Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

utorak, 29.04.2008.

Policija darivala krv

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica organiziralo je 29.04.2008. godine akciju dragovoljnog darivanja krvi za djelatnike MUP-a Virovitica. Tom prilikom krv su darivali:
1. Mario Smiljanić
2. Goran Žarković
3. Hrvoje Vencl
4. Dražen Sertić
5. Stjepan Benčina
6. Mario Kolovica
7. Dario Gazibara
8. Josip Galović
9. Mario Reščić
10. Ivan Idek
11. Milica Vukičević
12. Željko Tomšić
13. Ivan Pemper
14. Denis Petrović
15. Snježana Boršić
16. Đuro Rukavina
17. Ivica Blažević
18. Tihomir Tumpić
19. Renato Rengel
20. Mario Lisak
21. Mirjana Katić
22. Dražen Vampovac
23. Željko Zečević
24. Alojz Hidek
25. Mladen Moslavac
26. Matija Templar
27. Nikola Kečkiš

Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.04.2008.

Izlet u Delnice

izletCK


Korisnici Dnevnog boravka GDCK Virovitica 25.04.2008. godine posjetili su Delnice, izletište „Zeleni vir“ i „Vražji prolaz“, Lokve „Muzej žaba“ sa degustacijom žabljih bombona i tradicionalnog likera „Žablja krv“. Putovanje je financirao grad Virovitica ,na čelu s gradonačelnikom g.Zvonkom Kožnjakom , te im se i ovim putem zahvaljujemo u ime 50- tak korisnika Dnevnog boravka koji su bili na izletu.

izletCK



izletCK



izletCK


GDCK VIROVITICA

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.04.2008.

Maturanti Strukovne i Gimnazije darovali krv

ck


U prostorijama GDCk Virovitica održana je akcija darivanja krvi za učenike Strukovne škole u Virovitici ( 23.04.2008. g.) i danas 24.04.2008. godine za učenike Gimnazije P.Preradović iz Virovitice. Odaziv je bio odličan , te je pristupilo oko 50 učenike , ali je dosta odbijeno uglavnom zbog nedostatka željeza. Iz Strukovne škole krv su darovali: Silvija Fereža,Marko Vareškić,Suzana Vidak,Sanja Konc,Nenad Hečimović,Josip Gibičar,Željka Đaković,Valentina Gašpar i Jasmina Mlinarić.
Darovatelji krvi,učenici Gimnazije su: Ivan Korotaj,Marko Ivić,Antonio Antunović,Danijel Đapić,Jan Klemsche,Alen Samac,Jelena Kuzmić,Gabrijela Tomljanović,Marko Lulić i Antonije Jurišić.

ck


GDCK Virovitica zahvaljuje svima učenicima koji su pristupili na akciju dragovoljnog darivanja krvi, i na taj način kako su i sami rekli učinili „pravu stvar“ i humano djelo.

ck



ck



ck


GDCK VIROVITICA





- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.04.2008.

Izložba u Dnevnom boravku

ck


U prostoru Dnevnog boravka GDCK Virovitica, održana je izložba radova Ane Škalec i Vjeloslav (Braco) Škalec. Izložbu je otvorio predsjednik GDCK Virovitica Zdenko Blažičević, uz ravnatelja GDCK Virovitica Marka Teskera, ravnatelja Županijskog društva Crvenog križa Bušić Ivana, ravnateljice „Obiteljskog centra“ Jasne Čupen i predsjednice udruge distrofičara u Virovitici Anđelka Bistrović-Nastić.
Izložbeni radovi Ane Škalec su salvetna tehnika i svilene marame, uz to uređuje stranicu kreativne radionice u novinama „Distrofija i mi“, udruga joj ovih dana izdaje zbirku pjesama „Iz duše“. Vjekoslav (Braco ) Škalec slikama popračuje članke u časopisu „Distrofija i mi“, bavi se slikanjem sa šest tehnika: slama,furnir,svila,brušeno staklo,ulje i slikanje na staklu.Motivi su različiti,obogaćeni veselim tonovima. Nakon ove izložbe slijedi izložba u Zagrebu i Špišić Bukovici.

ck

- 14:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.04.2008.

"Nevidljivi zec" u Dnevnom boravku

ck


U prostorijama Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, 15.04.2008. godine održana je predstava 3 .razreda O.Š. August Cesarec iz Šp. Bukovice pod nazivom „Nevidljivi zec“. U predstavi je sudjelovalo 8 učenika koji su članovi scenske grupe pod voditeljstvom učiteljice Anite Jendrašić.

ck

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.04.2008.

