Blog o dijetama

subota, 13.01.2007.

Postbožićno vrijeme

Prošlo je vrijeme darivanja, finih kolača, gomile kalorija, tjelovježbe od stola do stola. Stanete na vagu i vidite 5-6kg više. Što sad?

Savjet koji možda vam se čini blesavo i tjera vas da samo slijegnete ramenima, no jedite manje. Činjenica je da ste se prežderavali trpajući velike količine hrane u jednom obroku što je natjeralo želudac da poveća svoj volumen. Cilj je da jednostavno ga natjerate da opet poprimi manji volumen. To se nažalost može postići samo i jedino gladovanjem.

Dobra strana, bit ćete gladni samo nešto malo više od 24h njami Bit je da jedna dan odlučite jesti strogo tri obroka, sa doručkom koji ima 50% ugljikohidrata i taj postotak smanjivati, masti u tragovima a bjelančevina toliko da ukupna kalorijska vrijednost tog dana ne pređe 1200kcal. Uzimanje većih količina tekućine (čitaj: vode obične iz pipe ili flačirane) se podrazumijeva kao i pojačano mokrenje. Bez sumnje 48 sati takvog "režima" će polučiti rezultate, ali ne one koje se vide na brojki koju pokazuje primitivna kućna vaga. Izgubit ćete želju za hranom u tolikoj mjeri u kojoj ste prije.

Ovo zvuči jednostavno, ali uz sve ove "ostatke" kolača je to porpilično komplicirano. No, formulu za početak uspijeha znate, sami si morate skrojiti "sudbinu".

Sutra...što vam treba od vitamina i minerala, pogotov u vrijeme smanjenog kalorijskog unosa.

- 22:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>