Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

srijeda, 28.11.2007.

Raspodjela novčanih sredstava sakupljenih u akciji "Solidarnost na djelu"

Na Odboru Gradskog društva Crvenog križa održanog 28.studenog donesena je odluka o raspodjeli novčanih sredstava sakupljenih u akciji "Solidarnost na djelu 2007.".
Na području djelovanja GDCK Virovitica škole su prikupile 32.319,70 kuna koje se raspodjeljuju na sljedeći način:
10%Hrvatskom Crvenom križu-Fond Solidarnosti=3.231,97kn
10%Troškovi akcije=3.231,91kn
Za izvanredne pomoći tokom godine=4.695,91kn

Školama 50%od iznosa kojeg su prikupili:
OŠ"Ivana Brlić Mažuranić,Virovitica=2.725,10kn
OŠ"Vladimir Nazor",Virovitica=1.745,25
OŠ Virovitica=395,00kn
OŠ"Petar Preradović",Pitomača=2.885,00kn
OŠ"August Cesarec",Špošić Bukovica=2.050,00kn
OŠ Suhopolje=2.533,10kn
OŠ Gradina=2.135,40kn
OŠ"Ivana Gorana Kovačića",Gornje Bazije=1.691,00kn

Svake godine jedna od navedenih škola dobiva 5.000,00kn a ove godine to je OŠ"Vladimir Nazor"iz Virovitice.
GDCK Virovitica

- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.11.2007.

Srednjoškolci darovali krv

ckSS


U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, 22.11.2007. godine održana je akcija darivanja krvi s učenicima Gimnazije Petar Preradović Virovitica, a na akciju darivanja krvi je pozvano i nešto davaoca krvi građanstva Virovitice. Odaziv srednjoškolaca je bio dobar,te su učenici pokazali svoju humanost i dobru volju da nekome pomognu.
Ovom prilikom krv su darovali: Kuduz-Đakula Branka, Dominik Prepelić,Tomislav Bušetinčan,Marko Ivić,Danijel Đapić,Anita Vergilas,Matija Puklavec,Katarina Goričanac.
Privremeno su odbijeni zbog nedostatka željeza i niskog tlaka: Marijan Brlas,Dejan Marčetić,Igor Šklebek,Jelena Kuzmić,Ema Pušić,Sandra Gašparić,Ines Turk,Ratka Kojić,Branimir Viljevac,Alen Samac.
ck ck
ck
Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica zahvaljuje svima koji su se odazvali na ovu akciju darivanja krvi.
Hvala Vam za darovanu krv.

- 12:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 20.11.2007.

HSP- uspješna akcija darivanja krvi

hspCK


Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica organiziralo je u suradnji s transfuzijom Opće bolnice Virovitica 20.11.2007. godine akciju dragovoljnog darivanja krvi s članovima HSP-a.
Akcija je održana u prostorijama Hrvatske Stranke Prava u Virovitičkom dvorcu a krv su darovali : Nedeljko Dunaj,Damir Furdić,Milan Furlan,Hrvoje Majstorović,Stjepan Vist,Dražen Sobol,Ante Dražić,Antun Vist,Dražen Kukić,Mirko Poljanac,Dražen Jurković,Stjepan Raptavi,Dejan Kaselj,Ivan Rakijašić,Stjepan Kapoli,Stanko Ivanac,Dalibor Štimac,Željko Viljevac,Tihomir Vuk,Petar Heller i Danijel Paloš.
hspCK hspCK
Hvala Vam za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.11.2007.

Radionica GDCK Virovitica na kalendaru HCK-a za 2008.godinu

Hrvatski Crveni križ štampao je zidni kalendar za 2008. godinu u kojoj se obilježava 130 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske.U 12 odabranih fotografija nalazi se i fotografija radionice GDCK Virovitica koja je održana u pitomačkoj Knjižnici i čitaonici 12.rujna ove godine povodom Svjetskog dana prve pomoći.

pitomača

- 19:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 13.11.2007.

Hrvatske pošte I HT-darivanje krvi

ckhp


U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica održana je akcija darivanja krvi 13.11.2007. godine za djelatnike Hrvatskih Pošta i Hrvatskih telekomunikacija. Odaziv na akciju je bio vrlo dobar a ovaj puta posebno su se u većem broju odazvali djelatnici Hrvatskih Pošta. Na današnjoj akciji darovali su krv: Željko Gibičar,Zdenko Blažičević,Mile Miholić,Darko Simeunović,Višnja Blažičević,Zlatko Hader,Branimir Polčić,Ivica Gibičar,Igor Vargović,Antonio Puž,Dragutin Veseljak,Samir Sabo,Marin Kepec,Mirela Foret,Ivan Barčan,Marija Miholić,Suzana Vampovac,Ivan Rajnović i Marijan Grba.

ckth



Hvala Vam za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.11.2007.

