Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

petak, 28.09.2007.

PU Virovitičko-podravska darivala krv za Dan policije

Povodom obilježavanja blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, i Dana policije,danas je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Policijske uprave Virovitičko-podravske.
Krv su darovali:Brabec Saša,Ferenci Dragan,Rengel Renato,Vencl Hrvoje,Smiljanović Mario,Pipić Darko,Gazibara Dario,Kostelac Mirko,Vukičević Milica,Kečkiš Nikola,Josić Tomislav,Lelek Zdenko,Jerbić Zoran,Hegediš Andrej,Debelić-Pecive Šime,Blažević Blaženka,Žarković Goran,Boršić Snježana,Galović Josip,Tumpić Tihomir i Kordić Željko.

mupVt


Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica čestita Vam Dan policije-29.rujan

mupVt


Zahvaljujemo Vam na darovanoj krvi!
GDCK Virovitica

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.09.2007.

Besplatno mjerenje venske cirkulacije u Dnevnom boravku

ckck
27.rujna «Sim bex» uz vodstvo stručnog djelatnika Ivana Bertagnin od 10-14 sati digitalnim prijenosnim aparatom Vasoscreen obavio je besplatno mjerenje i kontrolu stanja venske cirkulacije djelatnica i korisnika Dnevnog boravka GDCK Virovitica.

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.09.2007.

Radionica "Da se ne zaboravi"

ck


19.rujna u prostorijama Dnevnog boravka GDCK Virovitica održana je radionica»Da se ne zaboravi».Stari recept kompota od krušaka podučavala je gospođa Mustač Zlata.

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 18.09.2007.

Dobrovoljno darivanje krvi u Pitomači

pitomača


Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica održalo je 18.09.2007. godine akciju darivanja krvi u Pitomači. Već po drugi puta u ovom mjesecu Pitomačani su pokazali svoju humanost i u velikom broju se ponovno odazvali na darivanje krvi.Krv su darivali:
Božica Veršec,Roman Gomerčić,Mirjana Gomerčić,Božica Majstor,Višnja Veličan,Petar Sučić,Zdravko Fras,Ivan Mioč,Danijel Sesvečan,Neven Bradaš,Ante Putnik,Marko Šokec,Nikola Ferić,Danijel Rengel,Ivan Novosel,Branko Rešetar,Tihomir Kirin,Zlata Kovačević,Zlatko Jakupec,Jasmina Jakupec,Adela Tišljarec,Marija Dent,Marijan Hencl,Ranko Posavec,Boris Tošić,Damir Skec,Petar Veličan,Branka Pintar,Ivan Rakijašić,Ivo Starčević,Zvonko Demšić,Ivica Kirin,Ivan Kirin,Marko Bato,Mladen Mihaljević,Stjepan Ivanic i Miroslav Bato.Radi zdrastvenih razloga nekoliko dobrovoljnih darivalaca nije bilo u mogućnosti dati krv.Zahvaljujemo se svim današnjim sudionicima ove humane akcije jer su odvajanjem svojeg dragocijenog vremena provedenog sa ekipom Odjela za transfuziologiju Opće bolnice i djelatnicima Crvenog križa spasili nečiji život.

pitomača


Hvala Vam za darovanu krv!
pitomača pitomača
Na OVOM linku saznajte sve o dobrovoljnom darivanju krvi.

GDCK VIROVITICA

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.09.2007.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći(8.rujan)

