/

ponedjeljak, 25.05.2015.

Geni kameni

"Bolje zivjeti 7 dana kao milijunas nego cijeli zivot u bijedi!" tvrdi Bob Rock na raznim muskim majicama i vrecicama u koje vam pakiraju ulov na Interliberu.
No, je li doista tako? Sve one tv i knjizevne price o siromasima kojima u ruke padne veliki iznos, pa pocnu trositi kao sumanuti, pa se za tjedan dana vrate u svoje obicne zivote uvijek su mi bile lagano grozne.
Ja bih to drugacije. Ok, malo bi me primila groznica, ali mogla bih se kontrolirati, moj bodulski gen bi proradio i sve bih rastegla maksimalno. Treba biti racionalan i logican. Bogati ljudi su postali bogati zato sto su znali biti skrtavi kad treba.
To je bilo moje popujuce misljenje o tome. Snebivala bih se kada je mama trosila na kolace, frizuru i slicno, cim bi imala malo vise. Kontrola, kontrola, zaboga! Trosi pametno, jer kad potrosis, vise nemas!

A onda, ovaj vikend, pruzila mi se prilika da se idem zafrkavati, da idem na izlet. Ici na izlet...skroz nepotrebno. Skupo. Nezgodno, u ovom trenu.
Ali... Za malo novaca dobijes puno stvari. Kad ces ici na to? Nikad, jer je skupo, a preblizu za tu cijenu! A to sto odljev novaca pocinje ovaj mjesec i nastavlja se iduci, a vjerojatno i onaj iza njega kroz razno razne troskove i smanjenje prihoda?
Ah, zaboravi to. Sjedit doma uvijek mozes. Sad malo novaca imas, pa mozes platit to zafrkavanje. Poslije nece biti ni to malo novaca. Vec si mogla vozacki polozit..mozda. Al nikad nije dovoljno novaca. Pa pomiri se s tim, nikad nije dovoljno. Radi sto mozes kad mozes.

I tako je moja dugogodisnja teorija pala u vodu. A bodulski gen totalno zakazao.

Oznake: novac, trosenje, izlet


- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 19.05.2015.

Na poslu

Ono kad ne znas da li bi bio ljut na sefa koji te se zeli rijesiti zato sto si mu skup...ili bi mu se smijao zamisljajuci ga kako se muci sam napravit nesto sto si dosad ti radio za njega.
U svakom slucaju, ni jedno ni drugo nije krcanski ni karmicki ispravno.
Ali sitna si dusa, pa si jednostavno nemres pomoc.

Oznake: posao, sef, novac


- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2021  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          





I don't want to sell anything, buy anything, or process anything as a career. I don't want to sell anything bought or processed,
or buy anything sold or processed, or process anything sold, bought, or processed, or repair anything sold, bought, or processed.
You know, as a career, I don't want to do that.

(John Cusack, Say Anything)




Stats Creative Commons License
candy store by Candy Kane is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Croatia License.