djecko

ponedjeljak, 24.04.2006.

ispadoh kukavica

Ne znam kako je počelo. Dvojica likova bacali su bicikle jedan drugome bicikle. Malo kasnije su se pogurali. Mobitel je poletio u zrak i oni su se potukle. U početku su bili izjednačeni, ali kasnije je jedan pao. Na nogama je ostao onaj koji je i započeo. I nastavio je kad je ovaj pao. Svi su vikali da ga ostavi. Ja sam stajo i gledao. Mogo sam se umješati i rastaviti ih, ali ja sam samo stajao i gledao.
Znam koko je to tući se i znam kako je to kad te neko rastavi. Ne volim kad me neko rastavi. Osjećam se jadno. Ta povreda ega može biti gora od svake fizičke rane. Osoba može mislit da ga smatraju previše jadnim da se odbrani i to će ga udaljit od društva. Sve sam to imao na umu kad sam stajao i gledao
Ali nisam čuo da je ovaj maltene molio da ga pusti. To su mi kasnije rekli. To mjenja stvar. To me navelo na razmišljanje. Ispao sam kukavica koja se boji priskočti u pomoć. Ovo vodi tomu da se ni ubuduće nećeračunati na mojupomoć i da će i menibitiuskraćena kad mi bude potrebna.
Pokušavam se utješiti time da kad god je neko stao između posvađanih uvjek ga je jedna strana okrivljivala za sve, a nerjetko i obije. Pokušavam ali ne ide. Ispao sam kukavica u nekoliko pari očiju, uključujući i moje

- 22:15 - Komentari (15) - Isprintaj - #

utorak, 18.04.2006.

pas koji laje obično ne grize

Kao prvo da opravdam svoju neaktivnost na blogu. I ja i moj kompjuter smo imali zdravstvenih problema.
Kao drugo: Ne, ovaj post nije o Lozi:-)
Često možete čuti ljude oko vas kako govore šta treba napraviti, kako će ono baš to napraviti i vi čekate da pređu sa rječi na djela, čekate… čekat… ali nikad da dočekate.
Jedan od najbanalnijih primjera je kada neko u razreduna sav glas viče kako neće doći neki sata i huška sve ostale da ne dođu i sutradan oni dođu prvi.a oni koji o tome nisu prozborili ni rječi ne dođu.
Još me više živciraju situacije kad u kafiću slušam lika kako priča da istući nekoga jer ga ovaj živcira, jer ga ogovara… pita me oću mu pomoć. Pristanem. I ja sjedim pored njega i čekam… čekam… i nakon neki sat vremena dopizdi mi i odem. Kad me kasnije sretne kaže «pa di si bio taman sam se spremio a ti pobjego» bilo bi to uredu da nisam tolko puta vidio ljude koji nesu sjedili po nekoliko sati pored lika kojeg su tjeli tući, a nisu čak ni popili piće s njim
Još ću se malo zadržat na tuči (ipak sam ja seosko djete:-)). Sprema se masovna tuča. Puuuno sa svake strane. Jedan lik diže galamu, viče kako će on ovo, ono. Al u jednom trenutku njegov prijatelj (poprilično krupni) je reko da se neće tući (previše piva) i ovaj se odma utišo, počeo smirivat situaciju itd
Jedan lik iz sela želi da kaže jednoj djevojci jednu istinu koja će izazvati puno vatre, ja sam reko da ću potvrdit njegove rječi, ali da on prvi kaže (zbog određenih razloga ne bi lako bi se moglo izvrnit ako ja kažem prvi). Sad čekam. Ne znam da li će išta reći. Mislim da neće. već sam naučio da se ne treba bojati kerova koji laju, ako žele da ugrizu, ugrist će tiho

- 15:22 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 05.04.2006.

bigfut prodakšn

Bigfut prodakšn je «osnovala» grupa učenika 2.b razreda osječke štrebersko-matematičke gimnazije:-) bavimo se snimanjem niskobudžetni filmova Do sada imamo dva kratkometražna filma.
Prvi: Don Quiote se odlikuje lošom slikom i upadanjem kamermana i slučajni prolaznika u kadar:-) film prikazuje radnju do vjetrenjača. Sama borba s vjetrenjačama je prikazana epski:-) na kraju filma imate obećanje da će se nastvit:-)
Drugi: Decameron opisuje dve novele iz zbirke. Lokacije snimanja su bile razni podrumi i kantine film ima promjenjivu kvalitetu zvuka i slike. U filmu možete vidjeti kako su fratri financirali narodnjačke zabave:-) i kako to rane časne:-)
Sada se radi na filmu Don Juan temeljen na operi. Ja bi trebao imati glavnu ulogu. Isto planiramo sredit sliku ovog puta. Film bi trebo bit premijerno prikazan u školi:-)
A nakon toga ćemo pokušati napraviti dugometražni film. Dva su nam projekta u planu. Celetinsko proročanstvo, naša prva nekomenija kojoj ja trebam radit scenarij, a trebalo bi se snimat na puno više lokacija nego do sada. Film će imati veću kvalitetu.
Drugi projekt u planu je Božanstvena parodija. Također dugometražni film ali bolesna komedija. Trebala bi ismijavati Božnstvenu komediju i puno puno drugih djela. Jedna od najveći prednosti je što bi se ovaj film snimo izvan okvira nastave pa bi naš bolesni um mogo da dođe u potpunosti do izražaja:-)
Ako ima komedijaša iz Osijeka ili okoline koji ovo čitaju neka se slobodno jave jer nam treba glumaca, a ideja nikad dosta:-)

- 15:04 - Komentari (22) - Isprintaj - #

subota, 01.04.2006.

jadnik

Ja malo razmišljo (za divno čudo) o tome kako ima bolesni ljudi na ovome svjetu. Evo jedan primjer bolesnoga jadnika:
Sve počne sa klinkama (sedmi, osmi razred) koje «moraju» imat starijeg dečka (ne mlađeg od 18) problem je što te klinke ne kontaju da su samo predmet sprda.
Ali ima i gorih stvari. Jedan je lik mislio za ozbiljno sa takvom djevojkom. Na početku je bilo sve super, sjajno. Ali nakon nekog vremena počeo joj je braniti da se druži sa svojim prijateljima. Cura ga je pokušala ostavit, al on to nije dozvolio. Izviko se na nju ona se uplašila i sve ostalo na starom. I oni su sad već dve godine zajedno.
Eto kako je veza temeljena na strahu čvrsta. Djevojka više ni ne pokušava da rješi prblem. Pomirila se sa situacijom.
Eto šta može uradit očajni jadnik koji ne može nać curu

- 19:05 - Komentari (27) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

moj mail

  • momo123@net.hr
    Za sve one koji nemaju pametnijeg posla ili me kojim čudom trebaju neka se jave:-)