Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Visu u pohode

Prethodni vikend posjetili smo otok Vis i proveli predivan vikend u druženju i igranju bridža. Sve su nas prihvatili Vojkovići a izlet je organizirao bridž klub Split. Bilo nas je osamnaest od toga šestero iz Dubrovnika.
Odigrali smo mečeve na brodu iako zadnji meč nije završen - djeca su nam ukrala bord i cedulju sa rezultatima. Pri dolasku Splićani su dvaput bili bolji.
Na Butler turniru pobjedu su odnijeli Frano Mozara i Ana Čeović, dok su parski turnir pobijedili Dinko Grubišić i Ivan Mosettig. Posjetili smo i Zelenu špilju te igrali picigin u uvali Rukavac. Uz to smo gledali prijenose triala za američku repku na BBO-u na projektoru uz domaću Vugavu.
Tonči Radelja je održao predavanje o Lebensohl konvenciji. Poslije ručka održao sam predavanje o suđenju vezano za etiku i nedozvoljene informacije na što su neki i zaspali. Nakon toga imali smo diskusiju o tehničkim presudama na turnirima poput atake sa krive strane, renonsa itd.
Još jednom se zahvaljujem u svoje ime i ime kluba Dubrovnik domaćinima i organizatorima na prekrasnom provodu. Posebno mi je drago da sam saznao kako raditi znamenitu višku pogaču:

Image Hosted by ImageShack.us


Umišiti tišto za kruv, muké jedon kil i ošamdešet deki, tri paketa suvoga kvoša, jedon dek šoli, marvicu ulja, mloke vodé dvo deca. Izmišati i umišiti tišto pa oštaviti da se diže pul ure dok ne narešte tri puta veće.
Išići kapulu na fetice, petrušimul, pomedore oguljene i od tega škuhoti šolšu. Podiliti tišto na dva dila. Prvi dio ražvojati i butat na dno škrovode. Na to se buto šolša i pošlože šlone šardele. Pri toga še šardele ociste i izvadi jim se kušt. Pokriti drugim dilom tišta. Oštaviti pul ure da se tišto još malo digne i onda škrovodu butati u špaher da se pece dok ni gotovo. Pece se cetardeset, cetardesetipet minuta na štuošandešet. Kad se ohlodi ji se už žmul cornega vina.

Image Hosted by ImageShack.us







Post je objavljen 12.06.2007. u 15:31 sati.