Isabell Black

19.07.2006., srijeda

U Dumbledoreovu kabinetu...

Ne znam jesam li noćas uopće spavala. Znam samo da nema više Arwen... U jednom trenutku, ne znam ni koliko je bilo sati, ni koje doba dana, u moju spavaonicu je došao David.
David: Isabell... Žao mi je... Znaš da sam bio jako dobar sa, Arwen...

Na samo spominjanje njenog imena ponovno sam briznula u plač. David me nježno zagrlio. I tako smo sjedili bez riječi. Čime sam ja zaslužila tako dobrog dečka? Nakon nekog vremena David je ponovno progovorio.
David: Isabell, trebala bi ići kod Dumbledorea, želi vidjeti tebe i Annu.
Ja: A gdje je uopće ona? I zašto me Dumbledore treba?
David: Anna je kod Alexa, u našoj spavaonici. Ona je shrvana, kao i većina škole. Jedino se Malfoy šepiri po školi kao kakav paun...
Ja: Potpuno sam bila zaboravila na Malfoya... Mrzim ga još više nego prije... Njegov otac je ubio Ar...

I ponovno sam pukla. Nisam se mogla suzdržati. Arwen, Malfoy... Previše toga mi se motalo po glavi. Zamišljala sam sebe kako ubijam Malfoya...
David: Isabell, otiđi do Dumbledorea. Molio je da te dovedem. Tebe i Annu. Mislim i da su tamo Arwenini roditelji.
Ja: Ali kako ću se pojaviti pred njima? Pa jednim dijelom sam ja kriva što je njihova kćer mrtva...
David: Ne, nisi ti kriva. Hajde, idemo!

Ja i David smo krenuli iz ženske spavaonice. U društvenoj prostoriji nije bilo gotovo nikoga, a i oni koji su bili su ili plakali ili bili na rubu plača. Svi su gledali u mene pogledom punim sažaljenja... Došli smo ispred vodorige koja vodi u Dumbledoreov kabinet, a tamo su čekali Anna i Alex sa McGonagallicom. Ja i Anna smo se zagrlile. Ovo nas je zbližilo još više.
McGonagallica: Dečki, bojim se da će njih dvije odavde morati same...
David: Ali, profesorice...
McGonagallica: Nema ali!
Alex: Kako nema ali! Pobogu, pa upravo im je umrla najbolja prijateljica...
McGonagallica: Jako mi je žao...

I McGonagallica je potjerala Davida i Alexa, a nama rekla lozinku. Vodoriga se pomaknula, i ja i Anna smo se uspele stepenicama. U Dumbledoreovom kabinetu su bili Arwenini roditelji. Njihova lica su također bila mokra od suza, kao i moje i Annino. Dumbledore je došao iz sjene kabineta.
Dumbledore: Djevojke, ja znam da je vama sada teško... Ali ja vas molim da nam ispričate što se dogodilo.

Anna je ispričala kako smo prvo išle kod Zonka, pa smo krenule prema Medičarnici, a na putu smo vidjele borbu... Kada je došla do dijela kad je Lucius Malfoy došao do nas, ja sam se opet rasplakala. Dumbledore me suosjećajno pogledao. Anna je napokon došla do dijela kada se vratio Alexandar sa Dumbledoreom i McGonagallicom, pa je Dumbledore nastavio.
Dumbledore: Nakon toga je Minerva otpratila gospođicu Black i gospođicu Rackwisch u društvenu prostoriju, a ja i gospodin Lebingh smo odnijeli gospođicu Kiptorn u bolničko krilo, a sutradan nazvali vas.

Arwenina mama je plakala, a njezin otac je samo gledao kroz prozor očiju punih suza.
Arwenin otac: Hvala vam na svemu, Albuse. I hvala vama dvjema što ste bile tako dobre prijateljice Arwen. Siguran sam da je ona to cijenila. Javit ćemo vam za sprovod.

I njih dvoje su otišli, a kada smo ja i Anna krenule prema vratima, Dumbledore je opet progovorio.
Dumbledore: Još samo jedna stvar. Zapamtite da plakanjem ne možete vratiti Arwen, i ma kako uporne bile, ne možete vratiti vrijeme. Zato nastavite živjeti svojim životom i budite sigurne da bi Arwen to željela. A na osvetu nemojte ni pomišljati. Ako se osvetite, to neće vratiti Arwen, nego vam samo okaljati dušu. Ja znam da ste vas dvije u prošlosti doživjele horor kakav neki ne dožive cijelog svog života, ali zapamtite ovo: radost možete naći i na najtamnijim mjestima, i u najtamnijim trenutcima, samo se trebate potruditi... Budite toga uvijek svjesne...

Nakon toga smo otišle u spavaonicu, a ja sam razmišljala o svemu što je Dumbledore rekao. Znala sam da je u pravu, ali sam i dalje u sebi osjećala takav gnjev... Gnjev za koji mi se činilo da ga se nikada neću moći riješiti...
  • u 22:17||Dying voices (73)||Don't let the voices die||# ||^
  • << Arhiva >>

    < srpanj, 2006 >
    P U S Č P S N
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31            


    Dnevnik.hr
    Gol.hr
    Zadovoljna.hr
    Novaplus.hr
    NovaTV.hr
    DomaTV.hr
    Mojamini.tv


    Lumos/Nox

    Zahvale

    brush: In Obscuro
    hosting: ImageShack
    design: Lucy