evo par riječi
evo da i ja nešto napišem sa svojeg stajališta kao kuhar. baš malo djiram po netu i na preporuku jednog našeg dnevnog lista sam naišao na blog od Nene-djevojke koja dobro kuha i lipo ga je ukrasila sa sličicama i na blog sa receptima-na kojem se trude djevojke pa sam tako odlučio i ja da malo pišem o našoj dalmatinskoj lipoj spizi koja je i na neki način zaboravljena a jednostavna za pripremu bez teških zaprški (čast Slavoniji) ali kod nas hvala bogu nema dugih hladnih zima koja ibi nas držala u kućama dobar dio godine pa nam takva spiza za razliku od njih nije potrebna.

prava spiza

26.09.2006., utorak

Evo malo mesnih jela od govedine



Bavarska pržolica

Namirnice:

250.g.Goveđa pržolica,
50.g. kiseli krastavci
20 g. slanina,
50.g kapule,
mala žlica senfa,
0.06 l. ulje,
1.5 dl. tamnog temeljnog umaka,
1.5 dl. goveđeg temeljca,
0.5 dl. bijelog vina,
sol, papar.


Priprema:

Pržolicu potući, začiniti sol i paprom, premazati senfom i puniti kapulom, krastavcima rezanim na štapiće i slaninom. Rolati, pričvrstiti čačkalicom i prepržiti sa svih strana,podliti tamnim temeljnim umakom , temeljce, i bijelim vinom. Začiniti po potrebi i poslužiti kad meso omekša.





Praška Pržolica


Namirnice:

250.g.Goveđa pržolica,
1 kom. jaja,
50.g. praška šunka,
0.06. l. ulje,
mala žličica senfa,
1.5.dl.goveđeg temeljca,
1.5.dl.temeljnog umaka,
0.5.dl.bijelog vina.
sol, papar.

Priprema:
Pržolicu potući začiniti sol i paprom, premazati senfom i puniti sa prethodno napravljenim omletom od praške šunke. Rolati i prepržiti sa svih strana. Podliti bijelim vinom, tamnim temeljnim umakom i temeljcem. Začiniti i poslužiti kad meso omekša.

- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

  rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
ljepote nase spize i kako je pripremiti
kuhati
kuhati je lijepo kad se to zna, zato uzmi sve što ti kuhar da, skuhati je varljivo i nekad imat čes začine sve ali pazi da kuhača bude uvijek uz tebezujo