evo par riječi
evo da i ja nešto napišem sa svojeg stajališta kao kuhar. baš malo djiram po netu i na preporuku jednog našeg dnevnog lista sam naišao na blog od Nene-djevojke koja dobro kuha i lipo ga je ukrasila sa sličicama i na blog sa receptima-na kojem se trude djevojke pa sam tako odlučio i ja da malo pišem o našoj dalmatinskoj lipoj spizi koja je i na neki način zaboravljena a jednostavna za pripremu bez teških zaprški (čast Slavoniji) ali kod nas hvala bogu nema dugih hladnih zima koja ibi nas držala u kućama dobar dio godine pa nam takva spiza za razliku od njih nije potrebna.

prava spiza

15.10.2006., nedjelja

akademija

evo maloprije sam gladao ŠPICU na hrt-u i onu akademiju od Ugrinovicke i kad je kuhar rekao da je obojao prepeličja jaja sa prehrambenom bojom i stavio ih na podlogu od celera i jos necega umro sam od smijeha. e ljudi moji kuda ovo nase kUharstvo ide-imamo toliko lijepih stvari a mi radimo PIZDARIJE.... I jos plačamo takve TEČAJEVE od 300-500 KN NA SATheadbang ko je ovdje pametanzujo

- 23:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.10.2006., petak

ha ha nisam gotov za danas

evo jos koj lipi receptic-bas sam sad malo komentirao sa bakom prije spavanja ili mozda cak i lumpovanja veceras-nikad se nezna-pece mi se biskvit za sutra pa da ubacim koju torticu i roladicu na koje sam stvarno jako ponosan jer je na takmicenju osvojila srebrnu medalju-ljudi kusajte i molim komentarthumbup



Torta od čokolade i kave

Potrebne namjernice za 12 osoba:

Biskvit:

6. kom. jaja
6. žl. šećera
3. žl. brašna
3. žl. mljevenih oraha
30.gr. čokolade
2.žl.mljevene kave

Krema: Dekoracija

6. kom. jaja. 100.gr. čokolade
6. žl. šećera
300.gr. čokolade
250.gr. maslaca
1 žl. kave

Priprema: Od jaja, brašna, oraha, čokolade i kave napraviti biskvit. Istresti ga u kalup i peči u pećnici na 175¨C jedan sat. Kad se ohladi prerezati na 3 dijela i puniti kremom. premazati tortu sa svih strana i posuti ribanim čokoladom.

Krema: jaja, šećer tući na pari i kad se zgusne dodati istrganu čokoladu. Kad se čokolada otopi maknuti sa pare i ohladit. U hladnu kremu dodati maslac i kavu i pomiješati u jednoličnu masu.




Rolada od kestena

Potrebne namjernice za 12 osoba:

Rolada

1.kg.kestena
250.gr.šećera
250.gr. datula
100.gr. maslaca
100.gr. citronata
100.gr. naranđine kore
100.gr. grožđica
0.001.l. ruma

Caklina Dekoracija:

200.gr. čokolade 50.g. čokolade
100. gr. maslaca 250.gr.slatkog vrhnja

priprema: skuhati kestene, očistiti ih i propasirati. Maslac pjenasto izmiješati i dodati kestenima. Datule citronat, naranđinu koru, grožđice namočiti u rumu i dodati smjesi od kestena. Sve skupa pomiješati staviti na dasku oblikovati roladu i preliti je sa čokoladnom caklinom i posuti grubo ribanom čokoladom. Prilikom posluživanja ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem.





- 23:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

halo blogeri

evo iskreno mi je zao sto nisam bas u zadnje vrime stizao kreirati svoj blogić, mislio sam da cu imati vise vremena ali njega nikada dosta, bas ga nemam nikako headbangali ipak sam se danas potrudija da ga osvijezim sa koji novim reeptom za danas malo pastetica i slozenac-brza spiza za ovo lagano jesensko vrime-dok u Americi pada snijeg i nevrijeme kod nas u Dalmaciji sunce sijanjami



Pašteta od tune

Potrebne namirnice;
100 gr. tune-može svježe kuhane ili konzerva,
1 žlica majoneze,
10 gr. maslaca,
1 kom. kuhanog jaja
Ľ kapule,
1 režanj bijelog luka,
2 kapi tobasca,
3 kapi vočester umaka,
0.03.l. maslinova ulja,
1 mala žlica srdel-pasta,
1 kom. kiselog krastavca,
1 mala žlica kapara,
1 kom. zdenka sir-trokutići
sol, papar…

Priprema – sve namijernice staviti u mikser i samljeti u paštetu, po potrebi začiniti po želji i poslužiti.njami


Složenac od povrćaparty

Potrebne namirnice;
20 gr. balancane,
20 gr. tikvice,
20 gr. gljiva,
20 gr. kapula,
20 gr. rajčica,
5 gr češnjaka,
20 gr. celera,
20 gr. mrkve,
20 gr. poriluka,
1 dl. maslinova ulja,
aceto-balsamico, sol, papar….

Priprema - Sve namijernice narezano na komade marinirati sa začinima i peči na ploči, te naizmjenično slagati u plitku posudui začiniti sa balzamicom i svježim bosiljkom .




- 23:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
ljepote nase spize i kako je pripremiti
kuhati
kuhati je lijepo kad se to zna, zato uzmi sve što ti kuhar da, skuhati je varljivo i nekad imat čes začine sve ali pazi da kuhača bude uvijek uz tebezujo