Požari - Split

15 veljača 2008

Svakog ljeta smo svjedoci brojnih požara duž obale. Velika većina je podmetnuta, dok je uzrok nekih nepromišljeno djelovanje bezmoždanih članova našeg društva. Scenarij je uvijek isti

PROGNOZA: Bura
BROJ POŽARA: + 15

Sezona požara se proširila na cijelu godinu. Danas, 15.02.2008., su buknila 3 (ili 4) požara na Splitskom području. Pogodite kakvo je vrijeme - ORKANSKA BURA!
Split je u dimu, zrak pun pepela, a kad se vratite kući osjetite kako vam kosa i odjeća smrde po paljevini.
Sjedim s kolegom s faxa u menzi i pričamo o kemiji i eksplozivima kad se odjednom u cijeloj zgradi od 9 katova upali protupožarni alarm. Tad još nismo znali da je požar na Klisu, osim što smo pretpostavljali jer sam vidjela helikopter s vodom. Neki čovjek se ustrčao po faxu, a studenti mirno nastavljaju ručak bez obzira na razarajući zvuk alarma. Nismo osjetili miris dima i zaključili smo da fax ne gori, mora da je došlo do neke greške u protupožarnom sustavu. No, kad smo izašli iz zgrade i naletjeli na poveći komad pepela, veličine A4 papira, zaključimo da gori u blizini, možda ipak fax! Sreću nam je ubrzo "spalila" vijest da su izbila tri požara van grada i da se protupožarni alarm uključio zbog dima koji je ušao u zgradu faxa. Sada možete zamisliti koliko je dima bura donila u Split.
Nadam se da će se sutra svi požari staviti pod kontrolu i potpuno ugasiti i da će se osnovati akcija za naše bezmoždane članove društva da i oni dobiju priliku razmišljati.

DAJMO DA RAZMIŠLJAJU!

Članak s dnevnik.hr

Požar na Klisu gase sve vatrogasne postrojbe od Trogira do Omiša.

Vjetar nosi dim i pepeo i na splitske ulice.

Požar je planuo i u Cisti Velikoj te Muću pa se aktiviraju vatrogasne postrojbe na području cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Požar koji je oko podneva izbio u Rupotinama predvečer je ugašen.

Gori i na području Lovranske Drage, na brdu Križevica. Na terenu je deset vatrogasnih vozila, a u pomoć je pozvan i kanader koji je intervenirao, ali je poslan na Klis oko 17 sati.

Za sada je požarom zahvaćeno deset hektara niskog raslinja i borove šume. I ovo gašenje otežava jaka bura, ali za sada nema opasnosti za kuće i stanovnike.




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.