Filmovi FVK "Mirko Lauš" u Dnevnom boravku

U srijedu (14.studeni) s početkom u 10.00 sati korisnicima Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa predstavit će se Foto video klub "Mirko Lauš" iz Pitomače.
Uz prikazivanje dva filma nagrađena na filmskim festivalima ("Štefina i Ivina" i "Ne živi čovjek samo od kruha"),svoju humoresku pročitat će gospođa Barica Mihoković.

FVK “Mirko Lauš” ima za cilj razvijati, poticati i unapređivati stvaralački i kreativni rad na fotografiji i filmu ( prvenstveno u digitalnom obliku) u svim segmentima.
isječak iz filma "Štefina i Ivina"
Klub je sazdan na čvrstim temeljima nekad popularnog i priznatog kinokluba “Slavica” kojeg je voditelj punih 30 godina bio gospodin Mirko Lauš. Ostatak osnivačkog odbora a i većina članova FVK “Mirko Lauš” bivši su članovi kinokluba “Slavica” što je garancija za predan rad i putovnica za uspjeh.
Primopredajom ostavštine kinokluba “Slavica” u vlasništvo FVK “Mirko Lauš” već u startu imamo na raspolaganju bogatu filmsku i dokumentacijsku arhivu ( preko 200 filmova ) . Nakon sređivanja arhive filmovi i fotografije će biti dostupni zaintersiranima u digitalnom obliku a filmska tehnika ( kamere, projektori, montažni stolovi i ostalo) u stalnoj su postavi kao izložbena zbirka u prostorijama Općine Pitomača.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.11.2007.

Nacionalni trening za trenere vršnjačkih edukatora

ck


U gradu Virovitici od 08. do 11. studenoga 2007 Y-PEER Hrvatska, mreža za vršnjačku edukaciju, u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitice organizira II. Nacionalni trening za trenere vršnjačkih edukatora.
www.youthpeer.net
Y-PEER Hrvatska mreža je 18 nevladinih udruga čiji rad podupire Populacijski fond Ujedinjenih naroda (UNFPA), UNDP/UNAIDS Hrvatska i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH.
Cilj treninga je izgraditi vještine, znanja i kapacitet nevladinih organizacija osnovanih od strane mladih ili koje rade za mlade na području vršnjačke edukacije.
Na treningu sudjeluje 26 sudionika, 5 trenera i 2 supervizora iz 12 nevladinih organizacija koje se bave dobrobiti mladih u Hrvatskoj.
Neizmjerno smo zahvalni Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, gradonačelniku Grada Virovitice, županu i dožupanu Virovitičko podravskoj županiji, Općoj bolnici Virovitica, Turističkoj zajednici grada te Kazališu Virovitica bez čije suradnje i pomoći ovaj trening ne bi bili u mogućnosti održati.
U ime Y-PEER mreže Hrvatska
Silva Rukavina i Alisa Kosić



U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici započeo je nacionalni trening vršnjačke edukacije mladih od strane mladih. Cilj je da se dobro trenirani i motivirani mladi ljudi organiziraju kako bi doprijeli do svojih vršnjaka i pomogli osigurati, bilo na formalan ili neformalan način,mladima optimalno poznavanje činjeničnih informacija,formirati čvrste stavove i vještine kako bi se mogli odgovorno ponašati i zaštititi vlastito zdravlje te dobrobit.
Na treningu sudjeluje 36 učesnika kroz 13 udruga iz cijele Hrvatske i to:
Alisa Kosić,Dinka Ivčević,Mario Kosić-Udruga Veranda Virovitica,
Jelena Kolesarić-SOS telefon Virovitica,
Vlatka Vuković-MCK Slatina,
Zlatko Kralj,Martina Matić,Lidija Moslavac,Tomislav Osterman,Mateja Vidović-MCK Virovitica,
Nebojša Kujavić-KRIK Slatina,
Damir Moštak,Edin Mehić,Mislav Mihael Mandir-HUHIV Zagreb,
Marina Kolar-Zora Čakovec,
Antonela Gojević,Ivana Miočić-TERRA Rijeka,
Rea Peran,Marsela Marić,Josipa Raguž-HELP Split,
Vedrana Domačinović-MCK Rijeka,
Kristijan Stipaničev,Jelena Križanić,Pero Markunović,-CROMSIC Zagreb,
Ana Juras,Ana Petretić-CROMSIC Rijeka,
Željka Palčalat- IGRA Zagreb.
Trening vode nacionalni treneri: Iva Srnec,Maja Krošl,Dalibor Stanić,Natko Gereša,Nandi Uzelac te supervizori Iva Krošl i Silva Rukavina.Trening traje od 8.-11.studenog 2007.

