Slučajnost 4 - romantika - Blog.hr

ponedjeljak, 20.09.2010.

Slučajnost 4

Heart Broken Pictures, Images and Photos



Jučerašnji posjet Darkovoj kćerki Mirjani i zetu Leonu, čija je ljubavnica bila oko godine dana, na Leu je ostavilo duboki trag posramljenosti.
Kada je upoznala Leona i upustila se u ljubavnu avanturu s njim, ni sanjala nije da će zakomplicirati svoj život. Osjećala se poželjno u zagrljaju toliko mlađeg muškarca od sebe, ne razmišljajući o tome da strast nije jedino što joj treba.
Upoznavši Darka prije nekoliko mjeseci u njoj je proradila želja da se osjeća i voljeno a ne samo poželjno. Darko joj je u tom periodu pružio ljubav i nježnost, osjećaj zrele ljubavi muškarca koji zna istinski voljeti.
U tih nekoliko mjeseci vodila je ljubav i s Darkom i s Leonom a da nije znala njihovu rodbinsku povezanost.
Jučerašnji dan u kome je upoznala Mariju i susrela Leona, i kada ju je Darko trebao predstaviti kao svoju buduću suprugu, otvorio je Lei oči i proradila joj je savjest. Trebala je napraviti hitnu odluku koga od njih dvojice odabrati.
- Možeš li danas doći do mene? - čula je poznati joj glas Leona s druge strane telefonske žice.
- Oprosti Leon, za pola sata se idem naći s Darkom na kavi, moram s njim obaviti razgovor koji je vrlo bitan - rekla je Lea tiho i promuklo.
- Dobro, javi kada završiš, čekam te, bit ću doma - rekao je glasom koji je u njoj uvijek budio strast i želju za dodirom. Teško je odolijevala Leonovim zagrljajima koji su bili toliko strastveni da je gubila razum svaki puta kada ju pogleda i dodirne.
Darko je sjedio za stolom kafića u koji često zajedno ispijaju kavu. Promatrala ga je neko vrijeme s pristojne udaljenosti s koje je nije mogao vidjeti da dolazi. Skupljala je snagu reći mu svoju odluku.
Voljela je tog čovjeka. Kada je upoznala Darka znala je da je našla ljubav svog života o kakvoj je oduvijek čeznula. Ali nije smogla hrabrosti prekinuti vezu s Leonom s kojim se viđala toliko dugo. Voljela ih je obojicu podjednako. Znala je da jednog od njih dvojice mora povrijediti i prekinuti vezu. Jučerašnji zajednički ručak kod Darkove kćerke Marije i Leonove žene, podsjetio je Leu na to da će takvih situacije biti češće. Marija je bila krhka i nježna, možda ne tako atraktivna kao Lea ali, ipak je bila žena i majka Leonovog djeteta i Darkova kćerka. Leu je sve to boljelo.
- Oprosti na čekanju - rekla je Lea dok je prilazila Darkovom stolu.
- Ništa za to - rekao je Darko nasmiješivši se. Prišao je Lei i spustio nježni poljubac na njezine meke usne.
- Darko, moram ti nešto odmah reći - odlučila je Lea prekinuti čitavu farsu oko njihove veze.
- Oprosti ako ću biti gruba - nastavila je Lea ne gledajući Darka u oči - Želim prekinuti s tobom - u jednom je dahu izgovorila, da se ne bi predomislila.
- Jel' je to zbog jučerašnje posjete mojoj kćerki ? - upitao je zbunjen Darko - Je li te netko od njih nečim povrijedio ? - nastavio je s pitanjima.
Lea je šutjela nekoliko sekundi. Sve je rekla u dahu a da nije razmislila o razlogu zbog kojeg prekida vezu s čovjekom kojeg voli.
- Ne, nije to razlog - nastavila je Lea ne gledajući ga i dalje u oči. Smišljala je munjevitom brzinom što mu reći a ne povrijediti ga. Znala je da će on pronaći način da je opravda ako bilo što navede.
- Ne volim te dovoljno da bih bila tvoja žena - nastavila je jedva susprežući suze.
Ustala je naglo sa stola i ne pogledavši ga istrčala iz kafića. Jecajući u sebi, trčala je do svog stana. U svom stanu pustila je suze da teku niz njezino lice a grč u utrobi joj je zadavao bol koju nije mogla nikako savladati. Skupljena tako na svom krevetu satima je plakala. Isplakala je sve suze i kada su presušile otišla je pod tuš i pustila hladnu vodu da teče niz njezino tijelo. Nakon tuširanja, obukla je svoju crvenu haljinu u kojoj se ocrtavalo njezino izazovno tijelo, nabacila pudera na podočnjake i hrabro krenula put Leonova stana.
- Konačno - rekao je Leon, kada se Lea pojavila na vratima - Čekam te čitavo popodne. Gledajući Leu požudno u oči prilazio je u namjeri da je zagrli i stisne uz sebe. Lea se odmakla korak natrag. Ne skidajući pogled s njegova lica hrabro je izgovorila.
- Ne, Leon, nisam zbog toga došla.
Leon je zastao i otvorio usta u namjeri da će nešto reći, međutim Lea ga je preduhitrila i nastavila.
- Došla sam ti reći da me od danas više ne nazivaš. Ne želim više biti tvoja ljubavnica.
- Oho - skeptično je mahao glavom Leon - Znači odlučila si se za mog punca, zar ne? Misliš li da će ti on biti bolji u krevetu od mene? - i dalje je cinično govorio ne skidajući pogled s Leinog lica.
- Ne, Leon, varaš se, od danas nisam više niti s tobom a niti s njim. Ne želim nastaviti ovu igru u kojoj se nalazim između dvije vatre. Jučerašnji dan bio bi nešto što bi se ponavljalo više puta u godini a ja ne želim biti između vas dvojice. Ne želim više nanositi bol nikome. Molim te ne zovi me i ne traži me. Zbogom - okrenula se na peti i nestala iz stana, zalupivši ulazna vrata za sobom.
Danima nije izlazila iz svog stana i nije se javljala na telefonske pozive. Nije željela nikog vidjeti i nikome još jednom pojašnjavati razlog svoje odluke. Isplakat će sve suze i bol će proći. Poštedjet će sebe neugodnih situacija u kojima se lomi između dvojice muškaraca. Započet će novi život. Bez ljubavi i bez strasti. Možda jednom upozna nekog u kome će pronaći i ljubav i strast. Ako i ne pronađe, živjet će mirnim životom žene koja zalazi u zrele godine i pronaći nešto u čemu će uživati a da to nema veze s muškarcima koje dijeli s nekom ženom.
Slučajnost u kojoj se Lea našla u vezi s dvojicom muškaraca, bila je dobra pouka da prije početka svake veze dobro provjeri i razmisli što želi od života. Nije više bila mlada žena koja ima dovoljno vremena za sve. Lea je bila zrela žena koja treba znati da nema vremena biti ljubavnica, već žena koju netko voli i ne dijeli s drugim.

| 17:03 | Komentari (11) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.