Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

srijeda, 26.03.2008.

SUHOPOLJČANI DARIVALI KRV

U prostorijama poduzeća „DI-BA“ Suhopolje, 26.03.2008. godine Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica održalo je akciju dragovoljnog darivanja krvi. Krv je darivalo 12 darovatelja i to : Branko Šćurec, Vlado Mitrovac,Ivan Hodak,Ivan Dumić,Denis Delić,Drago Pasarić,Siniša Kovač,Vinko Orozović,Mario Mikšić,Željko Škorjanec,Zoran Orozović i Ivica Đurđević.

Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.03.2008.

Grad darivao korisnike pučke kuhinje

vtOnline


Uoči uskršnjih blagdana gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak u pratnji suradnika, danas je posjetio Pučku kuhinju pri Gradskom društvu Hrvatskog crvenog križa Virovitica, gdje je tradicionalno korisnike pučke kuhinje darivao obilnijim obrokom. Svih 200-tinjak korisnika dobilo je i prigodne pakete sa kuhanom šunkom. Akcije darivanja već se tradicionalno provode pred blagdane Uskrsa, Božića i uoči Dana grada Virovitice, a Gradskoj upravi na današnjem darivanju zahvalili su se ravnatelj Gradskog društva Hrvatskog crvenog križa Virovitica, Marko Teskera i predsjednik Društva Zdenko Blažičević.
foto i tekst:Virovitica Online

- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Topli obrok za 200 korisnika

PUČKA KUHINJA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA VIROVITICA

foto:Virovitički list
Pučka kuhinja virovitičkog Gradskog društva Crvenog križa u suradnji s Gradom i Centrom za socijalni rad osigurava besplatni topli obrok za sve osobe slabijeg socijalnog statusa. Ima oko 200 korisnika, od kojih se tridesetak svakodnevno hrani u prostorijama pučke kuhinje ili obrok nosi kući, a ostalim korisnicima obrok se dostavlja na kućnu adresu. O tjednom meniju brinu kuharice, a hranu dostavljaju dva vozača na područje grada Virovitice i općine Pitomaču, Špišić Bukovicu, Gradinu, Lukač i Suhopolje. Kuhinja je otvorena od 6 do 14 sati od ponedjeljka do petka, a za subotu i nedjelju spremaju se lunch paketi.

- Lijepo je i pohvalno kada Grad u povodu blagdana priskoči u pomoć i daruje nam svinjetinu, kolače i slično. Korisnike to jako obraduje i zaista im puno znači - naglašava Marko Teskera, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa.

Glavna kuharica Vlasta Ojurović u pučkoj kuhinji radi od njenog otvaranja 1996. godine. U dogovoru sa svoje dvije kolegice odlučuje o meniju. Kuhaju raznovrsno, za svaki dan drugačiji meni na kojem se često nađe juha, pileći paprikaš, različita variva, kotleti u umaku i drugo.

Žalosti je činjenica što pojedini poljoprivrednici voće i povrće radije bacaju nego da daruju njima.

- Bilo bi lijepo kada bi nas se sjetili pokoji pekar i slastičar, barem za blagdane - kaže Vlasta.

Nedostatak opreme kuharicama znatno otežava rad budući da nemaju ni osnovne aparate kao što su stroj za rezanje kruha, mesoreznicu, stroj za pranje suđa...

Ivana Pavlovića i Zlatka Čamu zatekla sam u pučkoj kuhinji. Ivan živi sam, a budući da je nezaposlen, stekao je pravo na obrok u pučkoj kuhinji. Hranu svakodnevno nosi kući i jako je sretan što barem jedanput dnevno može pojesti kuhano. Zlatko se već dvije godine hrani u pučkoj kuhinji.

- Sve je odlično, kuharice su najbolje na svijetu, a ovakve hrane nema ni u našim restoranima - s osmijehom na licu rekao je Zlatko.

