|
|
Tajna njegova uspjeha je u tome što govori ljudima da jedu i piju da bi smršavili. Na tu fintu prodao je 20 milijuna knjiga u 45 zemalja svijeta, a jedina nacija koju uopće ne zanima njegovo evanđelje barbarski su i debeli Ameri (naravno). Svojim najboljim djelom smatra knjigu o debeloj djeci, ali ta je upravo i njegov najveći neuspjeh- nijedna majka ne želi priznati da ima takvo dijete. Osim kuharica ima i liniju organskih proizvoda, godišnje održi 50-ak predavanja po cijelom svijetu, radi u institutu u Ženevi, živi u avionima i hotelima pa priznaje da je već umoran. Ime mu je Michel Montignac, a jučer je održao promociju kuharice za Hrvate u vrlo chic klubu Wine& Gastro Academy. Šampajac, vino, sir i ostalo, jelte. Bilo je zanimljivo. Tip kao da je ispao iz knjige Talk to the snail Stephena Clarkea, odnosno utjelovio sve stereotipe o Francuzima. (Francuzi uglavnom nisu debeli, vole jesti i piti, uglavnom su u pravu...) Osim toga, može satima pričati o svojoj filozofiji, ali uza svu (francusku) taštinu vrlo je pristupačan i strpljiv. Na predstavljanju su se služila jela po njegovim receptima, čemu sam se veselila otkad sam pročitala poziv. Nažalost, najeli se nismo. Trebala sam znat da se, kad se radi o održavanju težine, hrana služi u čašicama za uzorke. |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
I don't want to sell anything, buy anything, or process anything as a career. I don't want to sell anything bought or processed, or buy anything sold or processed, or process anything sold, bought, or processed, or repair anything sold, bought, or processed. You know, as a career, I don't want to do that. (John Cusack, Say Anything) |