Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crvenikrizvirovitica

Marketing

Topli obrok za 200 korisnika

PUČKA KUHINJA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA VIROVITICA

foto:Virovitički list
Pučka kuhinja virovitičkog Gradskog društva Crvenog križa u suradnji s Gradom i Centrom za socijalni rad osigurava besplatni topli obrok za sve osobe slabijeg socijalnog statusa. Ima oko 200 korisnika, od kojih se tridesetak svakodnevno hrani u prostorijama pučke kuhinje ili obrok nosi kući, a ostalim korisnicima obrok se dostavlja na kućnu adresu. O tjednom meniju brinu kuharice, a hranu dostavljaju dva vozača na područje grada Virovitice i općine Pitomaču, Špišić Bukovicu, Gradinu, Lukač i Suhopolje. Kuhinja je otvorena od 6 do 14 sati od ponedjeljka do petka, a za subotu i nedjelju spremaju se lunch paketi.

- Lijepo je i pohvalno kada Grad u povodu blagdana priskoči u pomoć i daruje nam svinjetinu, kolače i slično. Korisnike to jako obraduje i zaista im puno znači - naglašava Marko Teskera, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa.

Glavna kuharica Vlasta Ojurović u pučkoj kuhinji radi od njenog otvaranja 1996. godine. U dogovoru sa svoje dvije kolegice odlučuje o meniju. Kuhaju raznovrsno, za svaki dan drugačiji meni na kojem se često nađe juha, pileći paprikaš, različita variva, kotleti u umaku i drugo.

Žalosti je činjenica što pojedini poljoprivrednici voće i povrće radije bacaju nego da daruju njima.

- Bilo bi lijepo kada bi nas se sjetili pokoji pekar i slastičar, barem za blagdane - kaže Vlasta.

Nedostatak opreme kuharicama znatno otežava rad budući da nemaju ni osnovne aparate kao što su stroj za rezanje kruha, mesoreznicu, stroj za pranje suđa...

Ivana Pavlovića i Zlatka Čamu zatekla sam u pučkoj kuhinji. Ivan živi sam, a budući da je nezaposlen, stekao je pravo na obrok u pučkoj kuhinji. Hranu svakodnevno nosi kući i jako je sretan što barem jedanput dnevno može pojesti kuhano. Zlatko se već dvije godine hrani u pučkoj kuhinji.

- Sve je odlično, kuharice su najbolje na svijetu, a ovakve hrane nema ni u našim restoranima - s osmijehom na licu rekao je Zlatko.

Jelena Cvitić
Virovitički list

Post je objavljen 23.03.2008. u 11:37 sati.