kriz


Već tradicionalno, druge subote u mjesecu rujnu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, društva Crvenog križa diljem svijeta organiziraju niz aktivnosti, kojima je cilj privući pažnju javnosti i ukazati na važnost pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći.Kroz prvu pomoć izgrađuje se i svijest o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike, stoga je geslo Svjetskog dana prve pomoći i u 2007. godini: "PRUŽIMO PRVU POMOĆ - SPASIMO SVAKI UGROŽENI ŽIVOT".
U želji da što veći broj građana u Hrvatskoj bude obaviješten o značaju prve pomoći, a na taj način i potaknut na osposobljavanje za pružanje prve pomoći, društva Hrvatskog Crvenog križa uključit će se u obilježavanje ove važne manifestacije.
Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica je povodom Svjetskog dana prve pomoći 8.rujna održao nekoliko predavanja i edukativnih radionica o važnosti Prve pomoći.
plakat plakat
Budući da je Hrvatski Crveni križ od ove godine postao prvim nacionalnim društvom Crvenog križa izvan Europske unije koje je uključeno u provedbu projekta Sigurnost na cestama, jedina zajednička aktivnost povodom Svjetskog dana prve pomoći, oživotvorenje "Lanca pomoći i solidarnosti", bit će posvećena pružanju prve pomoći kod prometnih nesreća. Stoga je GDCK Virovitica uključila polaznike Prve pomoći u autoškolama i dobrovoljne darivatelje krvi u edukativni program te im u kratkom predavanju podijelila tiskane brošure o sigurnosti u prometu i važnosti pružanja Prve pomoći.
plakat plakat
Ukazivanjem na najčešće greške i rizična ponašanja u prometu nastoji se potaknuti građane na odgovorno ponašanje u prometu, a osposobljavanjem za pružanje prve pomoći nastoji ih se pripremiti za situacije kad se prometne nesreće dogode.
plakat plakat
U Pitomači i Virovitici su postavljeni prigodni informativni plakati o sigurnosti u prometu te podijeljeni edukativni materijali o Prvoj pomoći putem mobilnog telefona,Kako postupiti kad naiđete na prometnu nesreću,Na putu do škole i Odgovornost u prometu=Sigurnost u prometu.U Pitomači smo obišli Općinu,Srednju školu,Prometnu postaju Pitomača i Knjižnicu i čitaonicu Pitomača.U Virovitici informativni plakati su podijeljeni u svim srednjim školama.
12.rujna(srijeda) u pitomačkoj Knjižnici i čitaonici održane su kreativne radionice na teme:Prva pomoć i Siguran put do škole.Mali polaznici kreativne radionice pod vodstvom knjižničarke gospođe Slavice Vitković okupljaju se svake srijede od 17 do 19 sati.Gradsko društvo Crvenog križa iz Virovitice ovaj put su kao gosti radionice malim polaznicima podijelili kalendare za mladež i održali predavanje o sigurnosti u prometu te prvoj pomoći.Djeca su u ugodnom društvu naučila o važnosti Prve pomoći te i na ovaj način obilježila Svjetski dan prve pomoći - 8. rujan 2007.
pitomacaKnjiznica pitomacaKnjiznica
Prva dječja radionica u novoj školskoj godini okupila je dosta zainteresirane djece koja svake srijede razvijaju kreativne aktivnostu u pitomačkoj Knjižnici i čitaonici.
pitomacaKnjiznica pitomacaKnjiznica
Knjižničarka pitomačke knjižnice je gospođa Slavica Vitković koja već godinama djecu ući raznim tehnikama crtanja te svojim znanjem i trudom uspjeva svake srijede pronaći nove aktivnosti za rad sa djecom na radionicama.
pitomacaKnjiznica pitomacaKnjiznica
Tehnika izrade ovih radova je suhi pastel.
pitomacaKnjiznica
Drugi dio predavanja bio je siguran put u školu te su iz prigodne slikovnice djeca čitala o opasnostima i pravilima kako doći sigurno u školu.
slikeKP slikeKP
Polaznici kreativne radionice bili su:Klara Vitković iz Pitomače-6b,Nives Hustić iz Velike Črešnjevice-3razred,Jelena Šimunija iz Velike Črešnjevice-5razred,Tudić Petra iz Velike Črešnjevice-5razred,Ines Hustić iz Velike Črešnjevice-4razred,Marina Kožarić iz Pitomače-4a razred,Andreja Tome iz Pitomače-4a razred i Marta Nokaj iz Pitomače-1razred.
slikeKP slikeKP
Naučili smo kako sigurno prelaziti cestu i što napraviti kada naiđemo na prometnu nesreću.
slikeKP slikeKP
Poslije predavanja sudionici su nacrtali slike o onome što su naučili te ih postavili na pano izložbenog dijela Knjižnice i čitaonice Pitomača.
slikeKP slikeKP
HCK Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.09.2007.

