život je kako kada

< ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

30.03.2013., subota

Razmišljanje u Trodnevlju

Jučer je svjetina hodala ulicama i rugala se kralju židovskom, a on je šuteći otrpio sve poruge. Istina Pilat ga je želio osloboditi, ali glas razuma nadglasala je zavist, strah i osjećaj moći tužilaca. Vjerovao je kako on, Pilat nema baš ništa sa tom svjetinom jer Rim je iznad Židova i bogovi Rima su jedino što se štuje pa neka njima, Židovima, onda bude kako žele. Oprao je on svoje ruke misleći da se krv nedužna samo tako oprati može. O gorko se prevario kao mnogi koji su sudjelovali u toj muci. Pratila je svjetina zadnje korake Isusove i pribijanje na križ isto tako bez pomisli da nije dobro što će jedan nevin čovjek na križu završiti zemaljski život jednako kao i razbojnici koji su njima otimali ono malo imovine. Neki od nas stajali smo po strani neodlučni što napraviti, što misliti. Uvijek isto pitanje, isti način razmišljanja. Ne miješaj se, najsigurnije je, tako nećeš biti sukrivac. I mi smo se prevarili, svi smo sukrivci jer ništa ne činiti ne oslobađa od odgovornosti. Gledali smo kako ga na križ pribijaju, kako ga uzdižu, kako mu se rugaju, bez empatije smo samo promatrali. Zašto? Umro je čovjek i vratio duh svoj božanskom sjedinjenju. Jesmo li što naučili? Ne znam.

Stoljeća su prošla, još uvijek Pilati peru ruke. Na križu nemoći previše je ljudi. Moćnici donose odluke koje svaki razum guše. Još uvijek mnogi stoje gledajući sa strane jer kao to se njih ne tiče. Zašto se spominjati muke i uskrsnuća ako ničemu nije poučio Isusov život, muka, smrt i uskrsnuće? Možda ipak, Uskrs donosi nadu, jedino što je ljudskom rodu preostalo.

SRETNO VAM SVIMA USKRSNUĆE GOSPODINOVO!

30.03.2013.

- 16:13 - Komentari (12) - Isprintaj - #