Vukosavljevica-darivanje krvi

Gradsko Društvo Crvenog križa Virovitica održalo je 11.04.2008. godine akciju dragovoljnog darivanja krvi za mještane Vukosavljevice . Ovom prilikom krv su darovali:
1. VITAS JANA
2. POSAVAC ŽELJKA
3. BREGOVAC DARKO
4. POSAVAC MIROSLAV
5. TANDARIĆ VLADO
6. KOMAR DAMIR
7. CAPAN JOSIP
8. KOMAR MIROSLAV
9. SABOLIĆ BILJANA
10. BANAK IVANA

Hvala Vam za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.04.2008.

Likovna ostvarenja-Mislav Šutalo

mislav


Mislav je trinaestogodišnji dječak. Pohađa 6. razred Osnovne škole „V. Nazor“ u Virovitici. Svoje slobodno vrijeme provodi u sportu (stolni tenis),glazbi (klasična gitara) i likovnim ostvarenjima. Ovo je njegova prva samostalna izložba. Ranije je izlagao svoje radove kao član KREATIVNE RADIONICE u Slatinskoj banci, Domu garde,Dvorcu Pejačević,Osnovnoj školi „V.Nazor“,u Galeriji kluba „Ina“ za društvo Virovitičana u Zagrebu i u Boravku za starije osobe u Crvenom križu Virovitica.
Uradci za ovu izložbu nastali su kroz tri godine. Kompozicija je spontana,boje intenzivne i u kontrastu. Teme rješava na različite načine slikarskim materijalom:akvarelom,gvašem i temperom.
Zbog svoje kreativnosti i originalnosti,zaslužio je da se njegovi radovi izlože,vide i uoće kao zrno likovnosti u odrastanju.
Otvaranju izložbe prisustvovali su: ravnateljica O.Š. „V.Nazor“ Virovitica Sanjica Samac,koja je i otvorila izložbu,psiholog Jasna Per-Kožnjak,ravnateljica Obiteljskog centra Jasna Čupen te ostali gosti.

mislav


GDCK VIROVITICA

- 13:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.04.2008.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADEŽI

Županijsko takmičenje mladeži iz teorijskog poznavanja pokreta Crvenog križa,međunarodnog humanitarnog prava,prava čovjeka i prava djeteta,te iz praktičnih i teoretskih provjera znanja i vještina iz područja prve pomoći održano je 05.04.2008. godine u Virovitici . Nakon zanimljivog dijela natjecanja i zbrojenih rezultata , prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa iz Orahovice,drugi su bili osnovci iz Slatine, a treći njihovi vršnjaci iz O.Š. „V. Nazor“ Virovitica ( Nives Predijevac,Lorena Lukaš,Sara Gondi,Mateja Drulak,Tin Šimić i pričuva Tea Juma,mentor prof. Kata Silner.) U kategoriji mladeži prvo mjesto je osvojila ekipa iz Gimnazije „P.Preradović“ Virovitica (Inka Brijačak,Barbara Blažičević,Anja Viljevac,Marija Pavlović i Lidija Moslavac,mentor ekipe Ana Saratlija prof.) druga je ekipa iz Slatine te trećeplasirani su bili srednjoškolci iz Orahovice.
Prvo plasirane ekipe predstavljat će našu županiju na XII državnom natjecanju mladeži Crvenog križa,koje će se održati u Zatonu 17.svibnja ove godine.

GDCK Virovitica zahvaljuje svim sudionicima natjecanja na fer i korektnom nastupu za vrijeme i poslije natjecanja te ih još jednom ovom prilikom sve srdačno pozdravljamo.

GDCK VIROVITICA

- 11:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 04.04.2008.

Preminuo dr.sc.Jadranko Crnić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa

Danas, 4. travnja u 10.00 sati preminuo je dr.sc. Jadranko Crnić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa i prvi predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske u neovisnoj Hrvatskoj.

Knjiga žalosti bit će otvorena u Hrvatskom Crvenom križu u Zagrebu, Ulica Crvenog križa 14 od 5. travnja 2008. godine. Građani se mogu upisati u Knjigu žalosti svaki dan od 10.00 do 18.00 sati.

Posljednji ispraćaj dr. Jadranka Crnića bit će na krematoriju Mirogoj u utorak 8. travnja u 12.30 sati, a komemoracija će se održati istog dana u 10.00 sati u prostorijama Starogradske vijećnice, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5 u Zagrebu.

