Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

Požari - Split

Svakog ljeta smo svjedoci brojnih požara duž obale. Velika većina je podmetnuta, dok je uzrok nekih nepromišljeno djelovanje bezmoždanih članova našeg društva. Scenarij je uvijek isti

PROGNOZA: Bura
BROJ POŽARA: + 15

Sezona požara se proširila na cijelu godinu. Danas, 15.02.2008., su buknila 3 (ili 4) požara na Splitskom području. Pogodite kakvo je vrijeme - ORKANSKA BURA!
Split je u dimu, zrak pun pepela, a kad se vratite kući osjetite kako vam kosa i odjeća smrde po paljevini.
Sjedim s kolegom s faxa u menzi i pričamo o kemiji i eksplozivima kad se odjednom u cijeloj zgradi od 9 katova upali protupožarni alarm. Tad još nismo znali da je požar na Klisu, osim što smo pretpostavljali jer sam vidjela helikopter s vodom. Neki čovjek se ustrčao po faxu, a studenti mirno nastavljaju ručak bez obzira na razarajući zvuk alarma. Nismo osjetili miris dima i zaključili smo da fax ne gori, mora da je došlo do neke greške u protupožarnom sustavu. No, kad smo izašli iz zgrade i naletjeli na poveći komad pepela, veličine A4 papira, zaključimo da gori u blizini, možda ipak fax! Sreću nam je ubrzo "spalila" vijest da su izbila tri požara van grada i da se protupožarni alarm uključio zbog dima koji je ušao u zgradu faxa. Sada možete zamisliti koliko je dima bura donila u Split.
Nadam se da će se sutra svi požari staviti pod kontrolu i potpuno ugasiti i da će se osnovati akcija za naše bezmoždane članove društva da i oni dobiju priliku razmišljati.

DAJMO DA RAZMIŠLJAJU!

Članak s dnevnik.hr

Požar na Klisu gase sve vatrogasne postrojbe od Trogira do Omiša.

Vjetar nosi dim i pepeo i na splitske ulice.

Požar je planuo i u Cisti Velikoj te Muću pa se aktiviraju vatrogasne postrojbe na području cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Požar koji je oko podneva izbio u Rupotinama predvečer je ugašen.

Gori i na području Lovranske Drage, na brdu Križevica. Na terenu je deset vatrogasnih vozila, a u pomoć je pozvan i kanader koji je intervenirao, ali je poslan na Klis oko 17 sati.

Za sada je požarom zahvaćeno deset hektara niskog raslinja i borove šume. I ovo gašenje otežava jaka bura, ali za sada nema opasnosti za kuće i stanovnike.






Post je objavljen 15.02.2008. u 19:41 sati.