život je kako kada

< srpanj, 2019 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

08.07.2019., ponedjeljak

Što sve rokovnici čuvaju

PRAŠINA ZLATNA

Zlatna, topla, meka, prašina mog djetinjstva. Bose nožice jurile su po prašnjavom putu podižući oblak preko glave, a sunce se probijalo i čudnovate slike stvaralo. Nikada dosta te igre, kao da nevidljiv se svijet sa oblakom zlatne prašine diže i činilo se da ništa se nikada neće promijeniti, a je. Život je nemilice hrlio naprijed, dalje i godine upisivao u male dlanove, a oni su rasli i želje neke druge skupljali. Tamo daleko, tamo gdje prašine nema nov se svijet otkrivao, vabio svojim zanosnim čarima. Kada su noge bile dovoljno nemirne i kada su lutanja postala snovi sve se ostavilo zbog nepoznatih ljepota novog svijeta. Na dvorišnim vratima, u ulici prašnjavoj, u selu malom slavonskom, ostala je misao o povratku. Danas su neka druga dvorišna vrata u ulici bez prašine zlatne, u selu mom slavonskom. Misao o povratku nestala je zauvijek. Sivilo asfalta prekrilo je sve sokake, sve lenije, sva dvorišta. Male nožice danas ne dižu oblake zlatne prašine. One nikada neće osjetiti toplinu i mekoću njenu dok se među prste uvlači. Jedno je vrijeme nestalo, a i ja polako istim putem putujem daleko od sela mog slavonskog vraćajući slike oblaka prašine zlatne.

22.08.2012.

(U kući mi rusvaj i dalje traje)

- 18:31 - Komentari (14) - Isprintaj - #