Jelena Cvitić
Virovitički list

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.03.2008.

Izložba u Dnevnom boravku GDCK

vtOnline


fotografija:Matej Sudar -------------------------------------Galerija slika

Dana 21.03.2008. godine u 10,00 sati u prostorijama "Dnevnog boravka" GDCK Virovitica , gradonačelnik grada Virovitice Zvonko Kožnjak otvorio je izložbu na kojoj se se predstavile : Mirica-Pfeifer Miljanić, Katarina Paulin,Bernarda Idžojtić i Blaženka Kavalir-Kolesarić. Tom prilikom sliku zahvale ravnatelj GDCK Virovitica je poklonio gradonačelniku Zvonku Kožnjaku. Na izložbi su bile predstavljene 24 slike raznih motiva. Svojim nazočnošću izložbi su prisustvovali uz ravnatelja GDCK Virovitica Marka Teskeru i gradonačelnika grada Virovitice Zvonka Kožnjaka i voditeljica Obiteljskog centra Jasna Čupen ,ravnatelj Ustanove za smještaj starijih i nemoćnih te psihičkih oboljelih osoba "Borova"gospodin Mato Tolušić i ostali gosti.

GDCK VIROVITICA

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HSP- uspješna akcija darivanja krvi

hsp


U prostorijama HSP- Virovitica održana je akcija dragovoljnog darivanja krvi . Tom prilikom krv su darivali:

1. STJEPAN KAPOLI
2. DRAŽEN JURKOVIĆ
3. ANTUN VIST
4. DAMIR FURDIĆ
5. DRAŽEN SOBOL
6. DANIJEL PALOŠ
7 IVAN RAKIJAŠIĆ
8. DALIBOR ŠTIMAC
9. ĐURO JAKŠA
10.MARIJAN PECIMOTIKA
11.STJEPAN RAPTAVI

Hvala Vam za darivanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.03.2008.

Šumarija Virovitica,darivanje krvi

U prostorijama GDCK Virovitica ,20.03.2008.godine održana je akcija dragovoljnog darivanja krvi za djelatnike Šumarije Virovitica. Odaziv je bio vrlo dobar a krv su darivali:
Dragutin Mioković,Antun Šmer,Josip Hajmaši,Jurić-Grgić Alen,Stjepan Feketija,Ivan Hajmaši,Branko Kovač,Željko Leško,Dragan Bertović,Milorad Vajagić,Josip Božo,Darko Martinčević,Tihomir Komar,Ivan Jurišić,Ivan Tomšić,Darko Jandrašić,Milan Reider,Zdenko Sabo i Ivica Jurić.

Hvala Vam za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.03.2008.

Dnevni boravak - "Ususret proljeću",predstava

ck


U prostorijama „Dnevnog boravka“ GDCK Virovitica, 19.03.2008. godine gostovalo je 11 učenika iz O.Š.“Vladimir Nazor“ Virovitica s učiteljicom Mirjanom Bunjevac. Za korisnike „Dnevnog boravka“ izveli su predstavu „Ususret proljeću“ i oduševili naše korisnike.
GDCK Virovitica im zahvaljuje na gostovanju , te je dogovorena daljnja suradnja.

ck


- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.03.2008.

POŠTARI DAROVALI KRV

U prostorijama GDCK Virovitica ,11.03.2008. godine održana je akcija dragovoljnog darivanja krvi za djelatnike Hrvatskih Pošta i Hrvatskih Telekomunikacija.
Darovatelji krvi Hrvatskih Pošta su: Alen Volenik,Suzana Vampovac,Marin Kepec,Vedran Vlajnić,Zdenko Blažičević,Mirela Foret,Mile Miholić,Višnja Blažičević,Marijan Grba i Marija Miholić, te iz Hrvatskih Telekomunikacija : Ante Škalić,,Ivica Gibičar,Dragutin Veseljak,Antonio Puž. Na samu akciju pristupili su još i davaoci krvi iz građanstva i to: Željko Gibičar,Branimir Polčić,Miroslav Marčinko , Darko Simeunović i Saša Brabec.