Dr. Jadranko Crnić rođen je 25. ožujka 1928. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Dugom Selu, a Klasičnu gimnaziju u Zagrebu.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1952. godine gdje je i obranio i doktorat pravnih znanosti. Pravosudni ispit položio je 1955. godine. Bio je sudački pripravnik od 1952. godine kod Kotarskog suda u Dugom Selu, sudac u Kotarskom sudu Gospić, te sudac i predsjednik Okružnog suda u Gospiću, odvjetnik u Dugom Selu, predsjednik Općinskog suda u Dugom Selu, sudac Vrhovnog suda Hrvatske, predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Hrvatske i zamjenik predsjednika. Od 1. listopada 1984. godine bio je sudac Ustavnog suda Hrvatske i Predsjednik istog suda od 1990. godine. Bio je izabran za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske u prosincu 1991. godine, a za predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske 7. prosinca 1991. godine. Ponovo je izabran za predsjednika 11. studenog 1995. godine na četverogodišnji mandat.
Prošlogodišnji govor dr.Jadranka Crnića na natjecanju mladeži Crvenog križa

Bio je član niza grupa za izradu zakona. Glavni i odgovorni urednik časopisa “Zakonitost”, član radne grupe “Pravo i društvo temeljna istraživanja” Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, član više redakcija pravnih časopisa. Obavljao je dužnost predsjednika Republičkog odbora za nadzor izbora u prvim višestranačkim izborima u Republici Hrvatskoj. Bio je član Ustavotvorne komisije, a 2000. godine član Radne grupe predsjednika Republike Hrvatske za pripremu stručne osnove za promjenu Ustava.

Objavio je više stotina članaka, te je autor oko 40 knjiga (s ponovljenim izdanjima) iz područja radnog, obiteljskog, građanskog, stambenog i ustavnog prava. Posljednja djela: “Ustav Republike Hrvatske sa objašnjenjima”, “Komentar Zakona o izvlaštenju”, knjiga “Vladavina Ustava”, “Komentar Zakona o naknadi”. Recenzent je niza knjiga. Održao je brojna predavanja iz raznih područja prava, znanstveni je savjetnik Ustavnog suda i stručni savjetnik na Pravnom fakultetu u Zagrebu iz područja ustavnog prava.

Počasni je predsjednik Fužinarske limene glazbe, počasni je građanin Općine Fužina i Općine Mrkopalj, vitez Vojničkog i bolničkog reda Sv. Lazara Jeruzalemskog, član Družbe "Braća hrvatskog zmaja", počasni viši vatrogasni časnik, general je bojnik u pravnoj službi Oružanih snaga Republike Hrvatske i dr., nosilac je Spomenice domovinskog rata, državnih odlikovanja Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom i Reda kneza Branimira s ogrlicom te niza domaćih i stranih odličja, posebno odličja Grosse goldene Ehrenzeichen am Bande für Verdienste um Republik Österreich i Das Grosse Verdienstkreuz mit Stern des Verdienstkreuzes der BRD.

Dr. Jadranko Crnić bio je predsjednik Hrvatskog Crvenog križa od 27. veljače 1997. godine.

Hrvatski Crveni križ

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DDK u tvornici šećera "Vi-ro"

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji s transfuzijom Opće bolnice Virovitica organiziralo je 04.04.2008. godine akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike tvornice šečera „VI-RO“ d.d. Ovom prilikom krv su darovali:Branka Duvnjak,Antun Tot,Franjo Lovrečki,Zdravko Puž,Mario Kostelac,Dragoljub Pažur,Tomislav Marić,Zoran Dumenčić,Denis Pušić,Tihomir Puž,Krešimir Gobac,Vlado Brlas,Ivica Posavac,Marko Dejanović,Josip Rajnović,Ivan Gavranović,Josip Čordaš,Branko Priselac i Dario Duvnjak

Hvala za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.04.2008.

Predavanje u dnevnom boravku: „Manje oružja manje tragedija“

mup


Akcija „Manje oružja manje tragedija“, pod motom „Izbacimo uljeza“ održana je u obliku predavanja 03.04.2008. godine u 10 sati u prostoru Crvenog križa „Dnevni boravak“.

Provođenje akcije pod gore navedenim motom organizirano je u nekoliko navrata po svim Osnovnim školama u Virovitičko-podravskoj županiji.
Akcija je pokrenuta od strane MUP-a od 01.09.2007. godine, te su prikupljena znatna količina minsko-eksplozivnih sredstava. Sam cilj akcije i predavanja je maknuti nelegalno oružje iz obitelji.
Današnjem predavanju u prostoru GDCK Virovitica „Dnevni boravak“ prisustvovalo je 30 korisnika koji su s velikom pozornošću i radoznalošću slušali predavanje, te na kraju i postavljali pitanja policijskom službeniku i predavaču Renatu Rengelu.

GDCK VIROVITICA

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.