Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/candystore

Marketing

A la Montignac

Tajna njegova uspjeha je u tome što govori ljudima da jedu i piju da
bi smršavili. Na tu fintu prodao je 20 milijuna knjiga u 45 zemalja svijeta,
a jedina nacija koju uopće ne zanima njegovo evanđelje barbarski su
i debeli Ameri (naravno).
Svojim najboljim djelom smatra knjigu o debeloj djeci, ali ta je upravo i
njegov najveći neuspjeh- nijedna majka ne želi priznati da ima takvo dijete.
Osim kuharica ima i liniju organskih proizvoda, godišnje održi 50-ak
predavanja po cijelom svijetu, radi u institutu u Ženevi, živi u avionima i hotelima pa priznaje da je već umoran.

Ime mu je Michel Montignac, a jučer je održao promociju kuharice za Hrvate u vrlo chic klubu Wine& Gastro Academy. Šampajac, vino, sir i ostalo, jelte.

Bilo je zanimljivo.
Tip kao da je ispao iz knjige Talk to the snail Stephena Clarkea, odnosno utjelovio sve stereotipe o Francuzima.
(Francuzi uglavnom nisu debeli, vole jesti i piti, uglavnom su u pravu...)
Osim toga, može satima pričati o svojoj filozofiji, ali uza svu (francusku) taštinu vrlo je pristupačan i strpljiv.

Na predstavljanju su se služila jela po njegovim receptima, čemu sam se veselila otkad sam pročitala poziv. Nažalost, najeli se nismo.
Trebala sam znat da se, kad se radi o održavanju težine, hrana služi u
čašicama za uzorke.



Post je objavljen 01.10.2008. u 14:04 sati.