Teme koje će se proći na ovom treningu, te za iste osposobiti trenere vršnjačkih edukatora za primjenu metodologije i teoretske podloge koja inducira promjenu ponašanja (Behaviour Change Peer Education) u radu s mladima, s posebnim naglaskom na adolescente:
- Reproduktivno zdravlje (prijenos SPB s posebnim naglaskom na HIV/AIDS, rod/spol, kontracepcija,…);
- Teoretska podloga edukacije koja inducira promjenu ponašanja, formiranje vlastitih stavova i odgovornosti;
- Primjena metodologija: interaktivna razmjena informacija, vještine modeliranja, grupna dinamika i kohezivnost, tehnike osnaživanja motivacije, životne vještine, edukacije temeljena na teatralnim vještinama, kofacilitacija, formiranje efikasne i jasne poruke;
- Regrutiranje vršnjačkih edukatora, organizacija i provođenje radionice za participante;
- Vršnjačka edukacija s posebno ranjivim mladima ili mladima koje je teško doseći konvencionalnim servisima;
- Formiranje partnerstva s odraslima, interdisciplinarnost pristupa, osnove vještina zagovaranja;
- Upućivanje (peer counseling) i vršnjačka potpora (peer support);
Ciljevi
- Ojačati platformu trenera vršnjačkih edukatora za implementaciju efikasne vršnjacke edukacije;
- Standardizirati rad, vještine i informacije kojim se koriste mladi ili pak pri edukaciji mladih;
- Ojačati i proširiti mrežu svih uključenih u rad na promociji i zaštiti zdravlja mladih;
- Razvijanje interdisciplinarnog modela umrežavanja i suradnje civilnog sektora, te državnih institucija u službi promocije i zaštite zdravlja mladih i njihove dobrobiti;
- Stvaranje podražavajuće okoline mladih za mlade;
- Stvoriti partnerstvo i dijalog mladih i odraslih na području reproduktivnog zdravlje i HIV/AIDS-a u Hrvatskoj

FOTOGALERIJA GDCK VIROVITICA
ckyP ckyP

ckyP ckyP

ckyP ckyP

ckyP ckyP

ckyP ckyP
Što je Y-PEER?
Y-PEER je akronim za «Youth Peer Education Network», odnosno Medunarodna
mreža vršnjačkih edukatora, te kao takva omogućuje nacionalne i međunarodne
treninge i sastanke mladih edukatora/trenera, njihovu komunikaciju elektronskim putem preko interaktivne Internet stranice (www.youthpeer.net) kao i udaljeno učenje povezano s učenjem uz pomoć/korištenje računala, odnosno pristup nacionalnim komunikacijskim mrežama koje su baza za dobru međunarodnu suradnju – vođenje kampanja i sličnih aktivnosti.
Y-PEER je inovativan i jedinstven koncept edukacije mladih od strane mladih kojeg je podržao Populacijski fond Ujedinjenih naroda (UNFPA). Y-PEER je mreža s preko 200 organizacija i institucija, koju sačinjavaju tisuće mladih ljudi koji rade na području zaštite seksualnog i reproduktivnog zdravlja. Mreža okuplja mlade iz 39 zemalja Istočne Europe, zemalja Baltika, Središnje Azije, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, te je s krajem lipnja 2006. godine doprela do 3,6 milijuna mladih.

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Darivanje krvi za građanstvo i duhance

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi sa djelatnicima Hrvatskih duhana i dijelom građanstva grada Virovitice. Akcija je održana 09.11.2007.g. a pristupili su i darovali svoju krv :
Tomislav Lučić,Krešimir Matošina,Zdenka Semeš,Mara Kovačević,Damir Rođak,Željko Žibreg,Gordana Ibriks,Veronika Španjur,Mirjana Tomljanović,Ivan Rožić,Davor Kelenc,Tomislav Rožić,Miroslav Marek,Dubravko Periša i Vjekoslav Puščenik.

Hvala za darovanu krv.
GDCK Virovitica

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.11.2007.

Šumarija Suhopolje-darivanje krvi

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana je 02.11.2007. godine akcija darvanja krvi s djalatnicima Šumarije Suhopolje. Tom prilikom krv je darovalo 12 darovatelja krvi i to:
1. Stjepan Jota
2. Stjepan Sić
3. Damir Košić
4. Zlatko Jurković
5. Darko Sić
6. Mijo Vidović
7. Franjo Perković
8. Željko Vincek
9.Mladen Starek
10.Zdravko Vincek
11.Marko Hečimović
12.Željko Bartulović

Hvala Vam za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 09:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.