Svima Vam hvala za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.03.2008.

DUHANCI DAROVALI KRV

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, organizirana je akcija darivanja krvi 07.03.2008. godine za djelatnike Hrvatskih duhana . Krv su darovali:
1. Verica Novak
2. Mirjana Tomljanović
3. Željko Žibreg
4. Tomislav Rožić
5. Veronika Španjur
6. Ivan Rožić
7. Krešimir Matošina
8. Gordana Ibriks
9. Ivan Leš
10.Miroslav Marek
11.Mara Kovačević
12.Vlado Planiničić

Na ovu akciju darivanja krvi pridružili su se i također darovali krv mještani iz Korije i to: Dubravko Kovačić,Ana Cvrlja i Mitin Bernarda.

Svima Vam veliko hvala za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.03.2008.

DDK u tvornici šećera "Vi-ro"

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica organiziralo je 04.03.2008. godine akciju darivanja krvi za djelatnike šečerane „VI-RO“ d.d. Tom prilikom krv su darovali:
Stjepan Bedi, Anđelko Nađ,Zvonko Pipić,Zoran Zrnić,Željko Gradinjan,Marijan Puškarić,Darko Ivačić,Goran Petrinjak,Srečimir Brođanac,Zlatko Cah,Dragan Medved,Vjekoslav Vecko,Ante Uremović,Drago Lukačević,Nenad Matijek,Stjepan Bodiš,Ivan Deskar,Valter Juhas,Slavko Bardić,Vlado Vidak i Velibor Tršen.

Hvala Vam za darovanu krv.

GDCK VIROVITICA

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.03.2008.

Nastavlja se uspješno provođenje programa Dnevnog boravaka za starije osobe u Virovitici

Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak u ime Grada Virovitice potpisao je s ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Markom Teskerom, ugovor o daljnjem provođenju programa 'Dnevni boravak za starije osobe', a koji se provodi u okviru programa međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Riječ je o privremenom ugovoru za period od 1. siječnja do 31. ožujka 2008. godine u kojemu se resorno ministarstvo obvezuje dodijeliti sredstva u iznosu 167.625 kn Gradu Virovitici koji će ista prenijeti na Gradsko društvo Crvenog križa.

Razlog potpisivanja privremenog ugovora leži u tomu što u Hrvatskom saboru još nije usvojen Državni proračun za 2008. Godinu. Kada se ovogodišnji Državni proračun usvoji, prema riječima gradonačelnika Kožnjaka, slijedi potpisivanje ugovora za cijelu godinu.
Marko Teskera

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u protekloj godini zabilježilo je 200 korisnika programa 'Njege u kući' i 150 korisnika programa 'Dnevnog boravka'.

Gradonačelnik Kožnjak naglasio je kako je Grad Virovitica u svom proračunu osigurao sredstva za uređenje ograde ispred zgrade nekadašnjeg Vatrogasnog doma, u kojemu su danas smješteni Dnevni boravak, Obiteljski centar Virovitičko-podravske županije, PSP centar, a u planu je postavljanje i rampe.

- Kada je riječ o provođenja projekta 'Dnevnog boravak za starije osobe' u Virovitici, tada slobodno mogu reći da je to nastavak vrlo uspješne suradnje Grada Virovitice i Gradskog društva Crvenog križa Virovitica. Virovitički Dnevni boravak postao je središte zbivanja za naše sugrađane treće životne dobi kroz čije prostorije dnevno zna proći više od stotinu osoba, rekao je ravnatelj GD Crvenog križa Virovitica, Marko Teskera.

Potpisivanju ugovora nazočio je i pročelnik za društvene djelatnosti u Gradu virovitici, Marc Šojat.(vo)

ViroviticaOnline

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.