utorak, 12.06.2007.

Visu u pohode

Prethodni vikend posjetili smo otok Vis i proveli predivan vikend u druženju i igranju bridža. Sve su nas prihvatili Vojkovići a izlet je organizirao bridž klub Split. Bilo nas je osamnaest od toga šestero iz Dubrovnika.
Odigrali smo mečeve na brodu iako zadnji meč nije završen - djeca su nam ukrala bord i cedulju sa rezultatima. Pri dolasku Splićani su dvaput bili bolji.
Na Butler turniru pobjedu su odnijeli Frano Mozara i Ana Čeović, dok su parski turnir pobijedili Dinko Grubišić i Ivan Mosettig. Posjetili smo i Zelenu špilju te igrali picigin u uvali Rukavac. Uz to smo gledali prijenose triala za američku repku na BBO-u na projektoru uz domaću Vugavu.
Tonči Radelja je održao predavanje o Lebensohl konvenciji. Poslije ručka održao sam predavanje o suđenju vezano za etiku i nedozvoljene informacije na što su neki i zaspali. Nakon toga imali smo diskusiju o tehničkim presudama na turnirima poput atake sa krive strane, renonsa itd.
Još jednom se zahvaljujem u svoje ime i ime kluba Dubrovnik domaćinima i organizatorima na prekrasnom provodu. Posebno mi je drago da sam saznao kako raditi znamenitu višku pogaču:

Image Hosted by ImageShack.us


Umišiti tišto za kruv, muké jedon kil i ošamdešet deki, tri paketa suvoga kvoša, jedon dek šoli, marvicu ulja, mloke vodé dvo deca. Izmišati i umišiti tišto pa oštaviti da se diže pul ure dok ne narešte tri puta veće.
Išići kapulu na fetice, petrušimul, pomedore oguljene i od tega škuhoti šolšu. Podiliti tišto na dva dila. Prvi dio ražvojati i butat na dno škrovode. Na to se buto šolša i pošlože šlone šardele. Pri toga še šardele ociste i izvadi jim se kušt. Pokriti drugim dilom tišta. Oštaviti pul ure da se tišto još malo digne i onda škrovodu butati u špaher da se pece dok ni gotovo. Pece se cetardeset, cetardesetipet minuta na štuošandešet. Kad se ohlodi ji se už žmul cornega vina.

Image Hosted by ImageShack.us





12.06.2007. u 15:31 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess