Canneles - "Žlijebići"
![]() za 6 osoba priprema: 20 min "ležanje" tijesta: 24 sata kuhanje: 1 h sastojci: 2 cijela jaja i još dva žumanjka 50 cl mlijeka 250 g šećera 100 g brašna 50 g maslaca 1 orah 2 štapića vanilije 4 jušne žlice ruma priprema: Prokuhajte mlijeko sa šapićima vanilije. Zatim odložite na hladno i nakon 8-10 min izvadite štapiće. Zagrijte maslac na slaboj vatri, a zatim ga pustite da se ohladi. U jednoj zdjeli istucite jaja i žumanjke. Dodajite šećer (pomalo), rum, rastopljeni maslac, brašno i vanila - mlijeko, i miješajte ručnom mješilicom, Pokrijte tijesto i neka stoji u frižideru 24 h. Namažite maslacom 6 kalupa za žlijebiće (vjerojatno može i za muffine). Ulijte tijesto u kalup. Stavite u pećnicu zagrijanu na 210 stupnjeva i pecite 1 h. Servirajte toplo. I uživajte. edit: samljeveni orah dodajte po želji u mlijeko, čisto radi štiha |
