Blog o dijetama

utorak, 01.03.2005.

...

I sada recimo da smo se odlučili boriti protiv zla, što prvo činimo? Ne jedemo. i ide to tako 2 – 3 dana, ali to je potpuno pogrešno.

Zapitajte se što je to vježbanje. Vježbanje je ništa drugo doli ubrzavanje metabolizma (podizanjem otkucaja srca) i podizanje tjelesne temperature. Nažalost, to ubrzanje metabolizma je kratkotrajno, ali postoji način da se to učini da brže radi 0-24h. Što kažete kada vam netko priča da je smršavio jedući 6 puta dnevno? Zamislite želudac kao da i on ima svoj mozak, neovisan o bilo kojem drugom dijelu tijela. Sposobnost mozga je da prilagodjava rad mišića kojima upravlja prema situaciji. Dakle, ako radite velike pauze izmedju obroka on će se prilagoditi i sporije će procesuirati ono što ima uskladišteno. Sada, napravimo potpuno suprotno i jedemo svakih 2 – 3 sata. Automatski mozak misli "Gle, ja stalno jedem, onda mogu stalno maksimalno koristiti sve što imam, ne treba ništa čuvati". Shvaćate sada bit u jedenju češće?

Njegovo visočanstvo doručak! Da, doručak (obadva, sjetite se da jedemo 6 puta dnevno, dakle imamo 2 doručka) je bio i bit će naj obrok dana. Doručak mora biti savršena doza proteina, malo masti i ugljikohidrata koji će nas držati kroz cijeli dan. Inače ugljikohidrati su neprijatelj broj 1 kod mršavljenja, no šaka cornflakesa ujutro, možda čokolino je savršeni "akcelerator" koji će vas za cijeli dan opskrbiti sa dovoljno ugljikohidrata (mršave osobe ipak ne, oni nemaju zalihe).

Danas nećemo previše duljiti o proteinima, ugljikohidratima i mastima, niti ćemo još davati konkretan prijedlog za doručak, ali neke navike kojima unosima gomilu ugljikohidrata treba odmah početi izbacivati. Pod broj jedan, to je kava. Kava je po meni zlo kakvog nema. Ako vam treba kofeina kupite Red Bull Sugarfree i pijte ili kofeinske tablete. Kava je takva kalorijska bomba da vam može pomrsiti 2 dana strogoće u prehrani s tih 15 minuta ispijanja. Ne toliko sama kava po sebi, koliko ona žličica šećera, mlijeka u nescafeu, pjene u kapućinu. Još nešto, natakanje mlijekom je loše. Zapamtite, mlijeku se ne smijete niti približiti nakon treninga zbog nečega što se zove glutaminski index. Cilj svakog treninga je što više podiči taj index zbog određenih procesa u tijelu vezanih uz mišiće, a mlijeko ga spušta i to jako. Dakle pažljivo sa tom emulzijom masti zvanom mlijeko.

Prijedlog: umjesto kave jutro započnite sa čajem i limunom (BEZ ŠEĆERA) i to NAKON DORUČKA. Osobno ujutro prijem šumeći multivitamin + minerali, a ako baš moram na trač partiju u birc ili negdje onda taj čaj bez šećera. Kada se naviknete uopće nije ni tako loš, ali bez limuna je odvratan.

Mile Voli Disko

- 22:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>