petak, 23.05.2014.
Recept: Sladoled od čokolade
Toplije vrijeme zahtjeva nešto što će nas rashladiti. Moj izbor je sladoled od čokolade.
Sastojci:
300 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
100 g šećera
4 žumanjka
100 g tamne čokolade (narezane na komadiće)
2 žličice meda
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
1. Pomiješajte mlijeko i vrhnje i stavite da zakuha.
2. Maknite s vatre, dodajte komadiće čokolade i med, i miješajte pjenjačom dok se ne rastope.
3. Izmiksajte žumanjke i šećer.
4. Dodajte smjesu s mlijekom u smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte da se izjednači, pa vratite opet na vatru i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati lagano, ali ne smije zakuhati.
5. Kuhanu kremu (koja je prilično rijetka, tj. tekuća) ulijte u zdjelu kroz gusto mrežasto cjedilo i umiješajte ekstrakt vanilije.
6. Kad se potpuno ohladi stavite je u hladnjak na 4 sata (ili cijelu noć)
7. Ako nemate stroj za sladoled, ulijte kremu u posudu pogodnu za zamrzavanje, s poklopcem i stavite u zamrzivač. Promiješajte dobro vilicom otprilike svaka 2 sata da se ne stvore veliki kristali leda.
Ovaj
recept za sladoled od čokolade pronašla sam na kulinarskom portalu
Coolinarika.
FridayLinkPack
1.
VIDEO: Sladoled od čokolade
2.
VIDEO: Sladoled od čokolade bez jaja
3.
VIDEO: 'Joy of baking' sladoled od čokolade
Oznake: Sladoled od čokolade, recept, Recepti Priče o čokoladi
23.05.2014. u 08:00 •
1 Komentara •
Print •
#