nedjelja, 08.02.2015.
Kako najsigurnije rastopiti čokoladu
Na blogu je već bilo riječi o tome kako ponekad prilikom topljenja čokolade, dolazi do njezinog iznenadnog stvrdnjavanja. Razlog tome je to što je rastopljena čokolada bila u doticaju s vodom - dovoljna je i mala kapljica.
>>
Super fora s čokoladom koja se prilikom topljenja - stvrdnjava
Budući da je najčešći način topljenja čokolade onaj na pari, do gore navedene situacije može često doći. Za to postoji rješenje, ali kako se ne bi morali dodatno zamarati rješenjima, moguće je spriječiti da do takve situacije uopće niti ne dođe. Evo kako:
Alice Medrich za
Food 52 otkrila je najsigurniji način za rastapanje čokolade.
‘Pobrinite se da su vam ruke, daska za rezanje, nož, špatula i zdjela potpuno suhi. Narežite ili razlomite čokoladu na djeliće - nema potrebe da režete precizno - te ih stavite u zdjelu. Držite sušilo za kosu udaljeno 20 do 25 centimetara od čokolade, usmjeravajući ga prema zdjeli. Uključite ga i toplim zrakom zagrijavajte čokoladu koju ćete povremeno promiješati dok ne postane rastopljena i glatka’, napisala je Alice.
>>
Kad vam život da rastopljenu čokoladu, vi...
*****
Tekst: ivana Domitrović
Foto: James Ransom
Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.comOznake: čokolada, Rastapanje čokolade
08.02.2015. u 06:00 •
0 Komentara •
Print •
#