Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carpacco

Marketing

Evo malo mesnih jela od govedine



Bavarska pržolica

Namirnice:

250.g.Goveđa pržolica,
50.g. kiseli krastavci
20 g. slanina,
50.g kapule,
mala žlica senfa,
0.06 l. ulje,
1.5 dl. tamnog temeljnog umaka,
1.5 dl. goveđeg temeljca,
0.5 dl. bijelog vina,
sol, papar.


Priprema:

Pržolicu potući, začiniti sol i paprom, premazati senfom i puniti kapulom, krastavcima rezanim na štapiće i slaninom. Rolati, pričvrstiti čačkalicom i prepržiti sa svih strana,podliti tamnim temeljnim umakom , temeljce, i bijelim vinom. Začiniti po potrebi i poslužiti kad meso omekša.





Praška Pržolica


Namirnice:

250.g.Goveđa pržolica,
1 kom. jaja,
50.g. praška šunka,
0.06. l. ulje,
mala žličica senfa,
1.5.dl.goveđeg temeljca,
1.5.dl.temeljnog umaka,
0.5.dl.bijelog vina.
sol, papar.

Priprema:
Pržolicu potući začiniti sol i paprom, premazati senfom i puniti sa prethodno napravljenim omletom od praške šunke. Rolati i prepržiti sa svih strana. Podliti bijelim vinom, tamnim temeljnim umakom i temeljcem. Začiniti i poslužiti kad meso omekša.


Post je objavljen 26.09.2006. u 21:50 sati.