za 6 osoba
priprema: 20 min
"ležanje" tijesta: 24 sata
kuhanje: 1 h
sastojci:
2 cijela jaja i još dva žumanjka
50 cl mlijeka
250 g šećera
100 g brašna
50 g maslaca
1 orah
2 štapića vanilije
4 jušne žlice ruma
priprema:
Prokuhajte mlijeko sa šapićima vanilije. Zatim odložite na hladno i nakon 8-10 min izvadite štapiće.
Zagrijte maslac na slaboj vatri, a zatim ga pustite da se ohladi.
U jednoj zdjeli istucite jaja i žumanjke. Dodajite šećer (pomalo), rum, rastopljeni maslac, brašno i vanila - mlijeko, i miješajte ručnom mješilicom,
Pokrijte tijesto i neka stoji u frižideru 24 h.
Namažite maslacom 6 kalupa za žlijebiće (vjerojatno može i za muffine).
Ulijte tijesto u kalup.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 210 stupnjeva i pecite 1 h.
Servirajte toplo.
I uživajte.
edit: samljeveni orah dodajte po želji u mlijeko, čisto radi štiha
Post je objavljen 17.04.2009. u 17:51 sati.