Izložba slika "Djeca starijima"

kriz


U prostorijama „Dnevnog boravka“ Gradskog društva Crvenog križa Virovitica
gradonačelnik grada Virovitice Zvonko Kožnjak otvorio je izložbu pod nazivom
–„Djeca starijima“. Izložba „Djeca starijima“ plod je dugogodišnjeg marljivog i kreativnog nadahnuća djece Osnovne škole V. Nazor iz Virovitice,koja kistom i olovkom kroz igru otkrivaju neiscrpni svijet mašte.Mnoštvo dječjih radova mogu se razgledati od 13.09.2007. do 01.10.2007. godine u prostorijama „Dnevnog boravka“.
izlozbaKriz izlozbaKriz
Polaznike kreativne likovne radionice vodi umirovljena likovna pedagoginja Bernarda Idžojtić
izlozbaKriz izlozbaKriz

izlozbaKriz izlozbaKriz
Ovom prilikom svoje radove su izložili slijedeći učenici: Anja Ažić, Bukvić
Astrid,Bukvić Karmen,Cvetnić Filip,Duvnjak Viktorija,Ivanković Gabrijela,Kovačić
Domagoj,Kovačić Elizabeta,Kovačić Viktorija,Kožnjak Tomislav,Požežanac
Sandrino,Rukavina Dora,Štribl Martina,Šutalo Ivana,Šutalo Krešimir,Šutalo Misalv,Šutalo Zvonimir,Marcel Vugec i Žužić Lucija.

GDCK Virovitica

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.09.2007.

Pitomačani darovali krv

pitomača
Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji s transfuzijom Opće Bolnice Virovitica održalo je akciju darivanja krvi 07.09.2007. za mještane Pitomače.
Akcija je održana u prostorijama Udruženja obrtnika Općine Pitomača a krv su darovali: Ivan Čoklo, Tomo Šantek,Josip Kožarić,Petar Čupen,Marijo Brlas,Tomislav Jakupec,Mladen Bedeković,Ivica Varga,Srečko Čop,Stjepan Kolar,Marin Begović,Ivica Kuzman,Željko Veršec,Petar Begović,Zdravko Živko,Marijana Kožar,Damir Kožar,Božidar Magić,Zlatko Ban,Ivo Predragović,Damir Vujsin,Mario Župan,Stjepan Crnec,Marinko Barčan,Hrvoje Šokec,Željko Grgačić,Jasmina Klos i Zlatko Rakijašić.
Pitomačani su ponovo pokazali svoju humanost, a ovom prilikom moramo naglasiti da je krv darovao i Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić sa suradnicima, kao i zapovjednik policijske postaje u Pitomači Mario Župan koji se pridružio svojoj ekipi pitomačkih policajaca koji su gotovo svi dobrovoljni darovatelji krvi te i na ovaj način sudjeluju u spašavanju života.
pitomača pitomača
Pitomačani se tradicionalno u velikom broju odazivaju na humanitarne akcije te spadaju među najbrojnije dobrovoljne darovatelje krvi pri Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica.
pitomača pitomača
Gotovo svi djelatnici Policijske postaje Pitomača su dobrovoljni darivaoci krvi.
pitomača pitomača
U planu je još jedna akcija darivanja krvi za Pitomačane , koja će se održati 18.09. 2007.godine također u prostorijama Udruženja obrtnika.
pitomača
Hvala Vam za darovanu krv!
GDCK Virovitica

- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.09.2007.

Donacija voća i povrća Poljoprivredne zadruge branitelja "Zlatni vrtovi"

kriz
1.rujna,u subotu održana je 4. izložba voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Virovitičko-podravske županije na kojoj je sudjelovalo 42 izlagača iz Pitomače, Slatine, Orahovice, Suhopolja, Čađavice i Nove Bukovice.Poljoprivredna zadruga branitelja "Zlatni vrtovi" iz Virovitice koja okuplja brojne proizvođače voća i povrća donirala je svoje proizvode Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica za potrebe Pučke kuhinje.
kriz
Ravnatelj GDCK Virovitica Marko Teskera primio je donirano voće i povrće od predstavnika zadruge Siniše Novosela te se zahvalio u ime korisnika Pučke kuhinje pri GDCK Virovitica kojima će proizvodi biti podijeljeni.

GDCK Virovitica

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.