Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

srijeda, 13.06.2018.

Darovatelji krvi GDCK Virovitica Kluba 100+ na prijemu kod župana

Svake godine 14.lipnja diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi s namjerom podizanja svijesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi u svrhu podmirivanja potreba zdravstva sa sigurnim dozama krvi. Stoga i ovom prilikom zahvaljujemo svim dobrovoljnim davateljima krvi koji nesebično odvajaju svoje vrijeme kako bi se odazvali na organizirane akcije davanja krvi i darovali krv za one kojima je neophodno potrebna.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi glasi:“Budite tu za nekog drugog. Dajte krv.Dijelite život.“

Tema ovogodišnje kampanje je darivanje krvi kao djelo solidarnosti. Ističu se temeljne ljudske vrijednosti altruizma,poštovanja,suosjećanja i ljubaznosti koje naglašavaju i omogućavaju dobrovoljne,neplaćene sustave dobrovoljnog davanja krvi.

Povodom nadolazaćeg Svjetskog dana darivatelja krvi 14.lipnja. župan Virovitičko podravske županije Igor Andrović ugostio je darivatelje GDCK Virovitica iz Kluba 100+ (darivatelji krvi s više od 100 davanja) te im se zahvalio na svakoj darovanoj dozi krvi.





Predsjednica GDCK Virovitica Margareta Ptiček te predsjednik Kluba 100 + Delić Denis zahvalili su se županu na prijemu.




GDCK Virovitica svim dobrovoljnim davateljima krvi upućuje iskrene čestitke povodom sutrašnjeg Svjetskog dana darivatelja krvi 14.lipnja, te im se zahvaljuje na iskazanoj solidarnosti,humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi.

GDCK VIROVITICA

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.