavca pozivamo na dijalog. Svi želimo raditi. Želimo da naša firma izađe iz krize kako bi bila stabilna i dobra. Samo želimo pošteno raditi i svoju plaću primati, isključivo, u novcu", kazao je Matić.

Na današnjem skupu izabrana su i dva člana povjerenstva, Josip Balaban i Mirko Vološen. Sindikalci očekuju kako će im se pridružiti i ostali zaposlenici ove adrijevačke tvornice u kojoj 212 zaposlenih zarađuje kruh za svoje obitelji.

- Hoćete li se i vi pridružiti protestima radnika PAN-a, kao što je to, prije 77 godina, učinio vaš kolega, pitamo andrijevačkog župnika Nikicu Mihaljevića? „Ne bih se miješao u rad Sindikata. Poštujem i njih i poslodavca. Svi su oni moji vjernici i crkva svima, kao vjernicima, stoji na raspolaganju" poručio je Nikica svome stadu.
(TEXT preuzet sa ---sbplus.hr)hrvatska

Objavljeno u 19:42 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

DOBRO DOSLI U DONJE ANDRIJEVCE
Email an Webmaster








value="location_id=gn:3190586&location_name=Slavonski%20Brod&time_format=24&unit_system=metric&lang=hr&background=#FFFFFF&copyright_bar=false"
/>
style="width:220px;height:150px;display: block;text-indent: -50000px;font-size: 0px;background:#DDF url(http://yowindow.com/img/logo.png) no-repeat scroll 50% 50%;"
>Wetter Widget




YoWindow.com
yr.no










Get your own Chat Box! Go Large!



NOGOMET IGRICA












Website counter